10 tips om geld te besparen en veilig te rijden

Klaar om te reizen in Frankrijk? Hoewel we het heerlijk vinden om met hoge snelheid door het land te rijden op het TGV-hogesnelheidsspoornet, is het soms logischer om op je eigen vier wielen te stappen.

Als u een auto huurt, heeft u volledige controle over uw route en kunt u kleinere steden, kleine dorpjes en afgelegen wijnhuizen bezoeken.

Natuurlijk kan deze vrijheid kosten met zich meebrengen, vooral als je een aantal basisregels niet kent. Maar met een goede planning kunt u er zeker van zijn dat u veel krijgt op uw huur. Lezen!

4. Wees slim over je autoverzekering

Bel uw woningverzekeringsmaatschappij en uw creditcardmaatschappij om de autodekking te bevestigen voordat u vertrekt. In de meeste gevallen bent u gedekt, maar wees voorbereid op een moeilijke verkoop wanneer u de auto ophaalt. Ze kunnen ook uw creditcard als onderpand inhouden als u geen aanvullende autoverzekering afsluit.

5. Pas op voor gratis upgrades

Dit is een scenario dat we vaak tegenkomen bij het huren van een auto in Frankrijk: De vertegenwoordiger van het verhuurbedrijf glimlacht naar ons en vertelt ons dat ze ons hebben opgewaardeerd naar een mooiere, ruimere auto. Geweldig, toch?

Nou… Er is een reden waarom de lokale bevolking de neiging heeft om in kleine auto’s te rijden. Gas is duur. De straten zijn klein en parkeren kan beperkt zijn. En autoverhuurbedrijven hebben de neiging om te denken dat elke Amerikaan die aan hun balie komt een gigantische autotank wil. Tenzij je dat bent, voel je vrij om gewoon “geen genade” te zeggen en je mannetje te staan.

Rijtips voor Frankrijk

6. Let op je snelheid

Let bij het rijden in Frankrijk op de geplaatste snelheidslimieten en de borden met de “snelheidsmeter”. In Frankrijk neemt de politie meestal niet de moeite om je aan te houden voor te hard rijden – ze sturen gewoon kaartjes naar je huis… of naar het autoverhuurbedrijf. En ja, er worden kosten in rekening gebracht.

7. Wees voorzichtig op de rotonde

Autorijden in Frankrijk is leuk, mede doordat gemeenten veel verkeerslichten hebben vervangen door rotondes. Hoewel ze je niet toestaan ​​​​te bewegen, kunnen ze ook een beetje gevaarlijk zijn voor buitenlandse chauffeurs die er niet aan gewend zijn. Vermijd tickets en ongelukken: je hebt geen voorrang bij het naderen van een rotonde – wacht tot de kust veilig is voordat je naar binnen gaat.

8. Vermijd autorijden in de “centrale stad”

In de meeste toeristenvriendelijke Franse steden zijn autovrije centra (“centre ville”) populair. Alleen lokale en bestelwagens zijn hier toegestaan. Wees niet die auto die van de koers afwijkt en door een voetgangersstraat kronkelt. Het kan je kosten (of je echt in verlegenheid brengen).

9. Parkeren in het centrum is duur

Omdat je in het centrum niet met de auto kunt komen, zie je overal ondergrondse garages. Veel garages zullen het aantal vrije plaatsen aangeven met een groen bord “Libre” (beschikbaar). Centrale stadsgarages zijn natuurlijk het duurst. Indien mogelijk raden we aan om je auto verder buiten het centrum te parkeren, in een goedkopere garage, en te voet of met het openbaar vervoer naar het centrum te gaan.

10. Automatische routes kunnen duur zijn

Dankzij het netwerk van “snelwegen” van het land kunt u met één snelheid rijden, maar houd er rekening mee dat deze wegen (allemaal met het label “A”) “toll” (worden tol) zijn en dat deze tolkosten duur kunnen zijn! Een langzamer, goedkoper alternatief zijn de rijkswegen met de letter “N”. Ze hebben ook de neiging om meer pittoresk te zijn. En als je echt mooi wilt zijn (en het niet erg vindt om echt te vertragen), kun je de “départementale” wegen nemen, genaamd “D”.

Zoek nu

Klaar om autoverhuurprijzen te vergelijken? Zoek nu naar uw data en vergelijk de prijzen van de beste verhuurbedrijven in Frankrijk.