Hoe u veel kunt besparen op winkelen?

Heb jij een passie voor mode? Koekoek om te stelen? Word lid van de club! Niets geeft mij meer plezier dan het vinden van een kwaliteitskledingstuk met korting. Jarenlang vierde ik koopjes bij De-Light alsof er geen morgen was.

Op basis van onze ervaring volgen hier enkele tips voor schuldvrij winkelen in Parijs.

Nu gaan we tellen!

1. Tijd is van essentieel belang

Koopjesjager tot op het bot? Probeer een reis te plannen door een van de verkooppunten in de stad. Soldes d’hiver begint in januari en loopt tot februari, terwijl Soldes d’ete zes weken duurt in juni en juli.

Ook tijdens de uitverkoop beginnen de prijzen te dalen en blijven ze dalen, dus het is een beslissing of je je vroeg moet haasten en de beste selectie wilt krijgen, of even moet wachten om de beste deals te krijgen. Eerlijk gezegd doe ik beide.

2. Wees voorbereid

Overweeg voordat je vertrekt een basis boodschappenpakket: een waterfles, moleskin (voor blaren), een snack, metrokaartjes, kaarten met gerichte winkels en toiletmunten. En vergeet niet een stevige tas voor je schatten. De meeste Franse supermarkten verkopen ze aan de kassa voor slechts een paar cent. Ze zijn lichtgewicht en zien er strak uit en zijn ook geweldig voor souvenirs.

Mijn zus Wendy stelt ook voor om een ​​camera mee te nemen voor selfies en foto’s van beroemdheden zoals Lenny Kravitz. “Kom je onze kant op?” we huilden onlangs toen hij ons op zijn fiets in de buurt van het operagebouw passeerde. Ik denk niet dat hij ons hoorde omdat hij niet stopte.

Over selfies op het dak gesproken: #Holdontotheledge

3. Actieplan

Houd “zoeken” in gedachten, want visualisatie zal u helpen uw jacht te verfijnen en uw kansen om het gewenste item te vinden te vergroten.

Wat ontbreekt er in jouw kast? Ballet slippers? Regenjas? Beide zijn tijdloze Franse klassiekers. Of misschien wil je een Longchamp tas? Klopt, we zijn er geweest. Wat dacht je van een mooi paar schoenen? Niemand zal je veroordelen. Dit is tenslotte Parijs. Dus pak een pen en maak een verlanglijstje.

4. Rondrijden

Tijd is kostbaar. Maar je kunt op één dag twee modegerelateerde tentoonstellingen, drie monumenten, vier warenhuizen en vijf top (en betaalbare) winkelstraten bezoeken. Leun in, want het is waar. Mijn ogen hebben glorie gezien!

Wat is mijn geheim? Stap in de bus, Gus. Met een metrokaartje reist u niet alleen gemakkelijk tussen winkelstraten, maar kunt u ook bogen op de eerste resultaten van de dag, terwijl de skyline van Parijs voorbij rolt op weg naar het volgende winkelgebied. U kunt hetzelfde ticket gebruiken om binnen 90 minuten na ontvangst van de eerste stempel met meerdere bussen te reizen.

Om maar één voorbeeld te noemen: buslijn 95 omvat enkele persoonlijke favoriete winkelmekka’s: Montmartre-Abbesses, Boulevard Haussmann, Opéra-wijk rue de Rivoli en rue de Rennes. Over autorijden en handelen gesproken!

5. Favoriete winkel “Gaustuvai”.

Ik ben geen diva, maar ik hou van winkelen zonder al te veel gedoe. Ik concentreer me niet alleen op de plaats, maar ook op de reis, dat wil zeggen de beleving van het bezoek zelf, ik zoek altijd naar historische winkelgebieden, maar ook naar verspreide buurten waar groepen winkels vergelijkbare items kunnen hebben.

Hier zijn nog enkele favoriete winkelplekken. Ik noem het mijn T-Zone:

Passage du Havre bij Gare St-Lazare Magasin Décathlon op Place de la Madeleine Le Bon Marché bij Métro Sevres-Babylone, het hele stuk van de rue de Rennes, samen met Saint-Germain-des-Prés, Champs-Elysées, rue de Rivoli BHV Hôtel de Ville.

8. Koopjesdoosjes

Ik vind mijn geluk vaak in de Sympa-winkels aan de rue Steinkerque en de Boulevard de Rochechouart. Gelegen aan de voet van de Sacré Coeur in Montmartre, draait de voorraad altijd. Hier vind je Kookai, Jennyfer en Naf-Naf samen met Best Mountain, Etam en Undiz, maar voor een fractie van de oorspronkelijke prijs.

Trek je elleboogbeschermers aan, eet een stevig ontbijt en let op zakkenrollers. Toneelstuk!

9. Grote tijdschriften

Er zijn vier beroemde oude warenhuizen in Parijs. Bon Marché, lenteen Galeries Lafayette is gunstig gelegen nabij metrolijn 12 Markt de l’Hôtel de Ville (BHV) rechtszittingen vinden plaats naast het Hôtel de Ville. Door het terug te spoelen naar de Belle Epoque, zouden ze de goedkope schaatsen van de dag verleiden door stukjes kortingszijde te tonen (ook bekend als “coupons” – letterlijk “een gesneden stuk”, van Cooper’s “o cut”).

Hier leest u hoe u zelf enkele kortingsbonnen kunt krijgen.

Toeristenkortingskaarten voor BHV en Galeries Lafayette

Zowel BHV als Galeries Lafayette bieden toeristenkortingskaarten die 10% korting bieden op geselecteerde artikelen. Om de GL-kaart “Exclusief 10% korting” te ontvangen, dient u uw paspoort te tonen bij het informatiepunt op de eerste verdieping van de winkel, vlakbij de ingang aan de rue Mogador.

BHV’s “-10% Aanbieding*” kortingsbon is beschikbaar op hun website. Print het uit voordat je van huis gaat en toon het samen met je paspoort bij de welkomstbalie. Zo simpel is het!

Huismerken

Mis de merkwarenhuizen niet. Een betaalbaar, goed gemaakt en sportief souvenir-waardig label, de collecties omvatten tassen, sjaals en truien. Tijdens de twee jaarlijkse verkoopperiodes (hierboven vermeld) worden de prijzen met 20-50% verlaagd.

Daarnaast komen de huismerken Galeries Lafayette en BHV vaak in aanmerking voor toeristenkorting. Vraag dus om een ​​kaart. Zoals mijn grootmoeder zei: “Het klopt allemaal.”

Uitzicht op het dak

Ik heb al jaren een wervelende liefdesaffaire met het Printemps-dakcafé. Hier is de wijn betaalbaar en het panoramische uitzicht op de Tour Eiffel, de Opéra Garnier en de Sacré Coeur is gratis. Het dak van Galeries Lafayette is ook lieflijk aanlokkelijk met groen kunstgras en prachtige rode plastic stoelen en banken.

Maar nu heeft de stad een nieuw dak. Le BHV Marais heeft nu een eigen dakterras, niet te missen op de potplantenafdeling. Perchoir Marais is open op donderdag, vrijdag en zaterdag wanneer de winkel gesloten is. Dit is weer een winnende zonde.

Zoals Oscar Wilde ooit grapte: “De enige manier om aan verleiding te ontsnappen, is eraan toe te geven.”

Ik ben het er helemaal mee eens. Goede jacht!