Generator Hostel Paris review: Een kamer met een eigen terras voor € 100

Er zijn zoveel dingen om van te houden in Parijs. Bovenaan mijn lijst? Veel budgethotels in het stadscentrum.

in 2014 tijdens de reis boekte ik een kamer in Hotel Tiquetonne, een goedkope en charmante schat in het 2e arrondissement waar ik absoluut dol op ben. Maar voor mijn laatste bezoek in oktober besloot ik het om te draaien en een kamer te boeken in een van de nieuwste budgethostels in de stad, Generator Hostel Paris.

Gelegen nabij het trendy Canal Saint-Martin, is deze stijlvolle en betaalbare optie geopend in 2015 met meer dan 900 bedden in zowel gedeelde als privékamers. Mijn interesse werd gewekt toen ik las dat je in een kamer met een eigen terras kunt verblijven. Normaal gesproken kosten hotelvoordelen als deze een aardige cent in Parijs, wat ver boven mijn budget ligt.

Maar direct nadat ik mijn vliegtickets naar Europa had geboekt bij Norwegian Air, begon ik de prijzen van Generator Hostel te controleren. Ik vond al snel een Premium Terrace Twin-kamer voor slechts € 100.

Kamer

De Premium Terrace tweepersoonskamer was eenvoudig en modern met meubels in Ikea-stijl. We moesten twee aparte bedden tegen elkaar schuiven om een ​​tweepersoonsbed te maken en er is geen tv of telefoon, dus verwacht niet het Franse nieuws te kijken of de receptie te bellen om je wakker te maken.

De enorme rij ramen maakte de kamer licht en luchtig. Dit kwam goed van pas, want zelfs bij bewolkt weer was de kamer gevuld met natuurlijk licht. De grootste verrassing was de strakke badkamer met een diep ligbad en een aparte glazen douche.

Privé terras

De hoofdattractie voldeed aan de hype. Het terras op het noorden met uitzicht op Place Colonel Fabien biedt een prachtig panoramisch uitzicht met een mix van historische en moderne gebouwen aan de horizon. Ook was het buitenterras veel groter dan ik had verwacht.

De grote ruimte bestond uit een cafétafel met vier stoelen, drie comfortabele ligstoelen om in te loungen en een grote hangmat. Je kunt gemakkelijk een geïmproviseerde cocktailparty geven! Het terras was een geweldige plek om met een kopje koffie of wijn te zitten en door de Parijse gids te bladeren om de avonturen van de dag te plannen.

Voorzieningen

Generator Hostel Paris heeft een informeel restaurant, Cafe Fabien, en een bar genaamd Le Club, waar elke avond dj’s draaien. Je kunt het ontbijtbuffet vooraf betalen, maar in Parijs ga ik bijna altijd een café in de buurt binnen voor een kopje koffie en een croissant.

Ze hebben een grote gemeenschappelijke ruimte met gratis WiFi en veel banken. Maar je hoefde daar niet te zitten als je een enorm terras hebt om van te genieten!

Als je je koffers wilt opbergen, hebben ze kluisjes die je kunt huren. Het kostte € 3 voor zes uur voor de grootste maat, waar gemakkelijk twee grote stukken bagage in passen.

En zelfs als u de terraskamer niet op prijs stelt, hebben ze een prachtig dakterras, natuurlijk Le Rooftop genaamd, met uitzicht op de Sacré-Cœur, dat bij mooi weer voor alle gasten toegankelijk is.

Dus zou ik de privéterraskamer opnieuw boeken?

Absoluut. Hoewel ik de extra’s mis die je krijgt met een normaal hotel, was het elke euro waard om ’s ochtends naar het terras te gaan en te genieten van het uitzicht. In dit geval heeft het besteden van iets meer dan uw gebruikelijke budget de vruchten afgeworpen om te genieten van een ervaring die meestal veel meer kost.

Reserveren

Klik hier om de tarieven voor uw data bij Generator Hostel te bekijken. Of lees alle reviews van onze favoriete budgethotels in Parijs.