5 fouten in het frequent flyer-programma die ik heb gemaakt

Ik moet een ietwat gênante bekentenis doen: hoewel ik regelmatig schrijf over de honderden manieren waarop u kunt besparen tijdens uw reis door Europa, was ik een nieuweling als het ging om mijn frequent flyer-programma. Ik kon zelden upgrades krijgen, laat staan ​​gratis vluchten.

Terugkijkend heb ik nogal wat fouten gemaakt. Ik was lid van elk frequent flyer-programma dat me accepteerde, ik boekte meestal de goedkoopste of handigste vlucht en mijn creditcards waren niet erg agressief om me te helpen gratis vluchten te krijgen.

Alle frequente flyer-details en kleine lettertjes leken een enorme hoofdpijn om op een regenachtige dag uit te zoeken wanneer ik niets beters te doen had.

Als je het kunt begrijpen, lees dan verder. De afgelopen maanden heb ik directe actie ondernomen om de grootste fouten die ik heb gemaakt in mijn frequent flyer-programma te identificeren en te corrigeren. Deze relatief eenvoudige schakelaars maken het voor mij nu veel gemakkelijker om gratis tickets te verdienen, stoelen te upgraden en tijd door te brengen in business lounges over de hele wereld. Ik wou dat ik het eerder had gedaan!

Natuurlijk zijn er hele websites gewijd aan de fijne kneepjes van loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen, creditcardaanbiedingen en manieren om het systeem onder de knie te krijgen (en soms te spelen). (Punten en het instapgedeelte zijn een goed voorbeeld.) Dit artikel is echter, verontschuldigend, eenvoudiger en probeert de meest voorkomende fouten te behandelen die reizigers maken met hun loyaliteitsprogramma’s van luchtvaartmaatschappijen. Ik heb deze fouten gemaakt, dus ik geloof dat anderen dat ook doen.

Klaar om een ​​slimmere frequent flyer te zijn? Hier ging ik de fout in…

1. Ik heb niet op één luchtvaartmaatschappij gelet.

Een van mijn grootste problemen was het gebrek aan focus bij het kopen van vluchten. Ik zou United vliegen om mijn familie in Ohio te bezoeken, American om mijn zus in Tennessee te bezoeken en Air France naar Parijs om hotels te bekijken. En de Amerikaan gaat naar Californië.

Nou, meestal… omdat ik ook bereid zou zijn om over te stappen naar een andere luchtvaartmaatschappij als ik een goedkoper ticket kon vinden.

Deze “wat de wind ook waait”-strategie maakt het bereiken van de status van luchtvaartmaatschappij en het verdienen van mijlen een zeer langzaam proces. Alleen degenen die voldoende mijlen hebben (door daadwerkelijk te vliegen of een creditcard te gebruiken die aan uw frequent flyer-account is gekoppeld) krijgen gratis tickets en upgrades, en tenzij u een krachtige frequent flyer-goeroe bent (die vakkundig toezicht houdt op meerdere beloningsprogramma’s), kunt u houden het toekenningsproces gewoon tegen bij het vliegen tussen concurrerende luchtvaartmaatschappijen.

Hoe kies je de juiste luchtvaartmaatschappij en het juiste loyaliteitsprogramma?

Wow, dit is een groot onderwerp, ver buiten het bestek van dit artikel. Deze beslissing hangt van veel factoren af, maar kijk eens goed naar wie de handigste en meest betaalbare service in uw directe omgeving biedt, wie de beste deals biedt voor het inwisselen van mijlen voor vluchten en wie samenwerkt met andere luchtvaartmaatschappijen die u misschien wilt kiezen.

Veel mensen hebben al een voorkeursluchtvaartmaatschappij en zijn lid van het programma. Als u echter aan het winkelen bent, zijn er tal van tips om u te helpen kiezen. Controleren:

In mijn geval heb ik me gericht op United voor mijn binnenlandse en internationale reizen. Ik mis de eetervaring van Air France, maar de status van United maakt het goed.

2. De “beloningen” van mijn creditcard konden niet worden overgezet naar mijn frequent flyer-programma.

Stel je mijn frustratie voor toen ik vorig jaar probeerde de 75.000 punten die ik op mijn Chase Ink-kaart had verzameld te verzilveren, om te ontdekken dat de punten niet konden worden overgedragen naar mijlen in mijn United frequent flyer-programma. Jarenlang heb ik deze punten verzameld – één voor elke uitgegeven dollar – in de veronderstelling dat ze een punt per mijl zouden kunnen overdragen naar mijn frequent flyer-programma. (Hier is hoe het werkte op mijn Chase Mileage Plus Explorer-kaart – waarom zou het niet ook op de Ink-kaart werken?)

Nee. Het bleek dat het type Ink-kaart dat ik ze had geteld als belonings-“punten” die konden worden ingewisseld voor reizen (vluchten en hotels) geboekt op de Chase-beloningensite. Hoewel deze punten de kosten van mijn reis zouden kunnen verlagen (of, als ik er genoeg had, me een gratis reis zouden geven), was de “deal” veel minder aantrekkelijk dan het overzetten van 1-op-1 punten naar mijlen in mijn United-programma.

Gelukkig was er een oplossing. Ik nam telefonisch contact op met Chase en ontdekte dat ze deze oude kaart kunnen sluiten en (inclusief alle punten) kunnen overzetten naar een andere, Ink Business Plus. Met deze nieuwe kaart kan ik punten overzetten naar mijn bestaande United Mileage Plus-kaart (die ze in mijlen telt). De jaarlijkse vergoeding voor de nieuwe kaart was iets hoger, maar de overstap was het voor mij waard en ik kon mijn punten voor een businessclassvlucht naar Frankrijk meteen verzilveren.

3. Ik bleef jarenlang bij dezelfde creditcard en verloor bonuspunten van nieuwe kaarten.

Ik had al bijna tien jaar dezelfde zakelijke creditcard en persoonlijke creditcard. Hoewel het enige loyaliteit aan mijn bank toonde, was het zeker niet bevorderlijk voor mijn loyaliteitsprogramma voor luchtvaartmaatschappijen. Ik heb in de loop der jaren ongelooflijke bonuspuntenaanbiedingen gemist.

Ik heb veel te maken met reisschrijvers, van wie velen deskundige frequent flyers zijn. De meest gebruikelijke manier waarop de meeste van hen gratis tickets en upgrades krijgen, is door zich aan te melden voor een nieuwe creditcard met een geweldige bonuspuntenbonus, een minimumbedrag te betalen voor de gratis mijlen en wanneer ze daar klaar voor zijn. dat is het weer, sluit de kaart en open een andere, pak nog een mijl jackpot.

Michael Cargian, die de nieuwssite Upgrd.com van de luchtvaartmaatschappij runt, had het bijvoorbeeld onlangs over de nieuwe Chase Sapphire Reserve-kaart, die maar liefst 100.000 mijl als u € 4.000 uitgeeft in de eerste drie maanden na opening van de kaart. (Er zijn ook tal van andere voordelen, waaronder drie keer meer punten voor reisgerelateerde services wereldwijd, geen buitenlandse transactiekosten en toegang tot lounges van luchtvaartmaatschappijen wereldwijd.)

Merk op dat de kaart heeft jaarlijkse vergoeding € 450 – hoewel ze de eerste € 300 die je aan reizen uitgeeft (hotels, restaurants, gevechten) terugbetalen, zullen ze uiteindelijk de jaarlijkse vergoeding verlagen tot € 150 (als je ten minste € 300 aan reizen uitgeeft). Het heeft ook een vrij hoge APR, variërend van 16,24% tot 23,24%, dus het is belangrijk om te proberen het elke maand volledig af te betalen.

Deze kaart biedt nog veel meer aantrekkelijke reisgerelateerde voordelen – en 100.000 bonusmijlen! – noch mijn oude kaart. Dus ik ben overgestapt. Ik blijf er een jaar of zo bij, en misschien doe ik het na een jaar of zo nog een keer als ik hoor van een ongelooflijk aanbod dat het de moeite waard maakt.

Een frequent flyer-professional zou echter waarschijnlijk een agressievere strategie hebben. Ze zouden zich waarschijnlijk aanmelden voor de kaart, 100.000 punten verzamelen (wat misschien genoeg is voor een zakenvlucht heen en terug naar Europa), en meteen op zoek gaan naar een andere kaart zodra ze de minimale besteding hebben bereikt. Sommige van deze suggesties zouden gelijktijdig werken. Op deze manier “laden” deze professionals de kaarten om extra punten te krijgen, wat leidt tot het aantal gratis tickets en elitestatus.

Maar al dit geschuifel kan ook van invloed zijn op uw kredietwaardigheid. Bent u van plan om een ​​hypotheek aan te vragen? U wilt waarschijnlijk niet een heleboel creditcards openen en sluiten. En heeft het openen van creditcards met een bepaalde frequentie een negatieve invloed op uw credit score? Het hangt van verschillende factoren af, zoals dit gesprek laat zien, evenals deze uitsplitsing van kredietcriteria in het instapgedeelte.

Belangrijke notitie: Hoewel het heel leuk kan zijn om gratis tickets en upgrades te krijgen via creditcardbeloningen, is het niet leuk als je hierdoor onverantwoordelijk of roekeloos met je financiën omgaat. Elke “professional” over dit onderwerp maakt het punt duidelijk en duidelijk: Je moet dit spel alleen spelen als je de kaart elke maand volledig aflost.

Als u momenteel grote creditcardsaldi heeft, moet u deze eerst afbetalen en u vervolgens concentreren op nieuwe kaarten met geweldige beloningen. Uiteindelijk kan het bedrag dat u verspilt aan rente veel waardevoller zijn dan de waarde van het gratis reizen dat uw nieuwe kaart biedt.

4. Ik wist niet waar ik moest zijn voor creditcardadvies.

Merk op dat ik de Chase Sapphire Reserve Card in het vorige punt heb genoemd en zelfs gekoppeld aan de Chase Sapphire Reserve Card. Ik wil hieraan toevoegen dat we niet betaald zijn voor die link, en we zullen ook geen commissie krijgen als je klikt en je aanmeldt. Het is hier alleen ter informatie opgenomen.

Er zijn echter veel sites die creditcard “verwijzingen” aanbieden die smeergeld en commissies van banken ontvangen wanneer hun bezoekers doorklikken om zich aan te melden voor creditcards. En die commissies zijn groot. Laten we zeggen dat het een belangenconflict kan veroorzaken bij het schrijven over de voordelen van de kaarten.

Houd u bij het onderzoeken van deals en het zoeken naar advies bij namen en publicaties die u vertrouwt. Als u online kaartrecensies leest, probeer er dan zeker van te zijn dat het advies echt onbevooroordeeld is. Lees ook de algemene voorwaarden van de kaarten – focus niet alleen op de geweldige bonussen, bekijk ze eens jaarlijkse vergoedingen en april die zal worden beoordeeld op basis van uw aangehouden saldo.

5. Ik verspil mijn automatische maandelijkse pinbetalingen.

Jarenlang had ik een hele lijst met betalingen die automatisch van mijn pinpas werden afgeschreven. Elektriciteit, gas, afval… garage… autobetalingen… het kwam net van mijn bankrekening. Het was handig.

Ik mis hier echter een aantal serieuze punten. Bijna alle dezelfde betalingen konden net zo gemakkelijk op mijn creditcard worden gedaan, en met mijn nieuwe kaart zou het worden teruggebracht tot de minimale besteding die nodig is voor die 100.000 beloningspunten.

Maar wacht, het wordt beter: met mijn nieuwe Chase Ink-visitekaartje kan ik vijf punten voor elke € 1 besteed aan bepaalde nutsvoorzieningen (inclusief telefoon-, internet- en kabelrekeningen) en briefpapier. Ik krijg dus geen punten voor deze aankopen en ik kreeg vijf keer meer punten. (Het is natuurlijk niet alleen deze Ink-kaart. Controleer uw creditcard voor vergelijkbare bonuscategorieën.)

Een groot risico bij het overhevelen van betalingen van debet naar credit is natuurlijk dat u ervoor kiest om niet het volledige bedrag te betalen en een saldo krijgt waarover u rente betaalt en schulden aangaat. Nogmaals, het vergt discipline om af te betalen zoals je zou doen met een bankpas.

Laatste gedachten

Door me op één luchtvaartmaatschappij te concentreren, de ene creditcard te sluiten en een andere te openen, en enkele automatische betalingen over te schakelen, kon ik mijn reis versnellen en elitevoordelen krijgen.

Als je van plan bent hetzelfde te doen, veel succes. Vergeet niet om verantwoord verder te gaan.

Uw tips en vragen

Heb je tips voor anderen die gemakkelijker frequent flyer-punten willen verdienen? Heeft u vragen over uw programma? Vraag het in de comments hieronder!