De beste pannenkoeken in Parijs om te proberen tijdens je reis

Of het nu met een vork en mes is of onderweg, als je een crêpe eet, voel je je zo Parijs – ook al wordt aangenomen dat ze afkomstig zijn uit Bretagne. Ze zijn niet bijzonder moeilijk te vinden, vooral niet als je in de omgeving van Montparnasse bent.

Maar voor de rest van Parijs is het de moeite waard om een ​​paar suggesties te hebben voor wanneer de drang toeslaat. De prijzen variëren sterk, maar reken op € 3-7 voor een afhaalpannenkoek. Restaurants zijn wat duurder, € 8-15 voor een hartige crêpe, maar kijk uit voor de sets waar je hartig en zoet krijgt voor een fatsoenlijke prijs.

Marktpannenkoeken: de meest populaire keuze

Ga naar de Marche des Enfants Rouge voor de meest overvolle pannenkoeken bij Chez Alain Miam Miam. Alain maakt elk item eenvoudig vers, raspt de kaas op een vers gemaakte boekweitcrêpe en voegt salade, vlees en verse kruiden toe. De rij kan zich over de markt uitstrekken en meer dan dertig minuten wachten, maar niemand vertrekt teleurgesteld na slechts 7 euro te hebben uitgegeven. Als hij je leuk vindt, gooit hij er misschien wat zoete pannenkoeken in als toetje. Neem de draagbare schaal mee naar het nabijgelegen Square du Temple en schaam je als je hem in je mond probeert te stoppen.

Pannenkoeken in het Quartier Latin

Als je door het Quartier Latin in de buurt van het Panthéon slentert, of net een pint hebt gedronken in een van de studentvriendelijke bars aan de rue Mouffetard, ga dan naar Au Petit Grec (66, rue Mouffetard, 75005). Ze stapelen de ingrediënten op een grote verscheidenheid aan crêpes, waaronder seizoensgebonden zoals de Savoie, die een dikke berg kaas en aardappelen bevat. Prijzen voor pittige gerechten variëren van 5 tot 6 euro. Ik heb nog nooit ruimte gehad voor een zoete crêpe, maar deze zien er net zo goed uit.

Marais Crêpes

In de rue des Rosiers in de wijk Marais, naast de beroemde L’As du Falafel, is er een blauwe gevel met traditionele crêpes genaamd La Droguerie – perfect voor iets anders dan falafel tijdens het wandelen in de rue des Rosiers (56 rue des). Rosier).

Om de hoek vind je snel Princess Crepes (3, rue des Ecouffes, 75004). Bekijk de vitrine, die lijkt op een geisha-poppenhuis met slagroom. In dit kleine winkeltje krijgt de crêpe een kitscherige, niet-traditionele Japanse draai – en je zult de bank niet breken door van elke creatie te genieten voor ongeveer € 5,-. Het ijs is een welkome toets.

Restaurant Pannenkoeken

Voor een crêpe bruist iedereen altijd van Cafe Breizh (rue Vieille du Temple 109) in de Marais. Begrijp me niet verkeerd, ze zijn geweldig, maar tussen de vereiste reservering en het vechten tegen al het toeristische “eten” dat daar gaande is, kan het frustrerend zijn. En € 12-16 is niet de goedkoopste.

Je hebt andere opties als het gaat om crêpe-restaurants waarvoor geen reservering nodig is. Op het Ile Saint Louis bijvoorbeeld, serveert het kleine café Med (77 rue Saint Louis en l’Ile) de gebruikelijke crêpes. Natuurlijk, het heeft misschien geen eersteklas ingrediënten, maar goede ouderwetse ham, kaas en eierroom hebben niets speciaals nodig.

Een paar andere restaurants serveren crêpes met mes en vork voor ongeveer € 10 of minder. Op de rechteroever is West Country Girl (6 Passage Saint Abroise) een favoriet van onder meer bakker/schrijver David Lebovitz. La Crepe Rit du Clown (6 rue des Canettes) op de linkeroever is een gemakkelijke keuze als je je crêpe-fix nodig hebt. Little Breizh (11 rue Grégoire de Tours) is een ander solide adres met meer gastronomische opties in het hart van Saint-Germain, en staat op de radar van voedselschrijver Patricia Wells.

Tips voor het eten van pannenkoeken

Vergeet niet dat pannenkoeken hartig of zoet zijn. Hartige soorten worden het best geserveerd op boekweitpannenkoeken en gevuld met ham, kaas of ei, maar elke pannenkoek heeft zijn eigen brouwsels. Sommigen zijn gek op vis, aardappelen, verschillende kazen en bolognesesaus (studenten zijn er dol op). Boekweit betekent echter dat ze over het algemeen glutenvrij zijn, maar niet gluten-afhankelijk.

Zoete pannenkoeken worden gemaakt van meel en kunnen fruit, Grand Marnier, honing of Nutella bevatten. Je kunt de zoete crêpe zelfs gewoon alleen eten, of de natuur, zoals de Fransen zeggen. Het beste is om er gewoon een paar te proberen en voor jezelf te beslissen.

Heb je nog steeds honger? Wat zijn je favoriete plekken voor pannenkoeken in Parijs? Vertel het ons in de reacties!

Opmerking: dit bericht is in 2016 bijgewerkt. in april met nieuwe aanbiedingen en actuele informatie.