10 goede redenen om Spanje te bezoeken in 2017

Het is altijd gemakkelijk om een ​​reden te vinden om Spanje te bezoeken. Bovenaan de bucketlists van veel reizigers staan ​​tapas, oftewel ’s werelds beste barmaaltijden, kilometerslange zandstranden (veel langs de zachte wateren van de Middellandse Zee) en, natuurlijk, enkele van ’s werelds beste wijnen.

Aan deze lijst kun je vriendelijke lokale bevolking, prachtige architectuur, natuurlijke landschappen en meer UNESCO-werelderfgoedlocaties toevoegen dan je mogelijk in één reis kunt ervaren. En als u extra overtuigingskracht nodig heeft, vergelijk dan de prijzen in Spanje met andere populaire bestemmingen in Europa en u zult een onvergetelijke vakantie hebben die u gemakkelijk op uw zak heeft.

Nog meer redenen nodig? Hier zijn nog 10 redenen om Spanje te bezoeken in 2017.

1. Gunstige wisselkoers dollar en euro

Spanje is altijd een paradijs geweest voor budgetreizigers. De goedkope wijn, het eten en het openbaar vervoer van het land zijn nog voordeliger voor de portemonnee naarmate de euro in waarde stijgt en sinds 2016. er is een dalende trend ingezet, die zich in 2017 lijkt voort te zetten.

Op het moment van schrijven koopt € 1 € 0,96, wat betekent dat u prijzen nu 1:1 kunt beoordelen. Het resultaat!

2. Goedkopere vluchten naar Spanje dankzij nieuwe dienstverleners

Nu kunt u met Norwegian Air voordeliger dan ooit vanuit de VS naar Spanje vliegen. Sinds 2017 in juni de lagekostenmaatschappij zal vluchten van de Amerikaanse steden Fort Lauderdale, Los Angeles, Newark Liberty en Oakland naar Barcelona met tarieven toevoegen. vanaf € 179 heen en terug.

9. Jubileumbedevaart langs de Libaniego-weg

Deze minder bekende pelgrimsroute in Cantabrië (Noord-Spanje) is altijd een interessant en minder druk alternatief voor de meer populaire St. Jacobs weg. De 72 km lange Lebaniego Way is ook een geweldige route voor beginners – de hele route kan in drie dagen worden afgelegd.

2017 is een bijzonder aantrekkelijk jaar om de rode pijl die de route aangeeft te volgen. Vanaf 16 april Het klooster van Santo Toribio (waar de route eindigt) begint zijn jubileumjaar. Zelfs als je niet echt geïnteresseerd bent in het zien van het grootste overgebleven fragment van het kruis dat bekend staat als de Lignum Crucis aan het einde van de weg, zullen het spectaculaire landschap en de speciale religieuze en culturele evenementen voor het jubileumjaar de wandeling de moeite waard maken.

Goedkope tip: Bovendien is wandelen alles bij elkaar genomen een stuk goedkoper dan het huren van een auto, en hoef je je geen zorgen te maken over goedkope accommodatie met een sportschool om je trainingsschema bij te houden.

10. Barcelona-marathon

Of je nu een regelmatige hardloper bent of gewoon een fitnessdoel nodig hebt, waarom besluit je niet om te beginnen met hardlopen en meld je je aan voor 2017. Marathon van Barcelona op 12 maart, gesponsord door Zurich Insurance Group.

Schrijf je in voor 6 maart, en hoe eerder hoe beter, want de prijs stijgt naarmate het aantal deelnemers toeneemt. Toch is het, zelfs met een maximumprijs van € 84, een koopje in vergelijking met sommige andere marathons van grote namen in de Verenigde Staten, zoals de Boston Marathon (€ 150) en de New York Marathon (€ 255). Bovendien is het het perfecte excuus voor een ontsnapping in het vroege voorjaar naar de Catalaanse hoofdstad.

Vooruit plannen!

En onthoud, wat uw redenen ook zijn om Spanje in 2017 te bezoeken, zorg ervoor dat u van tevoren de beste deals boekt, vooral als u van plan bent uw bezoek te plannen rond een populair evenement of feest. Boek die hotels, auto’s, vluchten en treinkaartjes zo vroeg mogelijk voor de beste prijzen.