Granada: 5 manieren om flink te besparen op je reis

Iedereen die geïnteresseerd is in de Moorse geschiedenis van Spanje, moet wat tijd in Granada doorbrengen. De stad is de thuisbasis van Europa’s belangrijkste Moorse fortencomplex, het Alhambra, en staat vol met traditionele Marokkaanse theehuizen, om nog maar te zwijgen van flamenco-tabla’s en restaurants in grotten die zijn uitgehouwen in de zachte rots van de berg waarop de stad is gebouwd.

Dan is er het eten. Granada is een van de goedkoopste plaatsen in Spanje om te eten, drinken en vermaakt te worden, en de traditie van gratis tapas en de grote studentenpopulatie van de universiteit (ongeveer 80.000) kunnen daar iets mee te maken hebben.

Hier zijn vijf tips voor een leuk uitje in Granada met een beperkt budget.

1. Bezoek tijdens de week om te besparen op hotels

Hotels in Granada zijn al vrij goedkoop, sommige kosten tussen de 35 en 70 euro per nacht. Maar veel zijn zelfs goedkoper in het midden van de week. Privé hostelkamers zijn nog voordeliger, variërend van 30-50 euro per nacht.

Op zoek naar een plek om te verblijven? Zoek in onze hotelaanbiedingen in Granada.

2. Gratis eten! Maak een culinaire reis door tapas

Tapas zijn dé manier om te gaan in Granada. De meeste bars vereisen nog steeds een kleine snack die bij uw drankbestelling moet worden gevoegd (alcoholisch of anderszins). Toegegeven, je kunt overal in de stad gratis eten tanken.

Terwijl het elders in Spanje meestal olijven, popcorn of een kom pinda’s betekent, betekent het in Granada echt eten – pittige worstjes gedrenkt in cognac en in brand gestoken, gestoofde garbanza’s, gehaktballen, Spaanse omelet – alle heerlijke hapjes zijn gratis bij een drankje. Het beste van alles is dat hoe meer drankjes je bij een bar bestelt, hoe beter de gratis tapas (en hoe sterker de drankjes).

Probeer Bar Reca (Plaza de la Trinidad 11) of spring van bar naar bar Elvira belt, plaatselijk bekend als Tapasstraat. U vindt er ook een verscheidenheid aan tapasgerechten, van zeevruchten tot Noord-Afrikaanse gerechten.

Als je echt honger hebt, ga dan naar een restaurant voor de lunch in plaats van het avondeten. Tijdens de lunch is het menu met een vaste prijs inclusief wijn en brood, vanaf € 7.

Of ga voor een goedkope hap binnen voor Marokkaanse thee en gebak in de wijk Albaicín bij bakkerijen zoals Casa Pasteles.

3. Reis te voet

Granada is gemakkelijk te voet te verkennen. Het is een kleine en compacte stad die gemakkelijk te navigeren is met een goede kaart. Het is misschien heuvelachtig, maar dat betekent veel mooie uitzichten. Slenter door de smalle straatjes en historische Moorse gebouwen van Albaicín, een betoverende wijk en UNESCO-werelderfgoed. Dit is het hoogtepunt van een bezoek aan Granada dat je geen cent kost.

Verspil geen geld aan een bus tijdens uw verblijf, behalve van en naar de luchthaven. Investeer gewoon in een goed paar wandelschoenen en je bent met gemak op weg.

4. Na het Alhambra, focus op flamenco en gratis entertainment

Spaar je extra geld voor het Alhambra, de Moorse citadel, paleizen en tuinen zijn een must-see attractie in de stad. (Zie onze gids voor kaartjes voor het Alhambra.)

Ga met euro’s over naar een authentiek flamenco-optreden in Peña Flamenca La Platería (Placeta de Toqueros, 7), de oudste flamencoclub in Spanje. De shows op donderdagavond zijn legendarisch en voor € 8 koopt u de show en een fles Manzanilla-versterkte wijn.

Breng de rest van je tijd door bij de gratis openluchtattracties. Bekijk de ruïnes van de historische Arabische baden in Banuel. Wandel langs de rivier de Darro langs de Paseo de los Tristes. Snuffel tussen de waren op de vlooienmarkt op zaterdagochtend in Zaidin. Luister naar bezoekers van de Mirador de San Nicolas terwijl je de zon ziet ondergaan achter het Alhambra.

5. Naar Granada reizen is goedkoper

Budgetmaatschappijen zoals Ryanair en Vueling vliegen naar de luchthaven van Granada vanuit grote Spaanse steden en andere Europese landen voor minder dan wat u zou betalen voor een tweede ingecheckte bagage bij een grote luchtvaartmaatschappij. Meestal zijn goedkope vluchten zelfs goedkoper dan de Spaanse nationale spoorweg, RENFE. Boek uw tickets zo ver mogelijk van tevoren en sla bagagecontroles over om meer te besparen.

Zoek een vlucht op EuroCheap.