Londense hoge cultuur zonder budget

Londen barst van de cultuur, van muziek en kunst tot theater en conversatie, zeker nu de herfst is aangebroken. Maar vaak is de vraag voor budgetreizigers niet wat, maar hoeveel?

Gelukkig zijn er tal van geweldige freebies als je weet waar je moet zoeken. Hier zijn vijf van onze favoriete gratis culturele attracties in Londen en goedkope hotels in de buurt.

1. Musea: zo veel, zo gratis!

OK, we breken eerst ons nummeringsschema af. De meeste grote musea en galerieën van Londen zijn volledig gratis toegankelijk, dus het is onmogelijk om slechts één favoriet te kiezen. Maar in plaats van u naar het British Museum of de National Gallery te leiden, die waarschijnlijk op een culturele route staan, laten we enkele minder bekende juweeltjes uitlichten die een bezoek waard zijn.

Als eerste is er het Sir John Soane Museum, een excentriek 19e-eeuws museum. huis, museum en architectengalerij. Elke eerste dinsdag van de maand is er zelfs een speciale avond bij kaarslicht.

Of probeer de Wallace Collection voor een indrukwekkende collectie kunst en decoratieve kunst in een historisch herenhuis. Kijk ook uit naar Museums at Night dit najaar, 27-29 oktober. speciale evenementen in deze historische gebouwen.

Budgethotels in de buurt: Het Celtic Hotel en Ridgemount Hotel liggen op slechts een steenworp afstand van het British Museum en op 10-15 minuten lopen van het Sir John Soane Museum.

2. Theater: The Scoop.

Gratis theater in Londen is iets moeilijker te vinden, hoewel er tal van manieren zijn om tickets met korting te krijgen. (Lees onze tips voor het vinden van goedkope en gratis theaterkaartjes.) Maar de gelukkige uitzondering op deze regel is The Scoop, gelegen achter het stadhuis. Het komt tot leven in de zomer, maar de evenementen gaan door tot eind oktober. Check de kalender met aankomende optredens.

Nabijgelegen hotels: Premier Inn London Southwark Borough Market ligt op ongeveer 15 minuten lopen van The Scoop langs de rivier de Theems.

3. Kunst: eerste donderdagen

Elke eerste donderdag van de maand openen 150 galerijen in East End hun deuren en bieden ze evenementen, lezingen en privébezichtigingen aan. Een galerijrondleiding is een geweldige manier om een ​​avond door te brengen en deze levendige omgeving te leren kennen. U kunt de kaart in de Whitechapel Gallery gebruiken om uw weg te vinden.

Nabijgelegen hotels: Zowel Ibis London City als Qbic London City liggen dicht bij de Whitechapel Gallery, dus u kunt de kunstwandeling op slechts een steenworp afstand van het hotel verkennen.

4. Muziek: Union Chapel

Gratis muziek van wereldklasse vinden in Londen is een stuk eenvoudiger dan je denkt. We hebben hier de beste plaatsen verzameld om klassieke muziek te vinden. Maar voor muziek van alle genres raden we een bezoek aan de prachtige Union Chapel in Upper Street Islington aan. Hun Daylight Music Saturday-evenementen bevatten twee uur gratis muziek van diverse en opwindende acts.

Nabijgelegen hotels: Het Alhambra Hotel en Crestfield Hotel liggen op slechts een steenworp afstand aan King’s Cross St. Pancras, waar je de metro naar Union Chapel kunt nemen.

5. Gratis bellen

Om je geest echt te verruimen tijdens een reis naar Londen, kun je langskomen bij een van de vele lezingen die door de hele stad worden gehouden. University College London heeft een lunchpresentatie van baanbrekend onderzoek dat voor iedereen gratis is om bij te wonen, en de London School of Economics biedt onderdak aan een reeks sprekers van over de hele wereld.

Conway Hall concurreert met universiteiten en heeft een lange geschiedenis van het hosten van lezingen en debatten, waarvan er vele gratis zijn.

Nabijgelegen hotels: De Astor Museum Inn en het Seven Dials Hotel liggen op loopafstand van de London School of Economics en Conway Hall.

Tips voor je cultuur

Heb je goedkoop een geweldige cultuur met je tips? Laat het ons weten in de reacties. Vind meer geweldige goedkope hotelaanbiedingen in onze Londense hotelgids.