Een klein bezoek aan Braga, Portugal

Braga, de op twee na grootste stad van Portugal, biedt geplaveide straten met meer kerken (bijna vier dozijn!) en klokken dan de meeste andere Europese steden samen.

Combineer het rijke culturele erfgoed van de stad met zijn bruisende studentenpopulatie, en je zult de Universidade do Minho (gezonde, goedkope bars en restaurants) de ultieme bestemming voor Cheapos vinden.

Hoewel het een gemakkelijke dagtrip is vanuit Porto, verdient Braga meer dan een korte middag om zijn charmes te verkennen. Beroemd over de hele wereld vanwege zijn dramatische, kaarsverlichte processies in de Heilige Week waarin gelovigen zich kleden in golvende gewaden met capuchon, maakt Braga op elk moment van het jaar een waardevolle reis.

Of kies gewoon een zonnige dag en slenter door de historische straten van Braga, terwijl u de rijkdom aan historische architectuur bewondert. De schilderachtige tuin van Santa Barbara, verborgen in het volle zicht, combineert middeleeuwse en gotische ruïnes met perfect gesnoeide struiken. Het is een ideale plek voor een picknick of een spontane fotosessie.

De belangrijkste kathedraal van de stad, Sé de Braga, is de oudste van Portugal en zeker een kijkje waard. Mis het Palácio do Raio niet, een barokke residentie ontworpen door André Soares da Silva. De rococo-gevel is bedekt met traditionele Portugese azulejo-tegels, maar verwacht geen rondleiding – het is gesloten voor het publiek. Voordat u ’s avonds met pensioen gaat, moet u stoppen en mensen kijken en genieten van het weer op Praça da República.

Goedkoop eten en nachtleven

Bespaar euro’s op gebak en sandwiches van lokale bakkerijen en eet midden op de dag (13.00 tot 16.00 uur) wanneer de pratos de día (menu van de dag) van de lokale bevolking oppermachtig is. harten, geesten en boeken. Deze menu’s met een vaste prijs zijn in de hele stad verkrijgbaar vanaf ongeveer € 7.

Als alternatief, als je niet van traditioneel Portugees eten houdt, kun je voor € 5-10 een enorme burger (groente- en visopties) eten bij DeGema (Rua Doutor Justino Da Cruz, 90) of Bira do Namorados. (Rua D. Goncalo Pereira). Voor wat volgens sommigen de beste Francesinha-sandwich in Braga is, ga je naar Taberna Belga (Rua Conego Luciano Afonso dos Santos, Loja 1A). Probeer voor een andere budgetoptie de goedkope maar genereuze pizza Maximinense (Rua Caires 299-r/c).

Ga in het donker naar de bar in de oude stad, waar een eclectische mix van studenten, gezinnen, lokale bewoners en toeristen samenkomt om het meeste uit hun avonden te halen, vooral in het weekend. Trakteer uzelf op een cocktail of een glas wijn in Vianna, de oudste bar van Praça da República. Als alternatief, als je een van Vianna’s gepolijste marmeren tafels niet kunt pakken, probeer dan Café Brasileira, ook op het plein.

Goedkoop slapen

In de buurt van het centrum heb je comfortabele eenvoudige hotels met badkamers vanaf ongeveer €35 nacht het grootste deel van het jaar. Bovendien kunnen kamers tijdens de paasvakantie en in juli en augustus aanzienlijk meer kosten, vooral als u niet ver van tevoren boekt.

We houden van de schone en centrale kamers van Ibis Braga (Rua do Carmo 38) en Basic Braga by Axis vanwege hun moderne design en de nabijheid van het treinstation. Gedeelde slaapzalen zijn beschikbaar vanaf ongeveer € 10 per nacht. Verblijf in Justgo Braga Hostel (Av. da Liberdade 546), met een centrale ligging, gratis wifi en prachtig ontworpen gemeenschappelijke ruimtes.

Zoek meer dan 60 hotels in Braga, Portugal