Hoe te besparen op een reis naar Toledo, Spanje

De charmante stad Toledo, op loopafstand van Madrid en goede treinverbindingen, is een ideale bestemming voor een dagje uit. in 1986 De gedeelde christelijke, joodse en islamitische wortels van de stad, die op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat, zijn vooral duidelijk zichtbaar in de oude binnenstad op een heuveltop met zijn indrukwekkende monumenten en traditionele winkels.

Toledo was ooit de thuisbasis van het hof van koning Karel I van Spanje en stond in zijn hoogtijdagen bekend als de keizerlijke stad. Naast de iconische muren en historische gebouwen, is het ook een goede plek om souvenirs te kopen, zoals een traditioneel gemaakt zwaard, mes of geweer, aangezien de stad zich al eeuwenlang specialiseert in staalproductie.

ik ga daar heen

De dichtstbijzijnde luchthaven is Madrid. Goedkope luchtvaartmaatschappijen vliegen regelmatig tussen Madrid en grote Europese steden zoals Parijs, Londen en Barcelona. U kunt zoeken naar vluchten op EuroCheapo.

Vanuit Madrid kun je een hogesnelheidstrein nemen voor een reis van 33 minuten naar Toledo voor ongeveer € 20 per enkele reis. Als je wat wilt besparen, geef dan ongeveer de helft van dat bedrag uit en ga in ongeveer een uur naar Toledo met een rechtstreekse ALSA-bus vanaf Plaza Eliptico. Als je meer tijd dan geld hebt, deel dan een rit met BlaBlaCar voor ongeveer €5. Je bent er in iets meer dan een uur.

Of je nu de trein neemt, zorg ervoor dat je het centraal station van de stad bezoekt, een 19e-eeuws neo-mudejar-gebouw met betegelde plafonds en vloeren en glas-in-loodramen.

Gratis en goedkope spullen

gratis wandelingen

Hoewel veel van de attracties van Toledo een toegangsprijs vragen, kunnen ze allemaal van buitenaf worden bekeken, dus kom gekleed voor het weer en draag goede wandelschoenen.

Een optie is om de oude binnenstad van de stad te voet te verkennen en te stoppen om historische kloosters te fotograferen, zoals het klooster van San Pedro Mártir en weelderige overheidsgebouwen zoals het stadhuis van Toledo, met zijn tweelingtorens en Toscaanse zuilen, en Fuensalida, een 15e-eeuws paleis van edelen.

Mis de lokale attracties niet, zoals het Alcazar, een Moors fort dat op de hoogste heuvel van de stad staat, de charmante San Martin-brug, voor het eerst gebouwd in de Middeleeuwen, de Romeinse Alcantara-brug, 13e eeuw. Primada-kathedraal en de oude Cristo de la Luz-moskee met zijn rode en witte hoefijzerbogen, gebouwd in 999.

U kunt ook langs de rand van de oude stad wandelen op zoek naar de beroemde acht stadspoorten van Toledo, de overblijfselen van de muur die ooit de stad beschermde. Er is een poort voor elke persoonlijkheid, van de kasteelpoorten in Bisagra en de Poort van de Zon tot eenvoudigere boogpoorten zoals de Bab-al-Mardum en Alfonso VI poorten.

Een andere optie is om de historische gebouwen van Toledo in een beter perspectief te zien door de oude heuvel van Cerro de la Virgen de Gracia op te lopen, die uitzicht biedt op het klooster van San Juan de los Reyes. U kunt ook de rivier de Taag oversteken naar de Mirador del Valle voor een panoramisch uitzicht over de hele stad.

Vrije middagen en weekenden

Wanneer u de beroemdste musea, gebouwen en monumenten van Toledo bezoekt, moet u er rekening mee houden dat u in het weekend of in de late namiddag kunt besparen op de toegangsprijs.

· Bezoek op zaterdagmiddag en zondagochtend gratis de indrukwekkende Grote Leeszaal in gotische stijl van de El Transito-synagoge.

· Loop op zondag de hele dag gratis rond het fort Alcázar en het oorlogsmuseum.

· Ontmoet El Greco in het museum gewijd aan zijn leven en werken, vooral de meer dan 40 jaar van leven en worden in Toledo, vrije zaterdagen na 16.00 uur. en op zondag de hele dag.

· Loop door de 16e eeuw. de zalen van het ziekenhuis en blader door de mozaïeken, kunstvoorwerpen en kunst in het Santa Cruz Museum. Van maandag t/m zaterdag van 17:00 tot 18:15.

Moet je de Toledo Pass kopen?

De Toledo Pass biedt toegang tot verschillende attracties voor één prijs. Er zijn vijf verschillende tickets met prijzen variërend van € 4 tot € 36.

Denk na over wat je wilt doen voordat je koopt. Als je echt niet meerdere monumenten wilt betreden en geen gratis toegangsdag kunt maken met je reisschema, wil je het misschien doorgeven. Als je gelukkig genoeg bent om rond te dwalen en echt een of twee gebouwen of musea wilt bezoeken, is het het geld niet waard.

Aan de andere kant, als je haast hebt of tips wilt en van plan bent veel bezienswaardigheden te zien, kun je met alle passen de wachtrijen overslaan en rondleidingen aanbieden.

Eten is goedkoop

Bij La Felipa Pan y Café (Avenida de Madroño, 6), maak je een goedkoop ontbijt of snack met koffie en heerlijke gebakjes. Ze bieden ook betaalbare hamburgers en sandwiches als je echt honger hebt.

Bij Bar Toledo (c/ de las Armas, 15) kunt u genieten van lokale gerechten zoals wild in champignonsaus en Carcamusa, gestoofd varkensvlees met tomaten en erwten voor ongeveer €10-15 met wijn en brood.

Haal na het diner een doos met Toledo’s beroemde handgemaakte marsepein-snoepjes voor ongeveer €5.

Slaap zonder de bank te breken

Vanwege de wat beperkte accommodatie in deze kleine Spaanse stad, kan accommodatie hier duurder zijn dan in Barcelona of Madrid. Desalniettemin is slapen in Toledo redelijk, met schone en eenvoudige hotels en pensions in het historische stadscentrum vanaf € 60- € 75 per nacht. Gedeelde slaapzalen in hostels en albergues beginnen bij ongeveer EUR 13 per nacht.

We houden van de eenvoudige maar schone kamers met eigen badkamer in Hotel Sol, op minder dan een halve kilometer van het centrum en de belangrijkste bezienswaardigheden van Toledo. Als je minder wilt uitgeven en met een groep reist, hebben ze ook hostelkamers met drie en vier bedden.

Zoek nu: Zoek hotels in Toledo op EuroCheapo.