Barcelona: 8 tips voor een bezoek aan Gaudi’s Casa Batlló

Ook bekend als Casa dels Ossos, of ‘House of Bones’, ziet Casa Batlló in Barcelona eruit als iets dat Tim Burton en Walt Disney misschien op de set hebben gedroomd. De beroemde Catalaanse architect Antoni Gaudí in 1877. bouwde het voor één gezin, en in 1904 bijgewerkt tot het meesterwerk dat het vandaag is voor een ander gezin.

Met zijn iriserende gevel en bochtige, benige balkons, slaagt het gebouw er altijd in om het een buitenaards gevoel te geven. Helaas kan een bezoek aan dit Gaudi-meesterwerk inhouden dat je € 22,50 naar beneden stort en wordt geduwd door voorbijgangers terwijl je je een weg baant naar de ingang, wensend dat je de drukte had bespaard, een foto van de overkant van de straat zou maken en je €. 20 elders voor tapas en bier.

In plaats daarvan kunt u het meeste uit uw tijd en geld halen wanneer u dit architecturale juweeltje bezoekt door deze eenvoudige tips te volgen:

1. Boek vooraf online tickets

Dit kan niet genoeg benadrukt worden. Als u vooraf geen tickets online bestelt, moet u over meer dan één wachten, oh twee lijnen bij aankomst en tijdens de drukke zomermaanden is er altijd een kans dat je geen kaartje voor dezelfde dag kunt bemachtigen.

Als je echt een hekel hebt aan wachten in de rij, kun je ongeveer € 5 extra betalen om de rij over te slaan met een FastPass-ticket. Wanneer je je ticket online boekt, boek dan een tijdstip dat nog groen is gemarkeerd voor een goede kans – dit betekent dat minder mensen al tickets hebben gekocht.

2. Zorg ervoor dat je het juiste kaartje koopt

Betaal niet meer dan nodig is! Kortingen zijn van toepassing op kinderen tussen 7 en 18, studenten met ID, inwoners van de stad en provincie Barcelona en volwassenen ouder dan 65. Kinderen onder de 7 zijn gratis. Docenten en gidsen die de groep vergezellen, hebben ook gratis toegang.

Als u uw tickets van tevoren online boekt en uw Spaans of Catalaans redelijk goed is, kunt u waarschijnlijk voorkomen dat u tickets voor inwoners boekt, omdat uw factuuradres geen invloed heeft op uw reservering en er zelden naar ID wordt gevraagd aan de deur.

3. Profiteer van eventuele kortingen

Heeft u andere tickets of toeristenkaarten gekocht? Dan kun je een kaartje met korting krijgen. Je hebt geluk als je kaartjes hebt gekocht voor de Tourist Bus, Barcelona City Tours, Modernism Route, Barcelona Walking Tours of een Barcelona Card, Minicard of Pass hebt gekocht.

4. Ga ’s morgens vroeg op een werkdag

Geloof ons, je wilt de drukte vermijden. Dus arriveer 10-15 minuten voordat Casa Batlló om 9.00 uur opengaat. op weekdagen, bij voorkeur van maandag tot en met donderdag, wanneer er minder Spaanse en Europese toeristen in de stad zijn. Doordeweeks in januari en februari zijn zelfs nog beter, aangezien Barcelona in deze koudere maanden minder bezoekers heeft.

5. Eenmaal binnen, ga direct naar het dak

De meeste bezoekers maken een stapsgewijze rondleiding door het huis, begeleid door audiogidsnummers. Ontsnap aan de drukte door de trap rechtstreeks naar de top te nemen en wat tijd alleen door te brengen op het dakterras van het gebouw, poserend met de iconische schoorstenen.

6. Sla de cadeauwinkel over

De museumwinkel heeft veel leuke souvenirs, maar de prijs in contanten is te hoog, om nog maar te zwijgen van het wachten in de rij. De tijd is te duur om in de rij te staan ​​voor ansichtkaarten en magneten, zelfs als ze zijn gedrukt naar de ontwerpen van de beroemdste modernistische meester van Barcelona.

7. Laat voor een “magische nacht”

Hoewel het u misschien geen geld bespaart, kunt u, als u eenmaal binnen bent, eindigen met een avondconcert en een museumtour. Met de naam Magical Nights kun je zonder de drukte door het huis dwalen voordat je naar livemuziek luistert en geniet van twee drankjes op het dakterras. Voor een iets lagere toegangsprijs boek je een tour en een rooftopconcert of alleen het concert. (En als je het risico wilt nemen, mochten sommige concertbezoekers het huis rondtoeren toen ze voor het eerst aankwamen zonder een touraccessoire.)

8. Gebruik gratis wifi

Last but not least kunt u ook profiteren van de gratis wifi van het museum. Het bespaart je in ieder geval de moeite om na je reis een bar of café met gratis wifi te vinden…

Jouw advies?

Heb je tips voor een bezoek aan Gaudi’s Casa Batlló? Voeg ze toe in onze opmerkingen hieronder!