10 redenen om Rome te bezoeken in 2016

Er zijn altijd veel goede redenen om de Eeuwige Stad te bezoeken, maar anno 2016 belooft vele hoogtepunten, van vernieuwde bezienswaardigheden zoals het Colosseum en het Pantheon tot gloednieuwe attracties zoals het Aquarium.

Bekijk deze lijst om te zien waarom je dit jaar Rome moet bezoeken.

1. In het voorjaar gaat het aquarium eindelijk open

Het Sea Life Roma Aquarium gaat eindelijk open in 2016. in de lente Italianen over de hele wereld wachten al geruime tijd op de opening van deze ultramoderne faciliteit, en problemen en tegenslagen hebben ertoe geleid dat de attractie de opening heeft uitgesteld. tot nu toe.

Gelegen onder de beroemde laghetto’ (openbare meer) van het EUR-district, zal het Romeinse aquarium meer dan 5.000 zeedieren huisvesten van meer dan 100 waterdieren, allemaal gehuisvest in 30 thematische tanks. Als dat spannend klinkt, zou je een van de eerste bezoekers kunnen zijn die deze langverwachte attractie ziet. Het aquarium is zeven dagen per week geopend van 10.00 tot 19.00 uur.

2. Het Pantheon herschikt zichzelf

Na recente restauraties is het Pantheon schoongemaakt en gratis toegankelijk voor het publiek. Velen beweren dat het de mooiste, meest adembenemende en ontzagwekkende plek van heel Rome is. Het is echt anders dan elk ander religieus gebouw met een zonovergoten gat in het massieve dak en dat authentieke ‘oude’ gevoel. Het beste van alles is dat het Pantheon een plek is waar de drukke menigten gedwongen worden stil te worden, altijd een leuke afwisseling voor deze drukke hoofdstad.

3. Een bijzonder jubileumjaar in het Vaticaan

Paus Franciscus heeft een buitengewoon jubileum aangekondigd, het Jubileum van de Goddelijke Barmhartigheid 2016, dat zeker menigten naar het Vaticaan zal trekken. Het zal ook veel interessante evenementen met zich meebrengen, waardoor het een geweldige tijd is om het Vaticaan te bezoeken.

De Heilige Deur wordt voor deze gelegenheid geopend en eindigt in 2016. 20 november, het feest van Christus Koning. Rome neemt dit evenement zeer serieus en de veiligheid is streng, maar het is nog steeds een geweldige tijd om de stad te bezoeken. Bekijk de volledige kalender met jubileumevenementen.

9. Verkenning van de Galleria Borghese

Met collecties gehuisvest in een prachtige 17e eeuw in de villa geeft de Borghese Gallery u inzicht in de klassieke Italiaanse esthetiek. Hier in de prachtige kamers. je vindt er meesterwerken uit de renaissance en vroege barok. De toegang is goed, slechts € 11 en je kunt online tickets boeken.

Het museum bevindt zich in het prachtige park Villa Borghese (een van de beste gratis buitenactiviteiten in Rome). Wandel door groene heuvels met fonteinen, kleine bars en openluchtentertainment om elke hoek. U zult ook genieten van de vele Bernini-sculpturen in het park.

10. Alle wegen leiden naar Rome, dus Rome leidt overal!

Zoals het spreekwoord zegt: “alle wegen leiden naar Rome”. Rome is zeker een prima startpunt voor een bezoek aan de rest van Italië. Station Termini is een enorme plaats met treinen die overal in Italië naartoe gaan. Aangezien Rome in het midden van het land ligt, is dit de gemakkelijkste manier om de meeste delen van Italië te bereiken.

Hier is een 10-daagse Italië-reisroute die begint in Rome en door Florence en Venetië slingert.