Granada: hoe u zelfs op het laatste moment kaartjes voor het Alhambra kunt kopen

Stenen muren gebeeldhouwd met ingewikkelde arabesken en islamitische kalligrafie, zorgvuldig aangelegde tuinen, borrelende fonteinen en wallen die een prachtig uitzicht op Granada en daarbuiten bieden, het Alhambra Palace and Fortress-complex is gemakkelijk het meest iconische monument van Granada.

Het is dus geen verrassing dat lijnen soms dagenlang uitrekken, en de technische details van de ticketverkoop kunnen een beetje hoofdpijn zijn. Om nog maar te zwijgen van het feit dat er slechts een beperkt aantal tickets per dag beschikbaar is, dus vooraf plannen is ten zeerste aanbevolen.

Hier zijn onze toptips om deze UNESCO-werelderfgoedlocatie te zien zonder kostbare tapastijd te verspillen met wachten om binnen te komen.

1. Reserveer tickets vooraf

Boek uw Alhambra tickets zo ver mogelijk. Tickets zijn te bestellen voor de ochtend (8:30 tot 14:00 uur) of de middag (14:00 tot 18:00 uur) vanaf 15 oktober. tot 14 maart en de rest van het jaar van 14 tot 20 uur.

Opmerking: Houd er rekening mee dat je een specifieke tijd moet reserveren om het Nasrid-paleis te bezoeken wanneer je je ticket boekt, en als je te laat bent, kun je het niet zien.

2. Op voorhand gereserveerde tickets ophalen

Haal de tickets die je telefonisch of online hebt besteld op bij een geldautomaat van La Caixa voor je bezoek met de creditcard die je hebt gebruikt om de tickets te boeken. Zo kun je de wachtrij voor het ophalen van tickets bij het loket overslaan.

Als je je tickets nog niet hebt gekocht voordat je in Granada aankomt, bestel ze dan een dag of wat voordat je het paleis bezoekt bij het Alhambra-ticketkantoor in het centrum van Granada (Calle Reyes Católicos, 40). U kunt contant of met creditcard betalen. Vergeet niet dat u een Visa of MasterCard met een pincode moet gebruiken – een kaart met een chip is ideaal.

Hoe u uw Alhambra-tickets ook ophaalt, u moet ze ten minste een uur voordat u van plan bent het Nasrid-paleis te bezoeken, ophalen.

3. Alhambra-kaartaankoopdag? Sta op met de zon en ren!

Als je moet wachten tot de dag van je bezoek om te kopen, plan dan niet uit te slapen. Zet eerst een supersterk café solo en ga naar het loket voordat het om 8.30 uur opengaat om de rij te vermijden. en heeft de meeste kans om een ​​kaartje te kopen.

Ga naar een persoon – het is onmogelijk om te onderhandelen met onsympathieke geautomatiseerde terminals. Wachten tot het laatste moment kost je natuurlijk minstens 10% meer inschrijfgeld als je überhaupt instapt.

4. Bezoek het Alhambra in het laagseizoen

Natuurlijk kunt u uw leven gewoon gemakkelijker maken door uw bezoek in het laagseizoen (november tot begin maart) te plannen. De beroemdste bezienswaardigheid van Granada is echter het hele jaar door populair, zelfs in het laagseizoen, dus reserveren (of vroeg in de ochtend!) is nog steeds een goed idee.

5. Monitor sites van derden

Er zijn veel websites van derden die dure Alhambra-tourpakketten verkopen. Zoek online naar Alhambra-tickets en je zult zeker bureaus tegenkomen die klaar staan ​​om je tickets en rondleidingen te verkopen tegen hoge prijzen. Je hebt ze niet nodig.

De gemakkelijkste en goedkoopste manier om Alhambra-tickets te kopen is op de officiële website van het Alhambra, ondersteund door ticketmaster: www.alhambra-tickets.es of door te bellen naar +34 958 92 60 31.

Bezoek deze pagina op de officiële website voor meer informatie over het kopen van tickets of het bezoeken van het Alhambra.