Hoofd Budget Ceské Budejovice (Budweis), Tsjechië

De derde stop op onze goedkope Tsjechische tour buiten Praag is Ceské Budejovice.

Ceske Budejovice

Duitse naam: Budweis

Laten we eerst één ding duidelijk maken: het zou zonde zijn om de beroemde Ceské Budejovice-drank te verwarren met Amerikaans Bud-bier. Deze stad is de thuisbasis van Budweiser Budvar, een pils dat over de hele wereld wordt geëxporteerd. Het is de enige en je wordt opgeleid door de stamboom.

Ondertussen is het historische, hectare brede centrale plein een levendige omgeving met hoge herenhuizen, levendige bars en goede restaurants.

Lekker eten is niet goedkoper dan bij Restaurace U Solne. Je vindt het direct naast het historische centrum. Om je een idee te geven, mijn volledige gangen diner:

Beginner exquise wildterrine met veenbessen en kwarteleitje (€ 3,15);
Hoofdgerecht: gebakken varkenshaas met seizoenschampignonragout en champignontruffelcrème (€ 7,77);
Nagerecht voor € 2,59.
allemaal samen iets meer dan €13, al die tijd toegezongen door een live jazzpianist!

Wat moeten we doen

Bezoek de Budvar-brouwerij. Bekijk het minimuseum voor films en historische informatie. Bovendien ervaar je hun perspectief op alle juridische schermutselingen die betrokken zijn bij hun strijd om hun naam tegen je-weet-wel. Krijg een kijkje in het brouw- en bottelproces tijdens een rondleiding – met een gratis voorproefje natuurlijk!

Elke weekdag om 14.00 uur vinden er regelmatig rondleidingen plaats. en kost 4 euro per volwassene. We namen twee kinderen samen; ze waren onder de indruk van alle grote bottelmachines!

te blijven

Luxe appartementen voor de prijs van een goedkoop hotel! Residentie U Cerné veze (Cerne Veze 13, Ceske Budejovice 370 01, Tsjechië). Gezins- of feestgrote, gemeubileerde pads met ontbijtbuffet vanaf € 60 per nacht.

Zoek alle hotels in Ceske Budejovice

ik ga daar heen

Treinen vanuit Praag rijden elk uur; kaartjes kosten ongeveer 6 euro per persoon. De reis duurt ongeveer 2,5 uur.

Betaalbare Tsjechische bestemmingen

Ceské Budejovice is slechts één halte op onze rondreis langs goedkope Tsjechische bestemmingen. Het omvat ook:

Ook naar Praag?

Bekijk zeker onze aanbevolen budgethotels in Praag en onze artikelen over hoe je kunt besparen tijdens een bezoek aan de stad.