Budgetmanager in Bilbao, Spanje

De grootste stad van Baskenland heeft veel meer te bieden dan het legendarische Guggenheim-museum van Frank Gehry. Naast de verbluffende moderne architectuur, staat deze ruige maar charmante metropool vol met historische kerken en overheidsgebouwen, evenals traditionele winkels langs de smalle geplaveide straatjes.

Bilbao (Bilbo in Baskisch), een industrieel centrum sinds de Romeinse tijd, is een mix van oude wortels en ultramoderne architectuur die zeker het ontdekken waard is. Ben je het zwerven moe, luier dan op het strand aan de rand van de stad of bezoek een van de gezellige restaurants of bars.

Vanwege het kwaliteitsniveau dat de Basken eisen als het gaat om eten en drinken, kan dineren hier wat duurder zijn dan in sommige Spaanse steden, maar er zijn genoeg budgetopties, zelfs in de populaire oude binnenstad van Bilbao.

Hier zijn onze favoriete tips om uw euro’s te verhogen zonder iets belangrijks te verliezen.

Reis naar Bilbao

Vlieg met goedkope luchtvaartmaatschappijen zoals easyJet, Ryanair en Vueling vanuit heel Europa rechtstreeks naar de luchthaven van Bilbao vanaf € 100 voor retourvluchten. Maak uw plannen zo ver van tevoren als u kunt en winkel alleen rond voor de beste deals. Bij EuroCheapo kun je goedkope vluchten zoeken. Als je al in Spanje bent, zijn er ook volop treinen en bussen vanuit de grote steden. De treinreis duurt minder dan 5 uur vanaf Madrid en ongeveer 6,5 uur vanaf Barcelona.

Gratis entertainment en attracties

Trakteer uzelf op een self-guided tour

Slenter door de stad en ervaar Bilbao’s eclectische mix van oud en nieuw als het gaat om architectuur. Als historische gebouwen meer jouw ding zijn, wandel dan door de oude stad om het elegante Arriaga-theater te vinden, de Hercules-beelden die het Arana-paleis in renaissancestijl bewaken, de gotische stadskathedraal en de Art Nouveau Ribera-markt. Houd je van elegante moderniteit? Maak foto’s van het Guggenheim en de grootschalige buitensculpturen eromheen (het is gratis om het van buitenaf te zien). Volg daarna de Rio Nervión Riverwalk naar de torenhoge wolkenkrabbers van Isozaki Atea en de Zubizuri-brug met glazen bodem.

Breng tijd door in de natuur

Ga naar Doña Caslida Iturrizar Park en loop in de schaduw van honderd jaar oude bomen en voer de eenden. U kunt ook een picknick en een handdoek meenemen en de metro nemen naar de stranden Las Arenas of Barinatxe-La Salvaje, beide gemakkelijk bereikbaar met het metrosysteem van Bilbao.

gratis musea

Het Guggenheim is nooit gratis, maar een aantal andere instellingen in de stad zijn minstens één keer per week gratis. Op woensdag kunt u de meesterwerken van grote kunstenaars zoals El Greco, Gauguin en Goya bewonderen in het Museo de Bellas Artes, het op een na grootste museum in Baskenland, zonder de toegangsprijs van € 7 te betalen. Kies op donderdag tussen het verkennen van de maritieme en industriële geschiedenis van Bilbao in het Museo Maritimo, gehuisvest in een voormalige scheepswerf, en leer gratis over de Baskische cultuur en tradities in het Euskal Museoa Bilbao.

Betaalbare accommodatie

Bilbao heeft, net als veel andere steden in Spanje, een goede selectie van goedkope hotels en pensions met privékamers vanaf ongeveer € 50 per nacht. Kies een accommodatie in het centrum om geld en tijd te besparen door te reizen en door de stad te reizen. Om geld te besparen, probeer in een hostel te verblijven, waar de prijzen beginnen bij € 10 per persoon per bed in een gedeelde kamer.

We raden budgetopties aan die geen ruimte of voorzieningen opofferen, zoals badkamers, zoals Ibis Bilbao Center, Casual Gurea en Hotel Sirimiri.

Zoek meer dan 75 hotels in Bilbao op EuroCheapo.