10-daagse Duitse reisroute: Berlijn, Potsdam, Hamburg, München en Neuschwanstein

Zonder twijfel: Duitsland is momenteel een van de meest populaire toeristische bestemmingen in Europa. Natuurlijk is een groot deel van de toeristenhausse te danken aan de groeiende populariteit van Berlijn. Deze opwindende metropool is rijk aan cultuur, beroemd om zijn bruisende nachtleven en verfrissend betaalbaar.

Maar als je tijdens je reis naar Duitsland dirndls, lederhosen, biertuinen en prachtige Fachwerk-huizen verwacht, zul je daar in Berlijn weinig van vinden. Dirndl en Lederhosen zijn Beierse tradities, en hoewel je in Berlijn biertuinen zult vinden, lijken ze in niets op die in München.

En toch heeft Duitsland veel meer te bieden dan alleen deze twee steden.

Om het beste te krijgen van wat Duitsland te bieden heeft tijdens een 10-daagse reis, raden we aan om je te verdiepen in de uber-stijlvolle sfeer van Berlijn, de koninklijke elegantie van Potsdam, de maritieme magie van Hamburg en de geest en glitter (en biertuinen van München!).

Hieronder vindt u een routebeschrijving om u te helpen het beste van elke locatie te zien en tips over hoe u kunt besparen. Maar eerst enkele basisprincipes voor uw reis naar Duitsland:

1. Kies je avontuur. We boekten deze route in en uit Berlijn omdat goedkope vluchten naar Berlijn vaak makkelijker te vinden zijn dan naar München (of Hamburg!). U kunt het echter gemakkelijk herschikken om aan uw behoeften te voldoen – vlieg naar Hamburg en ga dan naar Berlijn en Potsdam op weg naar München (een veel directere route) of begin in München, ga naar Berlijn en eindig in Hamburg.

2. Vlieg naar de ene stad en naar huis vanuit de andere. Als u vanuit de VS vliegt, zoek dan ook naar tickets naar Hamburg of Berlijn en naar huis vanuit München, zodat u tijd en moeite bespaart om terug te gaan naar uw bestemming en naar huis te vliegen. (Houd er rekening mee dat als u een auto huurt, u deze in verschillende steden moet ophalen en afzetten, wat voor de meeste grote autoverhuurbedrijven geen probleem zou moeten zijn.)

3. Treinkaartjes bestellen? Doe dit op de officiële Duitse spoorwegwebsite: Bahn.de. U kunt eenvoudig overschakelen naar Engels in de koptekst en de prijzen (en speciale ticketaanbiedingen) zijn de goedkoopste die u overal op internet kunt vinden. (Lees meer tips over Duitse treinen.)

Dag 1, 2, 3: Berlijn

We beginnen onze reis vanuit Berlijn, de populairste en grootste stad op de lijst. Zoals we hierboven vermeldden, is het ook het gemakkelijkst om goedkope vluchten vanuit de VS te vinden.

Berlijn heeft veel te doen en veel te doen (historisch en geografisch), en de drie dagen (inclusief de eerste dag in het vliegtuig als je internationaal vliegt!) zullen een race worden. We raden af ​​om te proberen de stad in minder dan drie dagen te zien.

Als je in Berlijn bent, mag je het volgende niet missen:

• Een bezoek aan de Brandenburger Tor en een wandeling door het Tiergartenpark.

• Geniet van het Berlijnse nachtleven in een van de vele bars en clubs in Kreuzberg, Neukölln of Friedrichshain. (Hier is een goed overzicht van de uitgaansgelegenheden op VisitBerlin.)

• Krijg een culturele infusie en ervaar onschatbare kunst en antiek op Museumeiland, een reis waard alleen al voor de prachtige geplaveide straatjes!

• Kom meer te weten over de geschiedenis van de Berlijnse Muur bij het Monument Berlijnse Muur en de East Side Gallery.

• Geniet van een hapje heerlijk Turks fastfood zoals Lahmucun en Dürüm Döner rond Kottbusser Tor.

• Maak een fietstocht of wandeling rond Tempelhof Airport en drink een biertje op het gras naast de voormalige landingsbaan.

• Wandel over de met bomen omzoomde boulevards van Prenzlauer Berg.

• Schatzoeken op een van de vele weekendvlooienmarkten van de stad.

• Kijk door de galerijvensters in Mitte.

• Ontdek de vele goedkope eetgelegenheden en ontdekkingen die Berlijn te bieden heeft, een stad die de beroemde bijnaam “Poor but Sexy” heeft gekregen van de voormalige burgemeester. Dit zijn onze favoriete streetfoods.

Slapen in München

Afhankelijk van het seizoen dat u München bezoekt, kunnen hotels in de stad redelijk zijn of, als u op bezoek bent tijdens het Oktoberfest, angstaanjagend duur. Onze tip: kom ruim voor of na het grote feest om gekke prijzen te voorkomen.

In het historische centrum (Stadtmitte) zijn genoeg goedkope overnachtingsmogelijkheden, maar in de wijken ten zuiden van het station vind je nog veel meer mogelijkheden. Bekijk hier al onze aanbevolen budgethotels.

Dag 9: Kasteel Neuschwanstein

Geef uw wervelende rondreis door Duitsland een sprookje dat eindigt met een reis naar het prachtige kasteel Neuschwanstein. Het kasteel, het spul van Disney-dromen, ligt op slechts ongeveer twee uur rijden ten zuidwesten van München in Schwangau, waardoor het een gemakkelijke dagtocht is.

Natuurlijk kun je je spullen pakken en overnachten in een nabijgelegen dorp, maar het is waarschijnlijk makkelijker om je hotel in München te verlaten op de terugweg naar Berlijn!

Bekijk zeker onze tips voor een bezoek aan kasteel Neuschwanstein.

Dag 10: Terugkeer naar Berlijn of laatste dag in München

Afhankelijk van je vlucht, breng je ofwel je laatste dag door in München of keer je terug naar Berlijn op je laatste nacht.

Hoe dan ook, geniet en bestel je laatste smaak van Duitsland voordat je naar huis vliegt!