Hotel Steal: Pension Mari-Luz in Barcelona

Het vinden van een goedkope hotelkamer in Barcelona is niet meer zo eenvoudig als vroeger. Aangezien Barcelona steeds populairder wordt als toeristische bestemming (bijna 9 miljoen bezoekers in 2015), nemen ook de hotelprijzen toe. De tijd dat je de stad in kon rijden en op het laatste moment veel kon vinden, is allang voorbij.

Tarieven

Betreed het Pension Mari-Luz. Dit budgethotel voldoet aan alle eisen als het gaat om onze favoriete budgetcategorieën: lage kosten, fantastische locatie, charmante omgeving en gastvrije sfeer. Momenteel in 2016 in november u kunt een tweepersoonskamer bij Pension Mar-Luz reserveren voor slechts € 50 per nacht. Dit is absoluut een koopje voor Barcelona!

De prijs is zelfs iets lager voor geselecteerde nachten in december. En als u met een groep reist, vindt u driepersoonskamers voor slechts € 71.

Kamers

Als het op extra’s aankomt, gaat Pension Mari-Luz verder dan wat we van de meeste budgethotels verwachten. De gratis wifi is een groot pluspunt, maar we houden erg van de balkons met uitzicht op de omgeving. Bijna elke kamer heeft een balkon, maar vraag van tevoren of je er een wilt bij het boeken. De kamers zijn ook voorzien van airconditioning, zodat u zich tijdens een hittegolf geen zorgen hoeft te maken over een goede nachtrust.

10 kamers maken gebruik van gedeelde badkamers, maar ze zijn allemaal erg schoon en modern. Voor wat meer privacy kun je upgraden naar een van de drie kamers met eigen badkamer als je het niet erg vindt om wat meer uit te geven. Een tweepersoonskamer met eigen badkamer kost bijvoorbeeld € 68 in november, een driepersoonskamer kost € 87 en een vierpersoonskamer kost € 106.

Plaats

Voor zo’n lage prijs zou je denken dat het hotel ver weg zou zijn. In feite is het precies het tegenovergestelde met een prachtige locatie in het hart van de Gotische wijk (Barri Gotic). Vooral als het je eerste keer in Barcelona is, is het moeilijk om hier te blijven. We houden ervan om door de smalle straatjes te dwalen die kronkelen en draaien als een doolhof.

Ja, de Gotische wijk kan een beetje te toeristisch zijn, maar het hotel ligt ver genoeg van Las Ramblas dat het een beetje een verademing is. Bovendien is het vinden van een hotel al een avontuur! Het bevindt zich in een van die kronkelende straatjes op de derde verdieping van een gebouw zonder lift.

Lees onze volledige Pension Mari-Luz-recensie.