Hoe te besparen op de top 10 attracties van Berlijn

Een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld op dit moment, Berlijn is een van Europa’s meest toegankelijke hoofdsteden. Er zijn echter altijd extra kosten waarmee u rekening moet houden en sommige attracties zijn zo populair dat een beetje planning vooraf raadzaam is.

Van insidertips over hoe u geld kunt besparen op toegang tot vrije dagen om te bezoeken en manieren om uw bezoek soepeler te laten verlopen, hier zijn onze toptips om geld en tijd te besparen op de top 10 attracties van Berlijn.

10. Potsdamplein

Ooit een bruisend winkelcentrum, werd Potsdamer Platz na de Tweede Wereldoorlog en tot de val van de muur een slapend niemandsland. Kort daarna kwamen de wolkenkrabbers, evenals het Sony Center en het winkelcentrum Potsdamer Platz Arcaden, praktisch van de ene op de andere dag uit de grond. In februari vindt op het plein ook het internationale filmfestival Berlinale plaats.

Budgettips:

Nogmaals, het is het beste om de toeristische restaurants rond de Potsdamer Platz te vermijden. Als je een film in het Engels wilt zien, zorg dan dat je een paar van de kleinere originele taaltheaters in Berlijn bezoekt (bekijk deze lijst) voordat je het grote geld uitgeeft bij SonyCineStar.