Update Parijs: wat kun je verwachten als je binnenkort op bezoek gaat

Slechts enkele dagen na de gruwelijke aanslagen in Parijs herstelt het toerisme in de stad zich. Vanaf 18 november grote attracties zoals de Eiffeltoren en de Jardin du Luxembourg zijn gewoon open. Musea en monumenten zijn meestal open. Zelfs Disneyland is vandaag heropend en is weer normaal.

Maar Parijs keert niet terug naar de normaliteit die het kende vóór 13 november – zijn burgers zijn fundamenteel veranderd door gebeurtenissen die een directe aanval hebben op de cultuur en het leven hier. Ze zijn in ieder geval uitdagender dan ooit. 17 november de sociale-mediabeweging #TousauBistrot (“All to the Bistro”) moedigde mensen aan om uit eten te gaan, lokale bedrijven te steunen en van het leven te genieten. Diep gewond, zal Paris niet lang worden vastgehouden.

Maar zal de toevallige toerist grote veranderingen opmerken? Waarschijnlijk niet. Er is geen reden om uw reis naar Parijs te annuleren, aangezien de beveiliging in principe zo strak is als maar kan. Er zijn echter een paar dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u in Parijs reist. Ze bevatten:

1. Controleer op updates voordat u belangrijke attracties bezoekt

De meeste culturele voorzieningen zijn operationeel, maar er zijn nog dingen aan verandering onderhevig. Bijvoorbeeld op 18 november de historische basiliek van Saint Denis, de laatste rustplaats van de Franse koningen en koninginnen, was gesloten vanwege een politie-operatie in de buurt.

Voordat je op bezoek gaat, raden we je aan om te controleren of het monument of museum open is. Updates van het Centrum voor Nationale Monumenten op Twitter (@LeCMN) zijn waarschijnlijk het meest betrouwbaar. Hier zijn enkele andere websites en Twitter-accounts die het bekijken waard zijn:

Zie ook deze pagina op de website van de stad Parijs voor een lange lijst van culturele, administratieve en educatieve instellingen.

2. Vervoer:

Metro’s en treinen rijden grotendeels weer, waardoor verdere politie-invallen worden voorkomen. Toeristen zouden geen veranderingen moeten voelen tijdens het reizen door de stad. Gun uzelf echter voldoende tijd om aan te komen en te gaan via de twee belangrijkste luchthavens van de stad, Charles de Gaulle en Orly, aangezien de veiligheidsmaatregelen zijn verscherpt.

Treinstations werken normaal, maar er wordt een veel grotere aanwezigheid van politie en leger verwacht. Sinds 2016 Het Franse nationale treinsysteem, SNCF, zal beginnen te experimenteren met metaaldetectoren in treinstations, maar verwacht niet snel een luchthavenachtige beveiliging.

3. Kerst en feestdagen

Het reuzenrad en de kerstmarkt op de Champs Elysées openen zoals gepland op 18 november. De verlichtingsceremonie werd echter voor onbepaalde tijd uitgesteld. Maar het is de normale gang van zaken voor toeristen bij deze seizoensattracties.

4. Noodtoestand

Toeristen hoeven zich hier in de praktijk geen zorgen over te maken. Het debat over de “noodtoestand” gaat eigenlijk over de Franse president die de machtsparameters in de Franse grondwet wijzigt tijdens de noodtoestand. We zullen je niet vervelen, weet alleen dat het zich niet op een bepaalde manier zou moeten manifesteren voor een toerist die de stad bezoekt.

5. Aanwezigheid van de politie

Net als na de aanslagen op Charlie Hebdo, zullen toeristen vandaag worden begroet door verhoogde veiligheid in de straten van Parijs. Na de recente aanslagen creëerde president Hollande nog eens 5.000 politieposten. U zult zeker de veiligheid opmerken rond de Place de la République, de herdenkingsplaats waar rouwenden duizenden bloemen en kaarsen hebben geplaatst. Nadat het mediacircus is verdwenen, moet het plein geleidelijk terugkeren naar de rol van een lokaal skateboardpark voor tieners.

6. Wees voorbereid

Ik had een diner met twee klanten die ik vorige week bezocht. Ze vertelden me dat de eigenaren zaterdag, tijdens het diner in een restaurant in de binnenstad, iedereen naar een achterkamer haastten na een incident op straat. Ze zeiden dat ze daar bleven terwijl de service doorging en klaar waren met het maken van het dessert toen ze zich realiseerden dat het gewoon een vals alarm was. Velen staan ​​nog op het randje, dus wees voorbereid als er iets onverwachts gebeurt.

Het is een goed idee om de website van uw ambassade te bezoeken voordat u vertrekt en naar de ambassade te gaan. De website van de Amerikaanse ambassade in Parijs biedt actuele informatie voor reizigers over de situatie en moedigt Amerikaanse reizigers aan zich aan te melden voor het gratis STEP-programma, dat reizigerswaarschuwingen kan sturen in geval van nood.

7. Wees respectvol

De Place de la République is een gedenkteken geworden, maar de plaatsen van de aanslagen zijn ook bedekt met bloemen, vlaggen, kaarsen en inscripties. De meeste van hen zijn buiten de radar van gewone toeristen, maar als je ze gaat bezoeken, raden we je aan respectvol te zijn. Het klinkt gek, maar houd het in gedachten. Dit zijn emotionele plekken, dus zorg ervoor dat je ze met waardigheid behandelt. Maak natuurlijk foto’s, maar onthoud dat dit voor velen een plaats van rouw is.

We houden je op de hoogte als er iets verandert in Parijs, maar wetende dat toeristen naar Parijs zullen blijven komen, zal het genezingsproces zeker helpen. Dit is waarschijnlijk de eerste keer dat Parijzenaars en toeristen echt getroost worden door de lange wachtrijen bij de Notre Dame en de Eiffeltoren.