Kasteel van Vincennes en bloemenpark: dagtocht naar Parijs

De stad heeft een van de grootste intacte middeleeuwse kastelen in Frankrijk, en de tempel en kerkers zijn open voor bezoekers. Versterkt door een gracht en muren, werd het in de 18e eeuw een gevangenis, de thuisbasis van de hedonistische en brutale markies de Sade.

Een rondleiding door dit kasteel onthult niet alleen de verschillende middeleeuwse cellen, maar ook de overblijfselen van de oude gevangenis, waaronder een reproductie van de cel van de markies de Sade. Als je goed kijkt, zie je ook de oude inscripties uit 1789 op de kasteelmuren. graffiti, waarschijnlijk geëtst door verveelde gevangenen. U kunt ook een bezoek brengen aan de ruime middeleeuwse kapel ernaast, geïnspireerd op de Sainte Chapelle in Parijs. Ticketprijzen zijn € 8,50 en van november tot maart is alles elke eerste zondag van de maand gratis.

Buiten het kasteel vind je het Parc Floral, een park vol verschillende soorten bloemen die in het voorjaar in verschillende kleuren bloeien.

Naast de belangrijkste bezienswaardigheden is Vincennes zelf een aantrekkelijke, beloopbare stad vol winkels, bakkerijen en restaurants. Vincennes organiseert ook veel festivals in het centrum van Vincennes of in het park. Als u bijvoorbeeld een jazzliefhebber bent, organiseert Vincennes dit jaar het Paris Jazz Festival in juni en juli.

logistiek

Reistijd:
20 minuten van het centrum van Parijs

Hoe daar te komen:
Neem metrolijn 1 naar Chateau de Vincennes of RER A naar Vincennes

Reiskosten:
€ 2,75 vanaf RER-station Parijs Chatelet les Halles

Andere dagtochten

Dit is slechts een van onze aanbevolen dagtochten uit onze Fantastic Day Trips Less than an Hour from Paris-gids. Klik hieronder om meer te lezen:

• Saint Germain en Laye

• Saint Denis kathedraal en markt

• Kasteel Malmaison

• Parc de Sceaux

• Eiland van de impressionisten

• Saint Maur des Fossés

• Drink, dans en maak een boottocht op de rivier de Marne