1e klas treinkaartjes in Frankrijk kunnen goedkoper zijn dan 2e klas (als je weet waar je moet zoeken)

We kwamen vandaag een eigenaardigheid tegen bij het boeken van onze TGV-treinkaartjes voor onze aanstaande twee weken durende reis naar Frankrijk: eerste klas treinkaartjes voor onze reis waren eigenlijk goedkoper dan tweede klas kaartjes.

Maar hier is de addertje onder het gras: standaard toont de SNCF-website (de officiële Franse spoorwegwebsite, de enige plaats waar u uw treinkaartjes moet boeken) tweedeklastarieven. Hun “koopjes” zijn moeilijk te herkennen, tenzij je weet waar je moet zoeken.

Tweede klas zoeken

Dit was onze eerste zoekopdracht die tweedeklas stoelen opleverde:

Hier zijn een paar dingen om op te merken:

Standaard is de tweede klasse geselecteerd. Alle goedkoopste “niet-verwisselbare” (restitueerbare) tickets zijn al gekocht, alleen de duurdere restitueerbare stoelen blijven over. De kleine groene tabbladen aan de rechterkant tonen de eersteklas stoelen die beschikbaar zijn voor dezelfde reis, maar ze zijn een beetje verborgen op de achtergrond en gemakkelijk te missen.

Eerste klas zoeken

Dit zijn de resultaten toen we dezelfde zoekopdracht uitvoerden naar eersteklas tickets:

U zult merken dat er nu goedkopere niet-restitueerbare stoelen in dezelfde treinen zijn, maar in het eerste leerjaar.

Onze goedkope tips

Zoek bij het zoeken op de SNCF-website eerst naar tweedeklas tickets – dit is de standaard zoekinstelling. Maar ga er niet vanuit dat dit de goedkoopste tarieven zijn. Zoek verder naar eersteklas tickets. U zult misschien verrast zijn om goedkopere prijzen te vinden!

Heb je een tip om toe te voegen? Voeg het toe in de comments hieronder!