Budgetmanager Františkovy Lázne (Franzensbad), Tsjechië

De tweede stop op onze goedkope Tsjechische tour buiten Praag is Františkovy Lázne:

Františkovy Lázně

Duitse naam: Franzensbad

Veel kleiner dan Pilsen, maar bekend om zijn charme. Františkovy Lázne is al eeuwenlang een wellnessvakantiebestemming. Goethe zelf beschreef het als “de hemel op aarde” en het was het toneel van Milan Kundera’s roman The Farewell Party. Op zijn hoogtepunt bezochten Beethoven en Johann Strauss, ongetwijfeld voor een duik in een van de meer dan 20 minerale bronnen en een modderbad.

Het heeft nog steeds wellnesshotels en traditionele behandelingen, hoewel er sindsdien Thaise massagespa’s zijn ontstaan. En hier is de prijs goed.

Wat moeten we doen

Wandel door de parken van de stad of maak een ontspannende spa-trip. Een halve dagkaart Aquaforum voor twee volwassenen en twee kinderen kost slechts € 18!

te blijven

Penzion U Námorníka
Družstevní 203/5 a 202/7, Františkovy Lázne, 351 01
Verdubbelt vanaf € 43

Dit driesterrenpension is perfect voor gezinnen met een grote buitentuin en speeltuin (met piratenschip!). De gedeelde keuken en lage tarieven maken de deal alleen maar zoeter.

Zoek alle hotels in Františkovy Lázne

ik ga daar heen

Františkovy Lázne ligt op slechts een steenworp afstand van de Oost-Duitse grens. De rechtstreekse trein vanuit Praag duurt iets meer dan 2 uur.

Betaalbare Tsjechische bestemmingen

Františkovy Lázne is slechts één halte op onze goedkope Tsjechische reizen. Het omvat ook:

Ook naar Praag?

Bekijk zeker onze aanbevolen budgethotels in Praag en onze artikelen over hoe je kunt besparen tijdens een bezoek aan de stad.