Vermijd deze veelgemaakte fouten in Italië

Italië is een van de meest bezochte plaatsen ter wereld, wat het zeer toegankelijk maakt, maar het is ook druk met toeristen in bepaalde tijden van het jaar. Hoewel de meeste Italiaanse steden en dorpen bezoekersvriendelijk zijn, zijn er nog steeds enkele valkuilen waar toeristen vaak in trappen.

Vermijd deze veelvoorkomende fouten bij het plannen van reizen om uw volgende reis naar Italië zo aangenaam mogelijk te maken.

Ik probeer alles te zien

Op vakantie wil je alles zien. Veel toeristen die Italië bezoeken, proberen in slechts één of twee weken een lange lijst met steden te zien, velen haasten zich door de belangrijkste toeristische corridor die Milaan, Venetië, Florence (en Pisa!) en Rome omvat. Hoewel dit misschien mogelijk is, is het beter om je op slechts een paar plaatsen te concentreren en er echt van te genieten, in plaats van een lange lijst door te werken en meer tijd in de huurauto door te brengen dan tijd door te brengen in cafés of musea.

Als je weinig tijd hebt, overweeg dan om dingen te vereenvoudigen door een paar te bezoeken zoals Rome en Florence of Venetië en Milaan in plaats van alle vier! En je kunt het opschudden met dagtochten.

Als je je reis naar Italië overboekt, mis je de kleine dingen die elke stad uniek maken, en kun je niet genieten van de ontspannen levensstijl waar het land bekend om staat. Door te veel plannen loopt u ook het risico dat vertragingen en andere ongemakken uw tijd in beslag nemen en uw drukke schema verstoren. Voor een vakantie van 7 tot 10 dagen, focus je op twee steden en neem je de tijd om alles te zien wat ze te bieden hebben.

Andere toeristen volgen

Italië staat vol met bezienswaardigheden die je gezien moet hebben, zoals de scheve toren van Pisa en het Colosseum. Deze plaatsen zijn niet voor niets beroemd, maar dat betekent dat ze ook druk en bruisend zijn. Hoewel je tijdens je reis een aantal bekende attracties moet bezoeken, moet je deze toeristische plekken in evenwicht brengen met lokale (en rustigere) plekken.

Het is een goed idee om elke dag wat vrije tijd in te plannen (zelfs slechts een uur of twee) om door de straten te lopen, jezelf open te stellen voor alles wat je tegenkomt en te passen in de aanbevelingen voor eten, winkelen en bezienswaardigheden die je van de lokale bevolking krijgt . U zult waarschijnlijk ontdekken dat uw cafébarista, hotelbediende of marktverkoper edelstenen kan aanbieden die u niet in uw Lonely Planet zult vinden.

Zonder naar hun waarden te kijken

Over het algemeen is Italië een zeer veilig land om naar toe te reizen. Er is weinig gewelddadige misdaad en toeristen worden goed behandeld. Zakkenrollen is trouwens niet ongewoon, vooral in drukke toeristische gebieden zoals de omliggende beroemde attracties en drukke treinstations. Zorg ervoor dat u uw waardevolle spullen en bezittingen in de gaten houdt, vooral wanneer u langs of rond grote groepen toeristen rijdt.

Bewaar uw portemonnee altijd in uw voorvak en uw hand op uw portemonnee, en laat altijd uw paspoort en wat contant geld achter in het hotel.

Niet genoeg geld

Italië is verouderd als het gaat om betaalmethoden, maar dat is een deel van zijn charme. Contant betalen heeft in veel winkels de voorkeur en kleinere rekeningen worden vooral gewaardeerd voor budgetaankopen. Van panini-winkels in Florence tot vintage kledingwinkels in Rome, verkopers hebben vaak geen kleingeld en zullen je om munten vragen, dus probeer waar mogelijk gepast geld te gebruiken.

De belangrijkste creditcards worden geaccepteerd in grotere winkels en de meeste restaurants, maar controleer de wisselkoers van uw bank om te voorkomen dat u bij thuiskomst verrast wordt door hoge kosten. Travellercheques worden in Italië zelden geaccepteerd, dus blijf bij uw creditcards en neem contant geld op bij een geldautomaat wanneer u aankomt.

Jouw fouten?

Welke fouten heb je gemaakt toen je Italië voor het eerst bezocht? We willen je verhalen horen!