Is een reisverzekering de moeite waard om te kopen bij een bezoek aan Europa?

Dat gevoel kennen we allemaal. Je bent je Europese avontuur aan het plannen en boeken, en nadat je een groot ticket hebt gekocht (zoals een vliegticket naar Rome of een hotelkamer in Londen), verschijnt er een reisverzekeringsdoos met de vraag of je je reisverzekering wilt verzekeren. kopen voor het geval er iets gebeurt.

Wat doe je?

Als budgetreiziger met jarenlange ervaring in het zoeken naar deals, kan ik zeggen dat ik altijd op zoek ben naar manieren om geld te besparen in plaats van mijn uitgaven te verhogen. Dus als het gaat om de meeste vormen van reisverzekering, is dit iets waar ik in het verleden over het algemeen voor terugdeins. Het is echter ironisch, want ik probeer altijd mijn huurauto volledig te dekken, zodat ik de rekeningen niet hoef te betalen als iemand me inhaalt in Parijs… dus waarom heb ik de andere aspecten van mijn reis niet gedekt?

Laten we nog eens kijken naar reisverzekeringen

Ik heb echter onlangs mijn benadering van reisverzekeringen gewijzigd. Denk je echt dat je reisplannen kunnen veranderen? (Eh, ja!) Wat kan er gebeuren? (Veel!) Waarom extra geld uitgeven als je al zoveel uitgeeft aan reizen? (Omdat het u veel geld kan besparen… en u gemoedsrust geeft.)

Misschien is het een combinatie van ouder worden en de stijgende kosten van reizen naar Europa die me een nieuw perspectief geeft. Of misschien zijn het de verhalen die ik van mijn vrienden heb gehoord: reizen die op het laatste moment werden geannuleerd, medische noodgevallen die reizen onmogelijk maakten, bagage gestolen of vermist.

Reizen, of je nu alleen reist of met het hele gezin, is een investering. Een reisverzekering kan deze investering beschermen tegen ongeplande reisonderbrekingen.

Wat verbied je precies?

Het is erg belangrijk om te begrijpen wat een reisverzekering kan bieden voordat u zelfs maar overweegt om deze aan te schaffen. De reikwijdte van een reisverzekering varieert, maar helpt meestal om onkosten te dekken zoals verloren bagage of paspoorten, medische rekeningen die tijdens de reis worden gemaakt, annuleringskosten van de reis en ongevallen die zich onderweg voordoen. De gedekte categorieën kunnen variëren van reisvertraging en noodevacuatie tot ziekenhuiskosten en persoonlijke bezittingen.

Waar het op neerkomt: elke polis is anders, dekt verschillende aspecten van reizen en dekt verschillende bedragen en eigen risico’s. Enkele aandachtspunten bij het vergelijken van verzekeringen:

• Beoordeel uw persoonlijke situatie en reisplannen. Ben je een beginner of een “doorgewinterde” reiziger? Is het een gemakkelijke reis of een riskante avontuurlijke sport? U moet een polis kiezen die de dekking biedt die u nodig heeft voor uw situatie.

• Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest. Ja, de kosten van de polis zijn belangrijk, maar hoeveel levert het u op? En welk eigen risico is nodig om gebruik te kunnen maken van de polis? Zie alle cijfers.

• Weet wat wel en niet is inbegrepen. Bij het vergelijken van abonnementen is het gemakkelijk om te zien wat er gedekt is, maar het is moeilijker om erachter te komen wat niet gedekt is. Besteed voldoende tijd aan winkelen om de verschillen tussen de plannen echt te begrijpen.

• Zoek uit of de verzekering die u heeft geldig is voor reizen. Ben je gedekt door de zorgverzekering als je naar het buitenland reist? Hoe zit het met je autoverzekering? Wat wordt er precies gedekt door uw creditcard? Het is belangrijk om te weten welke dekking u al heeft en of deze van toepassing is op reizen naar het buitenland.

• Wees altijd bereid te betalen voor noodgevallen. Zelfs met een verzekering moet u bereid zijn om uw reiskosten te betalen. In de meeste gevallen dekt een reisverzekering u voor dergelijke noodgevallen na uw reis.

Scenario’s waar een reisverzekering kan helpen

Twijfel je nog of een reisverzekering een goede investering is voor je reis? Hier zijn enkele veel voorkomende situaties die door een verzekering kunnen worden gedekt. (Vergeet niet dat we altijd ‘kan dekken’ moeten zeggen, omdat dit afhangt van het abonnement dat u kiest!)

Reisannulering: U plant een jubileumreis naar Venetië, maar u moet uw plannen om de een of andere reden op het laatste moment annuleren.

Persoonlijke spullen gestolen: Je keert terug naar je hotel in Amsterdam en realiseert je dat je smartphone ontbreekt. Sommige polissen dekken verlies, diefstal of schade aan persoonlijke bezittingen tot een bepaald bedrag.

Reisbeëindiging: Je bent op een reis van een maand door Europa. De tweede week miste je door slecht weer je vlucht van Londen naar Barcelona. Een reisverzekering kan helpen bij het dekken van de kosten van het opnieuw plannen en weer op het goede spoor komen.

Ambulance: Je struikelt en raakt gewond terwijl je door de ruïnes van Athene dwaalt. Uw medische en ziekenhuiskosten kunnen geheel of gedeeltelijk worden gedekt door een reisverzekering.

Spoedtandheelkunde: Je breekt een tand tijdens het dineren in een Ierse pub. Een reisverzekering kan de kosten van tandheelkundige ingrepen in het buitenland dekken.

Evacuatieverzekering: U reist door de Alpen in een afgelegen gebied en u raakt gewond bij een ernstig ongeval. Veel polissen bieden door artsen goedgekeurde evacuatiediensten.

Waarom we van wereldnomaden houden

EuroCheapo werkt samen met World Nomads om u een gemakkelijke manier te bieden om uw reis te dekken. Ze bieden betaalbare abonnementen naar meer dan 150 landen en snel reageren op vragen met een 24-uurs hulplijn. (Je kunt zelfs contact met ze opnemen via sociale media.)

World Nomads biedt abonnementen voor individuele reizigers, stellen en gezinnen, zodat u de dekking kunt vinden die het beste bij uw behoeften past.

Bekijk hun plannen door hier te zoeken: