Hoe te besparen op het Amsterdamse nachtleven

Een reis naar Amsterdam is een van de hoogtepunten van elke Euro-reis, van bars en dansclubs tot cafés en de bruisende Wallen, het is gemakkelijk om een ​​geweldig avondje uit te hebben in de stad.

Maar hoe doe je dat goedkoop?

Hier zijn enkele suggesties om de goede tijden te laten rollen … zonder te veel deeg in te rollen.

4. Festivals “muntjes” worden als geld beschouwd

Heb jij je kaartje voor het zomerfestival al gekocht? Veel evenementen en grote clubs hebben het omgaan met contant geld al eeuwen geleden geëlimineerd. Bezoekers wisselen nu hun geld in voor muntjes, kleine plastic fiches die dienen als festivalgeld. Het is duidelijk dat één chip altijd duurder is dan één euro, dus uitzoeken hoeveel je uitgeeft aan eten en drinken wordt verwarrend en snel. Het irriteert iedereen, maar iets waar je op voorbereid moet zijn.5. Cocktails kunnen snel vol raken

Of het nu een trendy Negroni is of een simpele gin-tonic, drank in Amsterdam is duur, en je zult zelden een happy hour vinden om de dure fooi te laten vallen. Longdrinks beginnen bij ongeveer € 6, aangezien je apart betaalt voor de shot en mixer, en chique cocktailbars zijn populaire verleidingen, dus het is onmogelijk om te bestellen zonder € 12 te betalen.

Wat moeten we doen? Als je bijvoorbeeld de prijs van een rum en cola wilt halveren, giet je de helft van de cola in de eerste ronde en laat je de rest voor de tweede. En voor de goedkoopste cocktails op de Nieuwmarkt heeft het rustige Cuba café meestal de beste deals.

6. Live muziek kan gratis zijn

Er zijn elke avond veel livemuziekopties in Amsterdam, en sommige zijn gratis. Jazzspots zoals Café Alto en Bimhuis hebben gratis nachten (check online), terwijl andere duistere en bluesy jam- en rockbars zoals Bourbon Street, The Last Waterhole en metalbar The Cave” 5 euro of minder kosten. Café Mulligans is een Ierse bar met elke avond gratis concerten, maar ook live bands, open mics op locaties als Skekas, Pacific Park, Roest, Nieuwe Anita en Graceland-avonden of evenementen voor donaties.

Een van de beste dingen van het Amsterdamse nachtleven is dat veel van de gebruikelijke duikbars en pubs dj’s brengen die het plezier tot in de late uurtjes gaande houden, van disco tot funk en soul.

7. Hotelbars zijn duur (maar geen hostelbars!)

Sommige hotelbars bieden happy hours, maar Cheapos is waarschijnlijk beter af om ergens anders een drankje te zoeken. Onze oplossing? Bed and breakfast! Ze hebben een aantal van de beste drankaanbiedingen in de stad. Heel wat hebben hun eigen bar en richten zich op budgetreizigers, met 2-voor-1-deals en pinten voor de halve prijs.

Sommige hostels vereisen dat je een gast bent om van hun bars te genieten, zoals Flying Pig en StayOkay, maar andere openen hun deuren, zoals St. Christopher’s bij de Winston en Hans Brinker.

8. Sla de hoofdrijstroken over

Het Leidseplein en Rembrandtplein zijn de feestpleinen van de stad, maar neem geen genoegen met de eerste bar die je ziet. De meeste cafés en bars rond deze pleinen zijn toeristenvallen.

Maar er zijn authentieke en betaalbare opties die meestal slechts een blok of steegje verwijderd zijn. Bekijk enkele van EuroCheapo’s favoriete betaalbare bars en online beoordelingssites zoals Yelp, Spotted By Locals en TripAdvisor om erachter te komen waar de lokale bevolking naartoe gaat. Als je van bier houdt, kijk dan eens naar deze Amsterdamse bars die de beste pinten serveren.

9. Koop last-minute tickets voor de helft korting voor concerten en podiumkunsten

Als je een podiumkunsten-act wilt zien, maar geen € 20 of meer wilt betalen voor een kaartje om het te zien, kun je op LastMinuteTicketShop.nl kaartjes kopen voor voorstellingen die nog niet zijn uitverkocht. Show. Beschikbare kaartvermeldingen gaan rond het middaguur live en kopers kunnen deals kopen op de website. Je kunt het ticket printen of opslaan als pdf om het op je smartphone te scannen. Van theater tot klassiek en jazz, de line-up wisselt dagelijks, dus er is voor ieder wat wils.

10. Ga naar huis zonder taxi

Het wordt laat, de bars sluiten en het openbaar vervoer lijkt stil te liggen. Is het? Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je in een taxi stapt die graag een laat weekendticket wil verzilveren. Ten eerste zijn er een tiental late-night buslijnen die vertrekken vanaf Amsterdam Centraal Station en op- en afstappen bij het Rembrandtplein, het Leidseplein en vele andere delen van de stad. De reis kost ongeveer € 4,50. Hier is een pdf-kaart van de nachtroutes.

Als alternatief heeft Uber Europe zijn hoofdkantoor in Amsterdam, dus het vinden van een chauffeur is nooit een probleem en is meestal nog steeds goedkoper dan een taxi.