Berlijn: eenvoudige tips om geld te besparen als je uit eten gaat

Als je Berlijn bezoekt, is de kans groot dat je veel gaat eten. Waarom? Omdat er zoveel geweldige plekken zijn om uit eten te gaan zonder een fortuin uit te geven.

Hoewel je overal in de stad heerlijk straatvoedsel kunt vinden, zijn de beste prijzen (soms minder dan € 2!) Te vinden op de hoofdwegen in de ruige delen van Berlijn. Ze bevatten Hermannstrae, Sonnenallee en Cottbuserdam Neukölln en Kreuzberg, Turmstrae Moabitische en Müllerstrae op de bruiloft.

Als je nog steeds honger hebt, pak dan een bolletje ijs bij een van deze Berlijnse dessertwinkels.

3. Ga lunchen, niet dineren

Een andere klassieke tip om goedkoop te eten is om in Berlijn te dineren wanneer de prijzen goedkoper zijn. Veel restaurants in het stadscentrum bieden ‘zakenlunches’ of vaste menu’s en veel sushi-plaatsen zoals Oranienstrae Profiteer in Kreuzberg tot 17.00 uur van de half-off happy hour-aanbieding.

4. Bezoek de bakker voor broodjes en hartige snacks

Als u in een hotel verblijft, waarom niet doen zoals de Duitsers doen en genieten van een Abendbrot (avondbrood)? Stop bij de bakker voor een belegtes Brötchen, een eenvoudig broodje bestaande uit een broodje, kaas of vleeswaren en misschien wat sla en een paar plakjes komkommer.

Maar wacht niet te lang: de meeste bakkerijen sluiten om 19.00 uur. Hier zijn drie bakkerijen voor uw dagelijks brood.

5. Voldoen aan de zondagsbrunch

Berlijn is een grote brunchstad en veel cafés bieden op zondag en soms zaterdag onbeperkte buffetten. Hoewel de prijs op het eerste gezicht misschien niet erg gunstig lijkt (meestal tussen de 10 en 25 euro, drankjes niet inbegrepen), zul je zeker veel eten krijgen en kun je ontspannen, kletsen en mensen kijken tot je je bord vol hebt. zo vaak als je wilt.

Voor een lijst met enkele goedkopere plaatsen, bekijk EuroCheapo’s gids voor brunch en een goedkope zondagochtend in Berlijn.

6. Bezoek een café

Hoewel weinig bekend bij toeristen, hebben alle Berlijnse overheidsgebouwen en de meeste universiteiten cantina’s (kantines) of mensa’s (cafés) die open zijn voor het publiek. Hoewel het eten je waarschijnlijk niet zal wegblazen (meestal standaard Duits vlees en aardappelen), zijn we nog steeds grote fans van de Berlijnse caféscene. Er is meestal ook een grote saladebar en tal van desserts, waaronder de raadselachtige wrongel, een speciaal Duits zuivelproduct dat lijkt op een mix van Griekse yoghurt en zure room.

Maar het beste van cantina’s en menso’s is dat ze goedkoop, goedkoop, goedkoop zijn! Bovendien ervaar je een kant van Berlijn die maar weinig toeristen ooit ervaren. Voor een lijst van de goedkoopste in de stad, klik hier. Let op: ze zijn alleen geopend voor lunch, niet voor ontbijt of diner.

7. Advies in Duitse stijl

Door te doen wat de lokale bevolking doet, bespaar je fooien. In restaurants is de standaard fooi maximaal 10% en wordt gezien als een extra “dankjewel” voor goede service. Als de service echt verschrikkelijk was (helaas is dit niet ongebruikelijk in Berlijn), is het prima om geen fooi te geven. De meeste locals ronden de cheque gewoon af.

Maar laat niet zomaar geld op tafel liggen. Om een ​​fooi te krijgen, moet u de ober het bedrag doorgeven dat u met de fooi wilt betalen. Als de rekening bijvoorbeeld € 4,30 is, kunt u hem of haar een rekening van € 10 geven en vijf, alstublieft, of “fünf (foon-ph) bitte” zeggen als u Duits wilt proberen.

8. Overdrijf niet bij het bestellen van drankjes

Een van de klassieke no eats bij Cheapo is om te onthouden dat je geen luxe drankjes bij het diner bestelt.

Mocht je na die pittige curry nog iets nodig hebben om je dorst te lessen, dan kun je altijd water bestellen. Als je dat doet, zorg er dan voor dat de ober begrijpt wat je wilt leitungswasser (Light-toons-vahsser) dat is kraanwater. Hoewel ze misschien een beetje mopperen (kraanwater bestellen in Berlijnse restaurants is niet gebruikelijk), voorkomt dit de vervelende verrassing van te duur mineraalwater dat later aan de rekening wordt toegevoegd.

Wil je iets lekkerder, ga dan voor een Duits biertje. Het is waarschijnlijk net zo goedkoop als mineraalwater en past goed bij pittige gerechten. Wil je een maaltijd met dat bier? Maak een ritje in een van de grote biertuinen van Berlijn.

Eet smakelijk – of zoals ze in Berlijn zeggen, guten Appetit!