Hotel Crush: pension in het oude Plovdiv

Het is altijd spannend om een ​​nieuwe stad te bezoeken en in een nieuw hotel te verblijven – vooral als het je verwachtingen overtreft. Ik had van velen gehoord dat Plovdiv een van de juweeltjes van Bulgarije is, dus nadat ik deze oude stad aan mijn reisschema had toegevoegd, ging ik op zoek naar een hotel.

Voor minder dan € 75 kun je gemakkelijk genoeg leuke moderne hotels vinden, maar ik wilde in de oude stad (Stari Grad) blijven waar de hotels en de omliggende straten wat meer karakter hebben. Een budgethotel viel op toen ik begon te kijken naar recensies op Booking.com en TripAdvisor – Old Plovdiv Guest House. De charmante buurt is ook perfect voor het verkennen van Plovdiv, omdat het een goede plek is om het oude Romeinse theater, de levendige wijk Kapana en een van de beste uitzichten over de stad te bezoeken.

Ik was opgetogen toen ik bij de voordeur aankwam om een ​​prachtig historisch huis te vinden. Na een snelle foto van de vooringang te hebben gemaakt, stapte ik de lobby in en werd begroet door een schattige kat op een kleed. Een boetiekhostel in het oude Plovdiv met vriendelijk personeel dat de show leidt. De receptionist achter de receptie wees me op een handgemaakt bordje, dat ik volledig miste toen ik binnenkwam. Toen we op het terras gingen zitten om de details van het hotel te bespreken, kreeg ik een glas koude limonade. Later ontmoette ik de zeer vriendelijke eigenaar en wisselden we verhalen uit over New York. Hij vertelde ook hoe het hotel ooit het huis was van een rijke tabakswinkel en dateert uit 1838.

Ruime kamers met historische details

De privé eenpersoonskamer waarin ik verbleef was € 30 (inclusief belasting) per nacht. Het was meer dan ruim met twee eenpersoonsbedden aan weerszijden van de kamer, hardhouten vloeren van meer dan 130 jaar oud en gratis wifi. Ik was alleen op reis, maar als je met twee personen was, was er meer dan genoeg ruimte om te spreiden en te genieten van wat privacy. De gedeelde badkamer was schoon en net buiten de deur, dus het was erg handig voor een douche ’s nachts of een douche in de vroege ochtend.

Zoals de naam al doet vermoeden, waren overal waar je keek oude meubels en armaturen. Ik hield van de vintage accenten zoals de vintage radio en vintage stoelen. Aan de muren hingen oude historische foto’s en krantenknipsels.

Toen ik in juni Plovdiv bezocht, was er een grote hittegolf in het hele land, met temperaturen tot boven de 100 graden. Gelukkig had mijn kamer een voorziening die zeer modern was – efficiënte airconditioning! Dit kwam goed van pas als ik de hele dag in en uit ging om af te koelen.

Goedkope tip: Als je nog meer wilt besparen, kun je een bed in een slaapzaal krijgen voor ongeveer € 10.

Mooie gemeenschappelijke ruimtes

De gemeenschappelijke ruimte op de 2e verdieping leek meer op een elegante privéclubbibliotheek dan op een ruimte in een budgethotel. Ik bracht een paar minuten in de hitte door met lezen over Plovdiv, had een geweldige tijd. U kunt hier ook verbinding maken met gratis Wi-Fi.

Gratis ontbijt op het buitenterras

Tijdens uw verblijf kunt u zich versterken met een traditioneel Europees ontbijt met Bulgaarse gerechten. De uitstekende spreiding omvatte nietje vlees en brood, evenals lokale delicatessen zoals fetakaas en olijven. De koffiemachine staat altijd aan, zodat je op elk moment van de dag een espresso of latte kunt pakken. Toen ik ’s middags voor het eerst aankwam, was het leuk om wat cafeïne te krijgen voordat ik Plovdiv ging verkennen.

Als u tijd heeft, is het de moeite waard om een ​​biertje of een glas wijn van de bar te bestellen om op het lommerrijke terras te nippen. Dit is slechts een van de vele kenmerken die dit hotel een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding maken. Ja, ik ben echt dol op het pension in Old Plovdiv!

Wil je genieten van je avontuur in het oude centrum van Plovdiv? Zoek naar beschikbare data en boek een kamer bij Guest House Old Plovdiv.