Budgetgids voor Pilsen, Tsjechië

De eerste stop op onze goedkope Tsjechische tour buiten Praag is Pilsen:

Pilsen

Lokale naam: Pilsen

“Een regering die de prijs van bier verhoogt, zal vallen”, zegt een oud Tsjechisch gezegde.

in 2015 Pilsen, uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van de EU, is vooral bekend om zijn Pilsen (of Pilsner) bier. In de jaren 1200 mochten stedelingen bier brouwen en verkopen in hun huizen. (Herinner je je goede koning Wenceslas?)

Vandaag de dag blijft de charme van de stad de oude lokale tavernes. Hier kunt u de voortreffelijke en geurige Pilsner Urquell proeven en het “bierpad” volgen om te ontdekken hoe traditionele geheimen al generaties lang bewaard worden.

Wat moeten we doen

eten Drink bij de kan. Probeer de bierspa van Purkmistr Brewery voor maximaal 16 personen en geniet van massages en saunaplezier. Twijfel je of hop en gist echt een genezend of reinigend effect op je huid kunnen hebben? Er is maar één manier om erachter te komen. (Bierbaden vanaf €27.)

te blijven

Hotel Rango is een prachtig driesterrenhotel dat door een familie wordt beheerd en gelegen in het historische centrum van Pilsen (letterlijk minder dan een minuut van het belangrijkste stadsplein). Alleen al de locatie maakt het gemakkelijk om ’s avonds naar huis te lopen…

Verdubbelt vanaf € 56 per nacht

Zoek alle budgethotels in Pilsen

ik ga daar heen

Vanaf de luchthaven van Praag, 90 km/50 minuten met de auto. Er is ook een rechtstreekse busreis vanuit Praag. Bekijk de dienstregelingen op www.idos.cz. Treinen van Praag naar Pilsen vertrekken elk uur.

Betaalbare Tsjechische bestemmingen

Pilsen is slechts één halte op onze budgetvriendelijke Tsjechische rondreis. Het omvat ook:

Ook naar Praag?

Bekijk zeker onze aanbevolen budgethotels in Praag en onze artikelen over hoe je kunt besparen tijdens een bezoek aan de stad.