Braga en Guimaraes: 10-daagse reisroute door Portugal

Dag 7 en 8: Braga en Guimarães

Braga en Guimarães zijn dag vijf en zes van EuroCheap’s 10-daagse Portugal-reisroute.

Deze twee universiteitscampussen behoren tot de oudste en historisch meest belangrijke steden van het hele land. Terwijl Gimarains wordt beschouwd als de geboorteplaats van het Koninkrijk Portugal, wordt Braga geprezen als de plaats waar de katholieke kerk voor het eerst wortel schoot in Portugal en misschien zelfs op het hele Iberisch schiereiland.

Braga (Dag 7)

Braga werd lang beschouwd als het belangrijkste kerkelijke centrum van Portugal en heeft een geschiedenis van menselijke bewoning die duizenden jaren teruggaat. Beroemd om de processies van de Paasweek, wanneer de gelovigen, met kaarsen dragend, gekleed in lange gewaden met puntige kappen, door de straten marcheren met heiligen en heilige relikwieën. Als je de processies kunt missen, kun je de rest van het jaar in relatieve rust verkennen.

Bewonder de tempel – alles wat overblijft van het historische kasteel van Braga – en de Porto Nova-bogen, barokke en neoklassieke bogen en de blauw betegelde gevel van het Raio-paleis, de Sé-kathedraal van Braga (het oudste aartsbisdom van Portugal) en de de uitgestrekte Bom Jesus do Monte-schrijn zijn allemaal de moeite waard: Monte Santo voor een panoramisch uitzicht op Braga (vooral spectaculair bij zonsondergang) en levensgrote diorama’s die scènes uit het leven van Christus nabootsen.

Stap in de auto naar Guimarães Studio Lounge. Berg je spullen op in schone, centraal gelegen accommodaties en maak een wandeling door de charmante oude binnenstad van de stad voordat je naar bed gaat.

Dag 8: Guimarães

Voordat u op verkenning gaat, kunt u bij Pastelaria Clarinha (Lg. Toural) een kopje koffie en hartige empanadas met kip en kaas of iets zoets voor het ontbijt pakken. Wees gewaarschuwd dat, net als in buurland Spanje, de snoepjes vaak worden gemaakt van varkensvet – niet bepaald vegetarisch, koosjer of halal. In feite vertaalt het grote lokale dessert Toucinho do céu zich letterlijk als spek uit de hemel.

Na het ontbijt verken je de ruïnes van een 1000 jaar oud kasteel waarvan wordt aangenomen dat het de geboorteplaats is van de eerste koning van Portugal, Afonso Henriques. Naast de enorme XV eeuw. foto’s van het paleis van Paco dos Duques de Bragança. Voordat je de stad verlaat naar Porto, neem je een krakende kabelbaan (of rijd je over de winderige smalle laan) naar de top van de beboste Penha Peak voor een prachtig uitzicht op de omgeving.

Maak een korte trip naar Porto (van 30 minuten tot iets meer dan een uur, afhankelijk van het verkeer en het gekozen vervoermiddel) per bus, trein of auto en fris u op in uw kamer in het Moov Hotel Porto Centro voordat u eropuit trekt voor de nacht in de stad. Voor de goedkoopste bier- en barsnacks in de stad, vind je Espaço 77, een lokale favoriet (en een beetje een duik).

Onze 10-daagse Portugal reisroute

Braga en Guimaraes zijn op de zevende en achtste dag onze aanbevolen reisroute voor een 10-daagse rondreis door Portugal. Klik hieronder om verder te gaan!

Dag 1 en 2: Lissabon

Dag 3 en 4: Sintra, Cascais en Coimbra

Dag 5 en 6: Valença en Ponte de Lima

Dag 9 en 10: Haven