Estland: 5 geweldige budgetbestemmingen (behalve Tallinn!)

Met een bevolking van slechts 1,3 miljoen is Estland een ongelooflijk innovatieve en opwindende plek. Wil je wat voorbeelden? Skype-software is ontwikkeld door Estse programmeurs; in 2005 Estland werd het eerste land ter wereld dat het elektronische stemsysteem gebruikte; en in 2014 werd Estland het eerste land ter wereld dat e-residency aanbood.

Estland is het best bekend onder internationale bezoekers vanwege zijn hoofdstad, Tallinn, met zijn middeleeuwse oude binnenstad, kathedralen en musea. Maar het kleine land zit vol met prachtige hoekjes en gaatjes tot ver buiten de hoofdstad, allemaal heel gastvrij voor budgetreizigers. Hier zijn er vijf waar we van houden:

1. Tartu

De tweede stad van Estland, Tartu, is een universiteitsstad. Dit betekent veel studenten, echt goede graffiti en een aantal geweldige cafés. De belangrijkste toeristische attracties zijn de oude binnenstad van de stad, een gedeeltelijk voetgangersgebied vol met voornamelijk neoklassieke gebouwen, en de torenhoge Toome-heuvel erboven. Tartu City Museum is een andere attractie. Dat merken museumliefhebbers anno 2016 in september zal het stadsbrede Estonian National Museum heropend worden in een nieuwe ruimte.

Blijven: Academus Hostel (Pepleri 14) is leuk, verdubbelt vanaf €40. Barclay Hotell, (Ülikooli 8) is een luxe, modern hotel met geschiedenis, de uitgave waard. Dubbelen beginnen bij € 89. (Alle hotels in Tartu)

Ik ga daar heen: Tartu is met de trein vanuit Tallinn in twee uur te bereiken (€ 10,10).

2. Lahemaa Nationaal Park

Lahema National Park is het oudste en grootste nationale park van Estland, vol moerassen, dennenbossen, keien en een kalkstenen vallei. Er zijn acht geprepareerde wandelpaden, variërend van één tot 17 kilometer lang, evenals campings. Het is de moeite waard om te stoppen bij Sagadi Manor, een hotel- en museumcomplex in het nationale park.

Blijven: Kamers in Viiking Guest House (Karja tänav 9, Võsa) kosten vanaf €30.

3. Vorig jaar

sinds 1838 De westelijke Estse stad Pernu was een kuuroordbestemming. Bezoekers komen nog steeds het hele jaar door naar de spa’s en de prachtig onderhouden stranden zijn een genot in de zomer. In het seizoen is de strandpromenade van de stad een sociaal knooppunt, terwijl natuurliefhebbers rust vinden in de Pernu-zandduinen.

Blijven: Standaard tweepersoonskamers in het Pärnu Hotel (Rüütli 44) beginnen vanaf € 53. (Zoek alle hotels in Pern)

Ik ga daar heen: Pernu ligt op twee en drie kwartier van Tallinn met de trein (€ 7,60).

4. Sarema

Saaremaa is het grootste eiland in de West-Estse archipel. Het eiland staat bekend om windmolens, rieten daken, kerken, een eikenbos en – wacht erop – een groep meteorietkraters. De meeste bezoekers bereiken Saaremaa met de veerboot vanaf het vasteland. Wie haast heeft, kan van Tallinn naar Kuressaare, de grootste stad, vliegen. (Alles is hier relatief – Kuressaare heeft slechts ongeveer 13.000 inwoners!)

Blijven: Het Kaali Visitor Centre (in Kaali Village) ligt direct naast de meteorietkraters en deelt de ruimte met het Kaali Meteorite and Limestone Museum. Tweepersoonskamers beginnen vanaf € 47.

Ik ga daar heen: Je kunt er met Avies Airlines naartoe vliegen.

5. Kooi

Er komen weinig toeristen naar het grensplaatsje Narva. De op twee na grootste stad van Estland, gelegen tegenover de Russische stad Ivangorod aan de rivier de Narva, is een atypische locatie. Meer dan 80 procent van de bevolking is Russisch. De sfeer van Narva is anders dan in elke andere stad in het land.

Het kroonjuweel is de 15e eeuw. Herman Castle (ook wel Narva Castle genoemd), waar tegenwoordig een museum is gevestigd. De populaire badplaats Narva-Jõesuu is vlakbij.

Blijven: Inger Hotel (Pushkini 28). Natuurlijk, met een beetje een institutioneel gevoel, is Inger nog steeds een veilige gok, met prijzen vanaf € 65. (Zoek alle hotels in Narva.)

Ik ga daar heen: Narva is vanuit Tallinn in twee en drie kwartier te bereiken (€ 10,90).

Meer informatie

Ronde van Estland: Het Estse treinsysteem is zeer toegankelijk. Alle vervoerstijden in dit artikel zijn per trein. Hier is een website waar u informatie kunt vinden.

Meer hotelopties: Klaar om naar meer hotels in Estland te zoeken? Gebruik het zoekvak hierboven of klik om alle hotels in Estland te zien.