Fietsen in Berlijn: tips voor fietsen en het vinden van de goedkoopste fietsverhuur

Het lijdt geen twijfel dat een van de beste manieren om Berlijn te zien, op twee wielen is. Bijna elke straat in de stad heeft een fietspad en veel inwoners rijden als hun primaire vervoersmiddel, weer of geen weer.

Berlijn is ook enorm. Met de fiets ben je relatief snel tussen attracties, restaurants en bars. Serieus, in de meeste gevallen is dit de snelste manier. En je ervaart de stad als een local!

Klaar om op je fiets te stappen? Hier vind je handige tips voor fietsen in de stad, maar ook ideeën om te besparen op fietsverhuur.

Algemene fietstips

Navigatie op fietspaden
Zoals we net vermeldden, hebben de meeste straten in Berlijn fietspaden. Soms staan ​​ze direct aan de straat, maar vaker zijn ze direct in de buitenrand van het trottoir geïntegreerd met rode of grijze bakstenen. Hoewel je af en toe fietsen ziet gestencild op bakstenen, zijn de meeste fietspaden op het trottoir ongemarkeerd (straten zijn dat meestal).

Belangrijke opmerking voor voetgangers: Loop niet op het fietspad. Als je dat doet, wees dan niet verbaasd als ruiters tegen je schreeuwen. Omdat de meeste Berlijners hun fiets als vervoermiddel gebruiken, gaan ze erg snel. Je wilt ze niet in de weg staan.

Langzaam? Blijf rechts: Als je tijdens het fietsen meer in de stemming bent voor een langzame, ontspannen rit, blijf dan altijd aan de rechterkant zodat een snelheidsduivel je gemakkelijk aan de linkerkant kan passeren; anders is de kans groot dat iemand tegen je gaat schreeuwen.

Veiligheidstips

Omdat Berlijnse fietsers ongeduldig en soms agressief kunnen zijn, moet u uw kinderen nooit op het fietspad laten rijden. Volgens de wet mogen kinderen op het trottoir rijden.

Voor volwassenen raden we echter af om op het trottoir te rijden. Als je dat doet, is de kans groot dat je (weer) wordt uitgescholden, dit keer door voetgangers. De enige uitzondering zijn trottoirs naast geplaveide straten – alleen de meest chagrijnige oma’s (en ja, er zijn er…) zouden tegen iemand schreeuwen omdat hij ervoor koos om geen huiveringwekkende rit op de kasseien toe te staan.

signalering: Als u op straat rijdt, is het een heel goed idee om handsignalen te gebruiken bij het afslaan.

Vergrendeling: En aangezien fietsen in Berlijn vaak worden gestolen, moet u uw fiets altijd ergens aan vastzetten (fietsenrek, boom, hek, enz.).

Fietsen in het openbaar vervoer: U kunt fietsen op de U-bahn of S-bahn, behalve tijdens de spitsuren. Zorg er wel voor dat je een fietskaartje van € 1,90 voor het centrum van Berlijn of € 2,20 voor Berlijn en Potsdam koopt bij de stationsautomaten (Fahrradticket). Houd er rekening mee dat fietsen niet zijn toegestaan ​​in het eerste rijtuig van de trein of de eerste deur van elk afzonderlijk rijtuig.

Fietstochten en routes

Als fietsen door de stad te snel en hectisch voor je lijkt, zijn er ook veel meer gemakkelijke opties om Berlijn op een Fahrrad (fiets) te verkennen.

Op de fiets de parken verkennen

Met meer dan 520 hectare om te verkennen, is Tiergarten Park een natuurlijke keuze voor trappers. Als je genoeg hebt van bomen, vijvers en tuinen, is het park ook dicht bij enkele van de belangrijkste toeristische attracties, waaronder de Potsdamer Platz, de Brandenburger Tor, de Victory Column en het Holocaust Memorial.

Voor een kijkje in de transportgeschiedenis van Berlijn, fiets door het Gleisdreieck Park. Dit relatief nieuwe park bevat veel oude treinsporen van het enorme treindepot dat er voor de oorlog was. Neem een ​​pauze en kijk hoe de skaters tricks uitvoeren in het glijbanenbad, of doe zelf wat tricks op de klimrekken, trampolines en jungle gyms verspreid over het park.

Betaalbare fietstochten

Voor een voorproefje van het nieuw gecreëerde hipsterparadijs van Berlijn, maak een ritje langs het Landwehr-kanaal bij de Maybach Ufer naar de wijk die bekend staat als Kreuzkölln. Wilt u een begeleide fietstocht maken, dan bieden twee bedrijven tochten aan tegen een goede prijs.

Free Berlin biedt tours van drie uur aan, zoals Berlin’s Best and Poor But Sexy voor € 19, inclusief de prijs van de fiets. Berlijn op de fiets! soortgelijke reizen worden aangeboden voor een paar euro duurder. Beide bieden ook kortingen voor houders van wenskaarten.

Hoe te besparen op fietsverhuur

Wat je ook doet, probeer niet rechtstreeks te huren bij hotels of de meeste fietsverhuurbedrijven in de belangrijkste toeristische gebieden; als u dat doet, betaalt u waarschijnlijk twee keer zoveel. Zorg er in ieder geval voor dat de huurprijs per dag niet hoger is dan €10.

Super goedkope huur

Voor koopjesjagers raden we aan:

Koop een fiets (geen grap!)

Als je van plan bent wat langer in Berlijn te blijven, kan het voor zowel geld als gemak zinvol zijn om een ​​goedkope gebruikte fiets te kopen. De beste plaatsen om online te kijken zijn Craigslist (waarschijnlijk in het Engels) of eBay Kleinanzeigen (in het Duits).

Veel fietsplezier!