London’s Night Tube gaat open! Hoe werkt het?

In tegenstelling tot veel van zijn Europese buren, heeft Londen nooit de reputatie gehad van een nachtstad voor bezoekers of de lokale bevolking. Dit komt onder meer doordat het metronetwerk na middernacht is gesloten, waardoor het tijdrovend en duur is om ’s nachts door de stad te reizen.

Een Londense taxi aanhouden kan een klein fortuin kosten, en nachtbussen kunnen er lang over doen om je terug naar je hotel te brengen.

Maar dat kan allemaal veranderen met de komst van de Night Tube, een zegen voor feestgangers en budgetreizigers die graag buiten zijn of ’s avonds laat vliegen.

Wat is een nachtbuis?

Met de aankondiging van een nieuwe dienst in 2014 is de Night Tube er eindelijk! Sommige metrolijnen zijn op vrijdag en zaterdag 24 uur per dag beschikbaar.

De dienst wordt momenteel beheerd door de Central Line (die van west naar oost door Londen loopt, inclusief haltes bij Notting Hill, Oxford Circus, Tottenham Court Road, Holborn, Bank en Liverpool Street) en de Victoria Line (die de stad van zuid naar noord doorkruist) , waaronder Brixton, Victoria, Oxford Circus, Euston, King’s Cross, Highbury en Islington).

De dienst wordt vanaf 2016 gelanceerd op de Jubilee-lijn. op 7 oktober en wordt later in de herfst uitgebreid naar de Piccadilly- en Northern-lijnen.