Reykjavik reistips: 5 eenvoudige manieren om te besparen

Reykjavik is een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van IJsland; het is ook een interessante plek om een ​​paar dagen te stoppen tussen Noord-Amerika en het Europese continent. Met het uitgebreide bereik van Icelandair door heel Noord-Amerika, evenals de goedkope vluchten van Wow vanuit Boston en Baltimore, is het gemakkelijk om lange tussenstops in Reykjavik te regelen.

Het enige nadeel? De hoofdstad van IJsland is geen goedkope plek om te bezoeken. Hoewel vanwege de 2008-2011 De financiële crisis van IJsland leidde tot een lichte daling van de toeristische uitgavenindex, aangezien de jaarlijkse toename van het aantal toeristen naar IJsland tijdens het hoogseizoen een knelpunt op de markt voor betaalbare accommodatie veroorzaakte.

Maar alles is niet verloren als het gaat om het bezoeken van deze populaire bestemming met een beperkt budget. Hier zijn vijf eenvoudige tips om geld te besparen in Reykjavik.

1. Hotdogs

Toen ik IJsland voor het eerst bezocht in 2001, was bijna alles schrikbarend duur. Ik moest mijn budget zorgvuldig bewaken. Ik vertrouwde op het overvloedige ontbijtbuffet van mijn hotel en liep overal naartoe.

Een “maaltijd” die ik me kon veroorloven? Een bescheiden IJslandse hotdog. Die verkocht in Baejarins Beztu Pylsur langs de waterkant (Tryggvagata 101) besparen al sinds mensenheugenis budgetreizigers. (Oké, sinds 1937.) Zorg ervoor dat je de hotdog með öllu bestelt (die wordt geleverd met alles erop en eraan – groene uien, knapperige gefrituurde uienstukjes, ketchup, zoete mosterd en IJslandse remoulade.) Pylsur með öllu kost slechts 400 ISK ( € 3; 2, 75 euro).

2. Zwembaden

De veelgeroemde Blue Lagoon is echt een magische plek. Maar in de afgelopen jaren, toen het toerisme in IJsland een hoge vlucht nam, heeft het een deel van zijn eens moeiteloze wonder verloren. Vooraf reserveren is tegenwoordig vereist en de toegangsprijs is maar liefst € 45 (€ 49).

Neem in plaats van de Blue Lagoon een duik in een van de vele openbare zwembaden in de stad. De drie centrale zwembaden van Reykjavík zijn Sundhöll Reykjavíkur (Barónstígur 45a), Vesturbaejarlaug (Hofsvallagata) en Laugardalslaug (Sundlaugavegur 30). Toegang tot alle drie de zwembaden kost ISK 650 (€ 4,90; € 4,40) voor volwassenen en ISK 140 (€ 1,05; € 1) voor kinderen.

En nu we toch bezig zijn, hier is een geweldige gids voor de IJslandse zwembadetiquette. Let goed op voordat je een stap zet.

3. Drie musea voor de prijs van één

De drie musea in het Reykjavík Art Museum zijn te bezoeken voor 1.400 ISK (€ 10,50; € 9,50). Dat zijn drie musea (Hafnarhús, Kjarvalsstaðir en Asmundarsafn) voor wat je in de meeste steden kunt betalen om één museum binnen te gaan.

• Hafnarhús is een museum voor hedendaagse kunst.
• Kjarvalsstadir heeft een permanente tentoonstelling met werken van de IJslandse landschapsschilder Jóhannes Kjarvals, evenals kunstwerken van kunstenaars uit IJsland en andere landen.
• Asmundarsafn is een beeldenmuseum.

Ben je student of senior? Dan betaal je nog minder. Studenten betalen een gereduceerd tarief van 800 ISK (€ 6; €5,50). De toegang is gratis voor 70-plussers en jonger dan 18 jaar.

4. Winkelen op een rommelmarkt

Winkelen bij Kolaportið (Tryggvagötu 19), geopend in het weekend, biedt een kijkje in de hedendaagse creatievelingen van IJsland en de gevolgen van weleer. Hier vind je mooie wollen truien, zoetigheden, lokale culinaire lekkernijen en vele andere kastschatten tegen een eerlijke prijs. Er is misschien geen betere plek voor rare en gekke souvenirs.

5. Boek een slim hotel

Snorri’s Guesthouse is onze keuze voor een goedkoop bed. Dit is een eenvoudig, door een familie gerund pension dicht bij het stadscentrum. Een tweepersoonskamer met gedeelde badkamer kost vanaf € 117 (€ 128) in de zomer en € 82 (€ 90) in de winter.

Een andere redelijke optie is Hotel Garður, dat tweepersoonskamers heeft met gedeelde faciliteiten vanaf ISK 17.000 (€ 133; €121). Op zoek naar iets goedkoper? Slaapzakaccommodatie in Garður Inn kost ISK 5.600 (€ 38; € 42). Daarnaast is het stadscentrum op slechts tien minuten loopafstand.

Als ze volgeboekt zijn, probeer dan te zoeken in meer dan 200 andere hotels in Reykjavík.