We zijn bij je, Parijs | EuroGoedkoop

Op deze moeilijke momenten sturen we onze gedachten en wensen naar het Franse volk dat bijkomt van de tragische gebeurtenissen van afgelopen vrijdag in Parijs.

Er is echt geen stad zoals Parijs. Breng een dag door in je eigen tempo door de straten te dwalen en je zult zeker een buitengewone mix van bezienswaardigheden, geuren en geluiden ervaren, waarvan er vele nauwelijks zijn veranderd in een eeuw. Je passeert musea met schatten van wereldklasse, hoekpatisseriepannen met rijen buiten de deur, en netjes gerangschikte cafétafels bezet door de lokale bevolking (en een paar toeristen die het allemaal proberen).

Geen wonder dat Parijs de populairste toeristische bestemming ter wereld is. En zelfs als we niet fysiek aanwezig zijn, omringen velen van ons zich nog steeds met de stad. Zijn kunst, architectuur en invloed liggen op onze boekenplanken en hangen in onze gangen. Dit is een bijzondere relatie.

Vandaag proberen we allemaal de gewelddadigheden van het afgelopen weekend te begrijpen. Op deze moeilijke momenten zijn onze gedachten bij de Parijzenaars wier levens door elkaar geschud en veranderd zijn.

Het is begrijpelijk dat sommige lezers het niet eens zijn over het al dan niet wijzigen van hun reisplannen in het licht van deze gebeurtenissen. We herinneren ons dezelfde moeilijkheden in de maanden na 9/11 en zelfs, recenter, na de aanslagen op Charlie Hebdo in Parijs dit jaar.

Maar we geloven dat reizen op deze momenten bijzonder krachtig kan zijn. Tours tonen steun door zaken te bieden aan worstelende hotels en restaurants, waardoor de lokale economie wordt gestimuleerd. Maar door menselijk contact helpt het ook om angsten weg te nemen als reizigers stedelingen ontmoeten die de normaliteit herstellen.

Een bezoek in de komende maanden is een verklaring van kracht en een kans om weerstand te bieden aan de krachten van angst. Elke bezoeker op straat, elk gesprek dat op gang komt, elke bestelde pannenkoek is allemaal onderdeel van de oplossing.

We zijn bij je, Parijs. We kijken ernaar uit je weer te zien. bientôt!