Wat is ons favoriete Spaanse eten? Dit zijn de top 7 kanshebbers

Spaans eten en wijn zijn een ware rage op dit moment in Noord-Amerika. En met een goede reden! Nosh in Spanje is net zo gevarieerd als de vele unieke gebieden waaruit het land bestaat, van tapas in het zuiden tot paella in het oosten en pintxos in het noorden, er is zoveel lekkers te proeven. Uw maag zal tevreden zijn en uw portemonnee ook, aangezien de meeste klassieke gerechten in Spanje zeer betaalbaar zijn.

Het vinden van deze goedkope hapjes is de helft van het plezier van reizen door het Iberisch schiereiland en de eilanden. Maar hoe weet je wat je moet bestellen? We hebben je culinaire missie een stuk makkelijker gemaakt door zeven van de beste smaken te bedenken, uitgesplitst naar stad en regio.

Wat is jouw favoriete Spaanse gerecht?

Aan deze lijst kunnen nog veel meer soorten eten en drinken worden toegevoegd. In Galicië moet je een stukje empanada proberen, op Menorca kun je niet fout gaan met gin en mis de Asturische harde cider niet.

Natuurlijk zal Spaanse wijn bijna overal goed zijn, maar bestel zeker een sherry in het zuiden en een vermout in Barcelona. Vraag bij twijfel uw ober om advies over wat er in het seizoen is en of er specials op het menu staan. Vermijd toeristenvalrestaurants met neonpaella’s en enorme voedselfoto’s, en je zou in heel Spanje goed moeten kunnen eten.

Vertel ons over je favoriete gerechten en tips voor het vinden van het beste eten!