De budgetgids voor winkelen in Londen

Londen is een winkelparadijs voor alle behoeften en budgetten. Het volstaat te zeggen dat je heel, heel gemakkelijk een hoop geld kunt opblazen in de Londense winkels.

Deze gids helpt je kiezen uit een enorme selectie en wat geld te besparen – hoeveel je bespaart hangt natuurlijk af van je zuinigheid!

Winkelen in de hoofdstraat

Voor grote winkelketens hoef je niet ver te zoeken. Als u op een grote winkelmissie bent, heeft Oxford Street (en de verdelende Regent Street) flagshipstores voor alle majors.

Het wordt wel druk, erg druk, dus beschouw Covent Garden of King’s Road als goede, iets minder drukke alternatieven. Ga naar Tottenham Court Road voor huishoudelijke artikelen, terwijl de twee Westfield-winkelcentra – één in Shepherd’s Bush en één in Stratford – ook alle grote merken onder één dak aanbieden.

Wanneer is de verkoop te vinden?

De uitverkoop in januari, die eigenlijk direct na Kerstmis begint (en soms iets ervoor), en de uitverkoop in het midden van de zomer zijn altijd geweldige deals. Sterker nog, kortingen komen het hele jaar door vaker voor, dus houd de borden in de winkels in de gaten.

Welke winkels?

Naast de internationale namen die je in de VS en in heel Europa aantreft, zijn er meer budgetvriendelijke Britse merken zoals Primark, New Look, Topshop, Miss Selfridge en Dorothy Perkins.

warenhuizen

Londen is ook de thuisbasis van enkele wereldberoemde warenhuizen zoals Harrods, Liberty’s en Selfridges. Hoewel ze geweldig zijn voor etalages, is het onwaarschijnlijk dat veel budgetreizigers ze zullen bereiken (hoewel Selfridges enkele betaalbare merken heeft in de kledingafdeling op de eerste verdieping).

House of Fraser, Debenhams en John Lewis zijn goedkopere warenhuizen die de moeite van het bekijken waard zijn.

Gebruikte en vintage goederen kopen

Enkele van de beste winkels zijn te vinden op de markten van de stad. (Lees gerelateerd artikel: Een gids voor winkelen in de beste vlooienmarkten van Londen)

Er zijn tweedehands- en vintagewinkels door de hele stad, hoewel je clusters zult vinden rond Brick Lane en Camden.

Gebruikte/vintage kleding: De Beyond Retro-keten (Dalston, Shoreditch en Soho) biedt betaalbare snuffelen.
Gebruikte boeken: Charing Cross Road staat bekend om zijn tweedehands boeken en het meest pittoreske jachtgebied zijn de boekenstalletjes onder Waterloo Bridge op de zuidelijke oever.
Liefdadigheidswinkels: Goede koopjesjagers mogen liefdadigheidswinkels niet vergeten: Shelter, Cancer Research, Oxfam en het Rode Kruis zijn enkele van de bekendste. Slimme liefdadigheidsshoppers reizen naar rijkere delen van de stad, zoals Chelsea of ​​Marylebone, om aandelen van betere kwaliteit te ontdekken.

Onafhankelijke winkels

Over het algemeen vind je onafhankelijke winkels in veel van dezelfde buurten waar je vintage winkels vindt. Portobello Market is, net als Spitalfields, het startpunt geweest voor veel nieuwe ontwerpers.

De Sunday (Up) Market in de Truman Brewery is ook de moeite van het bekijken waard, en de omliggende straten zijn de moeite waard voor onafhankelijke winkels. Hoewel Carnaby Street misschien niet het broeinest van cool is dat het was in de hoogtijdagen van de jaren zestig, heeft het – en de straten ernaast – een aantal eigenzinnige jeugdmarktwinkels.

Designer kortingen

Je zal vinden TJ Maxx In Groot-Brittannië, hoewel enigszins verwarrend, wordt het hier TK Maxx genoemd. Charing Cross Road en Kensington High Street hebben twee centrale vestigingen.

Meer toegewijde designerjagers willen misschien naar Chatham Place in Hackney gaan om de fabrieksoutlets Burberry en Aquascutum te vinden. Bekijk ook het tijdschrift Time Out (elke dinsdag gratis gepubliceerd) voor lijsten met voorbeelden die door andere ontwerpers zijn verkocht.

Maar de belangrijkste designer-koopjes zijn te vinden in het immens populaire Bicester Village, een designer-winkelcentrum op een dagtripje van Londen. U kunt de trein nemen vanaf station Marylebone of een rechtstreekse bus nemen.

Vergeet niet! Belastingvrij winkelen

Als bezoeker kunt u uw aankopen terugkrijgen, maar u moet wel een formulier ophalen bij deelnemende winkels. Lees meer op de website van Visit London.

Jouw tips om te winkelen in Londen

Heb je goede tips om te winkelen in Londen? Laat hieronder een reactie achter!