Parijs Montmartre-wandeltocht | EuroCheapo.com

Of je nu in de voetsporen treedt van kunstenaars als Van Gogh en Picasso, iconische scènes uit de film Amélie herbeleeft, of op zoek bent naar een ongeëvenaard uitzicht over Parijs vanaf de Sacre Coeur-basiliek, Montmartre is een must voor elk bezoek.

Montmartre werd aan het einde van de 19e eeuw opgenomen in de stad Parijs en was een gebied dat bekend stond om zijn Boheemse geest en, natuurlijk, goedkope drank en entertainment. Denk aan absint, can-can dansen en cabaret. Het was de plek om naar terug te komen in de dag.

Parijs Montmartre-wandeltocht

Hoewel het tegenwoordig moeilijk kan zijn om veel originele Boheemse geesten te vinden, zijn de straten van Montmartre nog steeds het ontdekken waard, en we hebben enkele van de beste budgetopties om je dag te plannen. Lees onze wandeltocht door het Montmartre-gebied van Parijs.

Ga en begin

Montmartre is gemakkelijk bereikbaar met de metro van Parijs. Ofwel neem metrolijn 12 naar Abbesses om halverwege de heuvel te gaan, of neem metrolijn 2 naar Blanche om te beginnen op de hoofdboulevard, die vol is met winkels voor volwassenen die de buurt een beetje, nou ja, laten we het “flash” noemen . “. Als je voor het laatste kiest, kun je snel een foto maken met de Moulin Rouge voordat je naar Rue Lépic gaat.

Let op: Stap in Antwerpen niet uit bij lijn 2, daar gaan de meeste bussen en tourgroepen naartoe.

Stijg tot religieuze hoogten

Officieel geopend na de Eerste Wereldoorlog, is de Sacre Coeur-basiliek het kroonjuweel van de wijk – moeilijk te missen. Het gebied rond de voorkant bruist van de activiteit terwijl toeristen foto’s maken van de stad beneden na een bezoek aan het indrukwekkende kerkinterieur (dat gratis te bezoeken is!).

Terwijl je de tijd neemt om de kerk te bezoeken (merk op dat fotografie binnen niet is toegestaan!), krijg je een beetje een uitzicht en ontsnap je aan de drukte door de 300 treden van de kerk naar de koepel te beklimmen voor slechts €8. Het spectaculaire uitzicht over de stad is de moeite waard om te beklimmen en te betalen.

Blader door de tentoongestelde kunst

Place Tertre, net ten westen van de Sacre Coeur, is de plek waar u de meeste toeristen van Montmartre zult tegenkomen. Cafékelners kleden zich in kitscherige kleding en nodigen je uit in hun eetcafé om soep en uiensoep te serveren (geen grapje). Het is prima, maar verre van memorabel.

Mensen komen om kunstenaars op het plein te zien – en soms met een goede reden. Deze kunstenaars worden gescreend door het kantoor van de burgemeester, wat betekent dat ze hun werk daadwerkelijk maken, soms voor je neus. Oké, het is soms erg toeristisch, maar hoewel sommige kunstwerken misschien te “daarbuiten” zijn, is een deel ervan de hoge prijzen waard die er vaak mee gepaard gaan.

Goedkope tip: wees niet bang om over prijzen te onderhandelen. Deze jongens zijn er klaar voor.

Laat je innerlijke ontwerper los

Gelegen aan de voet van de heuvel die wordt gedomineerd door de Sacre Coeur, ligt de Marché Saint Pierre, een vaak over het hoofd geziene attractie die een van de favoriete winkelstraten van Parijs is. Deze gigantische stoffenmarkt is gevuld met alle mogelijke stoffen en prints. U hoeft geen project in gedachten te hebben om door textielrollen en stalen te dwalen.

Als je wat artistieke inspiratie nodig hebt, heeft de aangrenzende Halle Saint Pierre (ze houden van Saint Peter hier) tijdelijke kunstexposities die een beetje meer edgy en eigentijds zijn. Toegang tot de exposities kost € 8,50, maar de hoofdgalerij is gratis. Het zal er in ieder geval minder druk zijn dan het Louvre!

Het beste stokbrood in Parijs?

Als het gaat om goedkoop eten, houden we in Parijs van een goed broodje stokbrood. Gelukkig vind je in Montmartre Grenier à Pain (38 rue des Abbesses), die al twee keer de prijs voor het beste stokbrood in Parijs heeft gewonnen. Dit is een hele prestatie.

Gewapend met een broodje (s) en hopelijk een paar gebakjes, kun je op weg naar boven picknicken voor de Sacre Coeur, of je verstoppen op het groene plein van Suzanne Buisson bij Place Dalida op de weg naar boven.

Een snelle en goedkope lunch

Iedereen stopt bij bakkerij Coquelicot (rue des Abbesses 24) voor koffie en croissants of een eenvoudige goedkope lunch. Gelegen aan de Rue des Abbesses, een straatblok vol cafés, houd er rekening mee dat veel van deze eetgelegenheden duur kunnen zijn, en het eten is dat ook. De Coquelicot taarten zijn heerlijk en wij zijn gek op Le Tigré, een financiële taart gevuld met chocolade ganache.

Het lunchmenu bevat een omelet en een burger voor minder dan € 7, evenals een redelijk stevige lunch voor minder dan € 20, een zeldzaamheid in Parijs tegenwoordig.

Blijf in de buurt

Als je in Montmartre wilt verblijven, zijn er veel opties. Van Hotel Audran en Hotel des Arts tot de prachtige Ermitage Sacre Coeur, er zijn duidelijke voordelen aan een verblijf in het gebied. Het is binnen handbereik van de meeste attracties in het noordelijke uiteinde van de stad en het is een korte metrorit op lijn 12 naar het centrum voor het Louvre, Quartier Latin en andere attracties. (Bekijk alle aanbevolen budgethotels in Montmartre.)

Hoewel Montmartre een beetje duurder is geworden sinds zijn dagen als toevluchtsoord voor kunstenaars, zijn er nog steeds veel schilderachtige straatjes en mooie gebieden om te ontdekken tijdens een dagje dwalen in deze historische wijk.

Je favoriete plekken in Montmartre

Vind je het leuk om Montmartre te ontdekken? Vertel ons over je favoriete plekken in de comments hieronder!