Hoe te besparen op het huren van een auto in IJsland

Het open land van IJsland ingaan is een adembenemende ervaring, maar de kosten kunnen ook snel oplopen, vooral omdat gas ongeveer € 7 per gallon kost. Het goede nieuws is dat autoverhuurprijzen niet zo duur zijn als u denkt. We vonden huurautoprijzen voor minder dan € 300 voor een wekelijkse huur met onbeperkt aantal kilometers.

Opmerking: Dit artikel maakt deel uit van onze budgetreisgids naar IJsland.

Weet jij je reisdata? Zoek naar huurauto’s bij EuroCheapo.

Rijden op de ringweg

Als u door het land reist op de beroemde ringweg, komt u op 800 mijl van ongelooflijke landschappen. De meeste mensen zijn van plan om het eiland minstens zeven dagen te verkennen, maar afhankelijk van het weer en de wegomstandigheden kan het zelfs nog langer duren als je echt wilt stoppen om de bezienswaardigheden te bekijken.

Maar een reis naar IJsland als deze zal je snel in goedkoop gebied met hoge gasprijzen achterlaten. Als je ervoor kiest om een ​​auto te huren en onderweg te kamperen, kan dit een betaalbare optie zijn, maar er zijn nog steeds enkele uitdagingen. Maar een auto geeft je de vrijheid om een ​​van de mooiste landen ter wereld te verkennen. Zelfs als u een dag een auto huurt, kunt u vele gebieden buiten Reykjavik bestrijken om een ​​echt gevoel van IJsland te krijgen.

Opmerking: Autorijden in IJsland brengt veel uitdagingen met zich mee, dus lees de verkeersregels, weersomstandigheden en welke auto u moet huren voordat u achter het stuur kruipt. Visit Iceland heeft een handige gids voor autorijden in IJsland.

Andere steden op rijafstand van Reykjavík

Natuurlijk draait het niet alleen om Reykjavik. Andere steden en dorpen die een bezoek waard zijn:

• Akureyri (4,5 uur van Reykjavík; zoek naar hotels) om te skiën, noorderlicht en walvissen te spotten

• Stykkishólmur (2 uur van Reykjavík; hotel zoeken) biedt historische architectuur, vissen, een vulkaanmuseum.

• Selfoss is een mooie rit van 45 minuten door de Hellisheidi-hooglanden en biedt een spectaculair landschap dat meestal alleen toegankelijk is op langere reizen (zoek naar hotels). Bezoek het openbare zwembad en dineer bij Kaffi Krús of het uitstekende Thaise restaurant Menam.

• Eyrarbakki en Stokkseyri liggen aan een schilderachtige rotskust op ongeveer 45 minuten van Reykjavík. Eyrarbakki heeft een maritiem museum en uitstekende vogelspotters, terwijl Stokkseyri de thuisbasis is van het populaire visrestaurant Fjörubordid.

Ontdek de verschillende regio’s van IJsland in meer detail.

Onze gids voor budgetreizen in IJsland

Lees meer in onze gids voor sparen in IJsland: