Hoe u geld kunt besparen op een reis naar Madrid, Spanje

Madrid verdient zonder twijfel een plaats op uw Europese reisroute. De op twee na grootste stad van de Europese Unie na Londen en Berlijn, barst van de musea vol geweldige kunst, restaurants en bars die heerlijke tapas en lokale gerechten serveren – maar hoe zit het met uw budget?

Geen probleem! Geen probleem, je hoeft niet veel geld uit te geven om het meeste uit je tijd in Madrid te halen. Hier zijn enkele van onze favoriete budgettips in de Spaanse hoofdstad om je te helpen binnen je budget te blijven, zelfs als je af en toe een fijnere maaltijd uitgeeft of een chique cocktail drinkt in een club of op het dakterras.

Blauwe markten

Vlooienmarkt El Rastro: Net als voedselmarkten, geven de vlooienmarkten van Madrid je inzicht in hoe de lokale bevolking leeft (en winkelt). Vlooienmarkt El Rastro, zon- en feestdagen van 9.00 tot 15.00 uur. In Plaza de Cascorro, Ribera de Curtidores-straat en omgeving. Koop de beste ruilhandel voor oude boeken, antiek en ambachtelijke waren, of sluit je gewoon aan bij de massa en neem deel aan wat naar verluidt de grootste vlooienmarkt van Europa is.

Rave-markt: Voor een meer modieuze goedkope ervaring kun je een middagje winkelen terwijl je luistert naar livemuziek en dj-sessies op de Rave Market, die recycling en ruilen aanmoedigt (een keer per maand, meestal op de laatste zondag van de maand).

“Gratis winkel”: Een interessant alternatief voor de vlooienmarkt is de gratis of gratis winkel in Centro Cultural La Piluka (Plaza Corcubión 16). Woensdag en vrijdag van 19.00 tot 21.00 uur. maak je bagage lichter door de kleding of schoenen die je niet leuk vindt te doneren of ze in te ruilen voor iets beters.

Parken en buitenattracties

Madrid mag dan een enorme metropool zijn, er zijn genoeg groene plekken waar je de drukte kunt ontvluchten met een picknick of een goed boek. Breng een middag door in het glorieuze centrale park van Madrid, Parque del Retiro, dat ooit het toevluchtsoord was van de Spaanse monarchie, zonder ver van het centrum te gaan.

Hoogtepunten hier zijn het sprankelende glazen atrium, El Palacio de Cristal, de met sculpturen omzoomde Paseo de la Argentina en het standbeeld en de fontein van de gevallen engel, naar verluidt het enige monument ter wereld dat aan de duivel is gewijd.

Of ga naar Capricho Park, een ander voormalig adellijk landgoed, om je weg te vinden te midden van een doolhof van lauweren, voordat je je koestert in de zonovergoten tuinen.

Op zoek naar iets historisch maar ongewoons? Fotografeer de zonsondergang of zonsopgang bij het 2000 jaar oude Templo de Debod (Parque del Oeste), het geschenk van Egypte aan Spanje, dat naar Madrid werd gestuurd nadat Spaanse ingenieurs de Egyptische regering hielpen bij het verplaatsen van historische monumenten die door een nieuwe dam dreigden vernietigd te worden . een grote overstroming veroorzaakt.

Als je echt naar lichaamsbeweging verlangt, probeer dan Juan Carlos Park, waar je 13 kilometer aan paden kunt rijden met 19 kunstinstallaties in de buitenlucht op een gratis leenfiets (neem een ​​identiteitsbewijs mee als borg). Als je moe bent, spring dan op het gratis toeristentreintje dat een uur vanaf de uitgang vertrekt om het park op je gemak te verkennen.

Liefhebbers van architectuur zullen een wandeling willen maken langs de spectaculaire, moderne voetgangersbrug Arganzuela, ontworpen door Dominique Perrault in het Rio Park in Madrid. Wandel op koude of natte dagen tussen de groene bladeren van de tropische tuin van het treinstation van Atocha.

Bespaar flink op hotels

We zijn altijd op zoek naar de beste hotels in Europese hoofdsteden. Bekijk onze gids voor de beste budgethotels in Madrid voor onze topkeuzes (inclusief de Plaza Mayor hierboven).

Onthoud dat Madrid gemakkelijk te verkennen is met geweldige buurten en ongelooflijk beloopbaar, dus als je ergens in de buurt van het stadscentrum verblijft, is het gemakkelijk om ’s nachts naar buiten en naar huis te gaan zonder dat je dure taxi’s of auto’s nodig hebt.

Gratis wifi-internetverbinding

Als je een relaxte reiziger bent die graag op een bankje in het park zit, mensen kijkt en op internet surft naar feiten over je bestemming, dan is Madrid misschien wel je spirituele stad. Lokale autoriteiten bieden gratis wifi-hotspots aan op de luchthaven, bibliotheken, kiosken, bussen, pleinen, lokale winkels en cafés.

Op regenachtige dagen kunt u tijd besteden aan het lezen van de lokale pers terwijl u op internet surft in de lounge van het CentroCentro Palacio de Cibeles of bladert u door de collectie in de grootse 18e eeuw. Biblioteca Nacional de España, de grootste bibliotheek in Spanje (Paseo de Recoletos, 20). -22).

Autoverhuur?

Als u uw reis in Madrid begint, raden we u aan uw autoverhuur te starten op de dag dat u Madrid verlaat, niet op de dag dat u aankomt. De meeste grote attracties van Madrid zijn centraal gelegen, dus je hoeft (of wilt!) niet te rommelen met een auto. Parkeergarages in het stadscentrum zijn duur – reken op minimaal € 30 per dag om te parkeren (en zelfs dat is vrij goedkoop). Dus huur het als je de stad uitgaat!

Huur ook van tevoren een auto om de beste deals te krijgen. Vind je een betere deal dichter bij je reisdatum? Annuleren en omboeken – Bijna alle bureaus staan ​​gratis annuleren toe. Zoek hier naar autoverhuurbedrijven om de beste deal te krijgen.

Meer tips

Lees meer artikelen over sparen in Madrid in de Madrid-gids van EuroCheapo.