Madrid: geld en tijd besparen in het Prado Museum

Algemeen beschouwd als ’s werelds beste verzameling Spaanse kunst, is het Prado Museum in het centrum van Madrid een must-see. Onschatbare schilderijen en sculpturen van Spaanse meesters als Goya, Velázquez en El Greco, om nog maar te zwijgen van de grootste collectie werken van Italiaanse meesters buiten Italië, zijn ondergebracht in een prachtig 18e-eeuws gebouw. in een overheidsgebouw.

Helaas, om Las Meninas van dichterbij te kunnen bekijken, moet je misschien in een lange rij wachten bij de hoofdingang van het museum, € 14 betalen en je een weg banen door de drukte voor een gespannen en dure uitgang.

Maar het hoeft niet zo te zijn. Bekijk hieronder onze toptips om geld en tijd te besparen op de Prado.

4. Ken uw toegangspoort

Het Prado is een groot museum. Het is dus geen verrassing dat het meerdere toegangspunten heeft – vijf om precies te zijn. Helaas voor de gemiddelde toerist zijn er maar twee kaartjes te koop, beide in Felipe IV Street op de Plaza de Goya. Slechts één van hen, Puerta de Goya Baja, biedt volledige kortingen en tickets met korting. De automatische kaartautomaten op Puerta de Goya Alta kunnen kortere rijen betekenen, maar je moet de volle prijs betalen. De andere poorten, Puerta de Velázquez, Puerta de los Jerónimos en Puerta de Murillo, zijn alleen toegangspunten waar geen tickets worden verkocht.

De toegangslijn van Murillo is over het algemeen korter dan de andere, maar is technisch alleen voor educatieve en culturele groepen. Soms laat de poortwachter je binnen, maar loop je het risico achteraan in de rij te staan.

5. Ga naar buiten op een mooie winterdag

De winter in Madrid is traag, behalve tijdens de drukke feestdagen rond Kerstmis en Nieuwjaar. Zelfs op koelere zonnige dagen kiezen meer toeristen en de lokale bevolking ervoor om buiten te blijven en te genieten van de zon in de parken en groene ruimtes van Madrid.

6. Reserveer tickets online

Betaal een extra euro om de rij bij de Goya-ingangen over te slaan en door de ingangen te gaan die zijn gereserveerd voor vooraf gekochte tickets. Boek online voordat je vertrekt.

7. Koop een gecombineerd kunstticket

Als je weet dat je het Prado, Thyssen en Reina Sofia wilt bezoeken, de kunstmusea die de gouden driehoek van Madrid vormen, en je zult voor een lange tijd in Madrid blijven, geniet dan van de Paseo del Arte. Je hebt een heel jaar vanaf de bezoekdatum die je bij aankoop kiest om ze alle drie te bezoeken, waardoor je meer dan € 6 bespaart in vergelijking met het apart kopen van tickets voor de volle prijs.