Goedkope Zum Guten Glück kamers

Budgethouders in Europa zijn zich terdege bewust van de financiële verschrikkingen van reizen door Zwitserland. Er is bijna geen manier om tijd in het land door te brengen zonder een enorm gat in uw portemonnee te blazen. Maar hier in de grootste stad van het land kun je een mooie eenpersoonskamer krijgen bij Zum Guten Glück voor slechts CHF 69 (€ 70; EUR 63) per nacht.

Zum Guten Glück, gelegen boven de gelijknamige restaurant-bar, is de zeldzaamste vogel van Zwitserland: een goedkope en stijlvolle plek om te verblijven in Zürich.

Kamers: eenvoudig en stijlvol

Mijn kamer was onberispelijk, met een eenpersoonsbed met een kussen en deken, comfortabel en sober in zijn eenvoud, een enkele gouden schijnwerper boven het bed om te lezen.

De vloer, grijs geverfd, is geëgaliseerd met een geweven zwart-wit tapijt met een ruitpatroon. Twee krukken, een stapel handdoeken en een antiek nachtkastje maken het aanbod compleet. Erboven hangt een goed ontworpen witte lampbol die alles verlicht. Mijn raam kwam uit op een binnenplaats met een horizon van auto’s, fietsen en onderhoudsapparatuur: utilitair maar niet onaangenaam.

Voorzieningen

Dit is bepaald geen luxe. Er is geen tv in de kamer. (Maar eerlijk gezegd, kijkt er nog iemand tv op een tv? Zum Guten Glück is in ieder geval een snelle internetverbinding.)

Voor dit nachttarief moet je ook een toilet en douche delen. En hoewel ik over het algemeen de voorkeur geef aan een eigen toilet en douche, is het geen groot verlies om ze zo nu en dan te delen, vooral in een pension dat zo esthetisch en beslist betaalbaar is als dit.

Een kleine prijs voor een dure stad

Een deel van de magie van Zum Guten Glück is natuurlijk de sensatie om met zo’n lage nachtprijs weg te kunnen komen in Zürich. Ik had echt zin in een koopje na twee maaltijden in de stad, de eerste in het vegetarische restaurant Hiltl, wat me ongeveer CHF 30 (€ 31; € 27) kostte voor een bord vegetarisch buffet en een glas wijn; de tweede, in een gemiddeld sushi-restaurant, kostte me ongeveer CHF 80 (€ 82; € 73) voor twee kleine schotels sashimi. Geen van deze restaurants, moet gezegd worden, zou in de context van Zürich als duur worden beschouwd.

Kijkend naar de Zum Guten Glück-notering op EuroCheapo, vind ik een duidelijk middelmatige recensie. Het dwingt me weer te erkennen dat mijn enthousiasme soms alleen van mij is en van niemand anders. Dan verandert alles weer. De belangrijkste kritiek in de oorspronkelijke recensie was het chagrijnige personeel, maar de mensen met wie ik contact had in het pension waren vriendelijk en behulpzaam. Het personeel is mogelijk veranderd of omgeschoold sinds het oorspronkelijke bezoek van de recensent.

Buurt

In de buurt van het pension, Wiedikon, is er een synagoge en enkele interessante winkels. Het grenst aan het zuidelijke uiteinde van de Langstrasse, het nogal bevredigend saaiste centrum van Zürich, waar het bruist van de nachtelijke activiteiten. Het treinstation van Wiedikon ligt op een paar stratenblokken van het pension. Wiedikon is een treinrit van twee minuten naar het centraal station van Zürich.

Ontdek hoe u kamers boekt bij Zum Guten Glück.