Parijs: onze 7 favoriete avondjes uit

Hoewel een dagtrip vanuit Parijs snel en gemakkelijk is naar veel plaatsen zoals Versailles of Disneyland Parijs, kan het ook vermoeiend zijn. Soms wil je gewoon de nacht doorbrengen en, nou ja, ontspannen. Veel eetgelegenheden en andere uitgaansgelegenheden zijn niet altijd gemakkelijk als je de laatste trein terug naar Parijs moet nemen.

Met dat in gedachten hebben we een lijst gemaakt met plaatsen die veelvoorkomende dagtochten zijn, maar die ook gemakkelijk kunnen worden omgezet in goedkope overnachtingen vanuit Parijs. Je hoeft alleen maar een goedkoop bed te nemen voor de nacht (dit is EuroCheapo).

Dus hoeveel we ook van Parijs houden, laten we een pauze nemen en de stad uit! Dit zijn onze 7 favoriete overnachtingen:

Bayeux

U bereikt Normandië en de stad Bayeux in iets meer dan twee uur. (De trein kan iets duurder zijn, dus het is beter om een ​​auto te huren.) De stad, vooral bekend om zijn beroemde middeleeuwse wandtapijten, is charmant genoeg om je aandacht een middag vast te houden.

Bayeux was de eerste stad die in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog door de geallieerden werd bevrijd en die tijdens de bevrijding niet werd verwoest. Breng een avond door in de stad en ga de volgende dag naar de stranden van Normandië om een ​​belangrijk deel van de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog te zien.

Hotels: Bayeux en omgeving bieden bijna 50 hotels met internet. Als u echter tijdens het hoogseizoen (late lente tot vroege herfst) op bezoek bent, boek dan van tevoren. Zoek naar hotels in Bayeux en omgeving

Chantilly

Vergeet Versailles. Château de Chantilly ligt op slechts 25 minuten met de trein van Parijs en is een hele dag sightseeing waard. Het heeft veel kamers die zijn ingericht met meubels en kunstwerken, maar heeft niet hetzelfde aantal toeristen als zijn bekendere neef, Versailles.

En er is meer dan alleen het kasteel – zorg ervoor dat je door de prachtige tuinen dwaalt en de mooie stallen bezoekt (als je geluk hebt!) De stad zelf is niet veel om over op te scheppen, maar pak je fiets en rijd rond de gronden of zelfs naar het kleine stadje Senli voor een overnachting.

Hotels: Chantilly heeft slechts een tiental hotels die online te boeken zijn, maar ook veel minder overnachtende toeristen. Zoek naar hotels in Chantilly

Chartres

Met de trein ben je in ongeveer een uur in Chartres. Het onderscheidende kenmerk hier is de kathedraal, prachtig bewaard gebleven met veel originele glas-in-loodramen. Je zult ook het verschil tussen de twee torens opmerken, wat een onderscheidend kenmerk is.

‘S Nachts van april tot oktober organiseert de stad een aantal behoorlijk coole lichtshows, wat betekent dat een avondje uit een must is om de stad op zijn best verlicht te zien. De volgende ochtend kunt u een wandeling maken langs de rivier de Eure of de middeleeuwse overblijfselen van de stad verkennen.

Hotels: Er zijn verschillende budgethotels in de buurt van het stadscentrum in Chartres. Zoek naar hotels in Chartres

Giverny

Neem de trein van 45 minuten naar Vernon en verken de tuinen van Monet in Giverny. Als je met de trein gaat, kun je voor een paar euro fietsen kopen in het stationscafé, wat een veel betere optie is dan met andere toeristen in een bus te proppen. Je fietst door het stadje Vernon, dat schattige straatjes en kerken heeft die een plezier zijn om te verkennen.

De belangrijkste attractie is natuurlijk het nabijgelegen Giverny, met zijn beroemde vijver, Japanse brug en waterlelies. Hoewel de tuin de belangrijkste attractie is, is het nabijgelegen impressionistische museum ook een bezoek waard.

Hotels: Voor een kleine stad biedt Vernon verschillende betaalbare accommodatiemogelijkheden. Boek vroeg. Zoek naar hotels in Vernon en Giverny

Lelie

Lille, een grote Franse stad die reizigers maar al te vaak missen, ligt op slechts ongeveer een uur rijden van Parijs met de TGV. Heerlijke gerechten zoals wafels van Meert en Vlaamse specialiteiten zijn een welkome afwisseling van wat Parijs te bieden heeft (hoewel Meert ook in Parijs is!).

Met drie dagen per week een markt, verschillende musea en veel architectuur om te verkennen (waaronder het indrukwekkende Place General de Gaulle), kan een dagtocht voldoende zijn. Maar een overnachting betekent dat je kunt genieten van de biercultuur van de stad – het is tenslotte heel dicht bij België!

Hotels: Er is geen gebrek aan budgethotels in Lille, een grote stad. Zoek 150 hotels in Rijsel

Reims

De TGV brengt u in iets meer dan 45 minuten naar het centrum van Champagne, maar als u de twee belangrijkste steden moet bezoeken, is het misschien het beste om een ​​auto te huren en alles ’s nachts te verkennen (hoewel u verantwoord drinkt!). Voor al het gepraat over bubbels kun je een flink prijskaartje verwachten, maar een bezoek aan een van de beroemde ‘grotten’ van de regio, inclusief een champagneproeverij, kost slechts ongeveer € 15.

Breng ook zeker een bezoek aan de Notre-Dame de Reims en maak tijd voor een uitstapje naar een van de grote champagneproducenten zoals Veuve Clicquot of Pommery. Ga op de tweede dag verder met proeven in het nabijgelegen stadje Epernay, waar u kleinere luxe huizen kunt bezoeken voordat u terugkeert naar Parijs.

Hotels: 65 hotels met online boeking in Reims bieden verschillende budgetopties. Zoek naar hotels in Reims

Rouaan

In slechts 69 minuten bent u in de stad waar in 1431 30 mei Jeanne d’Arc werd verbrand. Hoewel de kathedraal, vele malen geschilderd door Monet, de skyline domineert, geven veel middeleeuwse gebouwen de stad zijn eigen unieke charme.

De vroege markt op zaterdag en zondag is de moeite waard om te overnachten om rond te dwalen en te verkennen. Als u met de auto komt, breng dan zeker een bezoek aan de charmante havenstad Honfleur, op slechts 90 km afstand.

Hotels: De grote stad Rouen biedt reizigers bijna 50 hotels met internet. Zoek naar hotels in Rouaan

Je favoriete accommodatie vanuit Parijs

Wat is je favoriete plek om te verblijven vanaf Parijs? Deel met ons in de comments hieronder!