Gratis dingen om te doen in Lissabon

Lissabon is een fantastische stad om goedkoop te eten, slapen en vermaakt te worden. De prijzen zijn over het algemeen lager dan in andere Europese hoofdsteden, en zelfs het bezoeken van de topattracties zal de bank niet kapot maken.

Maar om uw budget nog verder op te rekken, bekijk deze tips voor de beste gratis dingen om te doen in Lissabon.

Loop rond Alfama

Alfama is het oudste deel van de stad – het was een van de weinige gebieden die de grote aardbeving van de stad in 1755 heeft overleefd. Het heeft attracties zoals de kathedraal die een toegangsprijs vragen, maar het is een enorme traktatie. was puur aan het dwalen door de charmante straten van de buurt. Het is nog steeds een overwegend woonwijk, het heeft een rustieke uitstraling: de wassingen zijn gedaan en de bewoners stoppen om te kletsen. Draag comfortabele schoenen om optimaal gebruik te maken van de mogelijkheden, aangezien de wegen steil en smal zijn.

Als u een euro kunt missen, kunt u deelnemen aan de traditie van het proberen een muntstuk in het boek te laten vallen naast het standbeeld van Sint-Antonius op de Igreja Santo Antonio. Het kan een waardevolle investering zijn – als het werkt, zou je een nieuwe of verbeterde romantische partner vinden!

Gratis wandeltochten in Lissabon

Als je op verkenning wilt gaan met een ervaren gids, boek dan de gratis rondleidingen door Lissabon. Ontdek Lissabon, we bieden gratis rondleidingen door Alfama en Belem, of om de stad te leren kennen, doe mee met de Lissabon Chill-Out – elke tour wordt geleid door inwoners van Lissabon.

Geniet van gratis toegang tot musea en galerieën

De meeste populaire attracties in Lissabon hebben een ticket, maar er zijn er een paar die gratis toegang bieden, zoals MUDE (het Museum voor Design en Mode). Vele anderen hebben vrije uren, zoals het Museu do Oriente (Museum van de Oriënt), dat gratis toegankelijk is op vrijdag van 18.00 tot 22.00 uur. Maar zondag is de dag dat je echt je innerlijke cultuur moet kanaliseren – de 16e eeuw. Belem’s Mosteiros dos Jerónimos en Torre de Belém zijn gratis tot 14.00 uur, net als het Museu Nacional de Arte Antiga (Nationaal Museum voor Oude Kunst). Ondertussen is het Calouste Gulbenkian Museum, een indrukwekkende verzameling kunst en decoratieve kunst verzameld door de superrijke oliemagnaat, de hele dag gratis.

Bezoek de markten

Misschien wel de beroemdste markt van Lissabon is de historische Mercado da Ribeira, waar dagelijks verse vis, bloemen, fruit en groenten worden verkocht, en een plek om traditionele Portugese producten te verkennen en te ontdekken. De helft van de marktruimte is nu bestemd voor de Time Out-markt, waar een verscheidenheid aan chef-koks, voedingswinkels en restaurants te vinden zijn. Het is gratis en leuk om te ontdekken, en hoewel je waarschijnlijk iets zult kopen, is het veel minder intimiderend dan uit eten gaan.

Liefhebbers van vlooienmarkten moeten de Feira da Ladra bezoeken, die elke dinsdag en zaterdag plaatsvindt in Campo do Santa Clara, Alfama. Het heeft een veel betere reputatie dan zijn naam (vrij vertaald als “dievenmarkt”) doet vermoeden, en verkoopt naast tweedehands spullen en souvenirs ook huishoudelijke artikelen en souvenirs.

Bezoek voor meer ambachtelijke en vintage waren de Sunday Market in de trendy LX Factory. Een complex van voormalige industriële units die nu de thuisbasis zijn van kunstenaars en creatievelingen, het is bezaaid met kleine winkels en cafés, waardoor het de perfecte plek is voor een weekend feestvreugde. De indrukwekkende boekwinkel Ler Devagar is zeker een kijkje waard – hoewel bibliofielen het moeilijk zullen vinden om te vertrekken zonder iets te kopen.

Haal wat patisserietips op

Je kunt Lissabon niet verlaten zonder een of meer van de beroemde pasteis de nata (kwarktaarten) te hebben geproefd. Je vindt ze in cafés en bakkerijen door de hele stad, je kunt ze binnen opeten of eruit halen. Gidsen zullen je waarschijnlijk verwijzen naar degene die je in Belem kunt vinden, maar we raden aan ze op te halen in Manteigaria, in het Baixa/Chiado-gebied. Een gratis bonus is dat je de hele dag tot middernacht kunt zien hoe het personeel deze lokale delicatesse bereidt en hopelijk een paar tips ophaalt. Wacht tot het geluidssignaal weet of er een nieuwe batch uit de oven komt.

Bekijk de stad vanuit een ander perspectief

Maak gebruik van die comfortabele schoenen die we je eerder zeiden te dragen en ga op zoek naar de miradouros of uitkijkpunten van Lissabon. Omdat de stad rond zeven heuvels is gebouwd, zijn er veel schilderachtige plekjes om te stoppen en van het uitzicht te genieten. Deze uitzichtpunten zijn een integraal onderdeel van het stadsleven en zowel de lokale bevolking als toeristen ontspannen samen. Deze lijst bevat 30 van de beste stops, hoewel een deel van het plezier jezelf zijn.