Nachtleven van Parijs: hoe te besparen op bars, clubs en cultuur

Als het gaat om uitgaansgelegenheden, verslaat Parijs meestal New York of Berlijn. Het is wat rustiger in Parijs, maar het goede nieuws is dat er geen tekort is aan budgetopties, of je nu in een feeststemming bent of op zoek bent naar iets meer ontspannen of beschaafd.

We hebben u laten zien hoe u kunt besparen op restaurants en hotels. Laten we nu het nachtleven opsplitsen in een paar categorieën om de zaken duidelijker te maken – en betaalbaar!

Nachtvervoer

Ondergronds: Wat je ook ’s nachts doet, weet dat het moeilijker zal zijn om je in Parijs te verplaatsen als de metro rond 1 uur ’s nachts sluit. (weekend om 14.00 uur). Ga nooit naar een station net voordat het sluit in de hoop een trein te halen, want de laatste is misschien al gepasseerd.

Bus: Vrees niet, een nachtbus genaamd de Noctilien vult de gaten totdat de metro ’s ochtends weer opengaat. Hoewel dit geen fantastische optie is, is het handig als je van tevoren je route naar huis hebt gepland en weet waar de dichtstbijzijnde halte is.

Taxi en Uber: Als al het andere faalt en je in wat internationale mobiele telefoongegevens kunt graven, zal de Uber-app je altijd helpen om thuis te komen, vooral omdat taxi’s later op de avond erg moeilijk te vinden zullen zijn. Wat er ook gebeurt, zoals in elke stad, niet nodig ongemarkeerde hutten binnengaan.

wandelen: En nogmaals, overweeg wandelen – goedkoper wordt het niet!

Drink goedkoper in cafés en bars

Bars en cafés: Parijzenaars zijn geen vreemden voor de geest, en de meeste inwoners die “overnachten” gaan tot 1 of 2 uur ’s nachts naar een café of bar. ’s nachts en nemen meestal de laatste metro naar huis. Drink tot diep in de nacht betaalbare karaffen wijn in een coffeeshop in de buurt – voel niet de behoefte om uit te geven aan een fles met iets lekkers.

Cocktails: Voor degenen die de cocktailscene in Parijs willen bekijken, beginnen de prijzen behoorlijk hoog te worden. Geniet van € 3 glazen wijn in het café. De prijzen van cocktailbars kunnen oplopen tot €12, €15, zelfs €20 per drankje! Sommige zijn erg luxe, maar niet allemaal, en sommige meer ingehouden drankjes zoals aveK bieden hoogwaardige maar nog steeds betaalbare mixdrankjes.

Drinken in de open lucht: De goedkoopste optie, als het mooi weer is, is om een ​​paar Franse biertjes of een fles uit de dichtstbijzijnde winkel te halen en iemand te vragen om een ​​opener langs de Seine of het kanaal – dat is wat we hier eigenlijk doen.

En dat is nog niet eens alles! Check voordat je gaat de openingstijden van het museum om te zien of ze ook ’s avonds open zijn.

Besparingen voor theater en bioscoop

Als je iets levendigers wilt, maar toch gecultiveerd, overweeg dan om een ​​show bij te wonen!

Opera en ballet: Je kunt altijd proberen goedkope Opera-tickets te krijgen door op de dag van de show te gaan en ongebruikte of onverkochte tickets op te halen voor slechts 5-10 euro. Last-minute goedkope tickets voor het Palais Garnier gaan om 11.30 uur in de verkoop en Opera Bastille vereist dat je anderhalf uur voor de show bij het loket bent.

Bioscoop: Als je een filmliefhebber bent, zit Parijs vol met geweldige bioscopen zoals La Pagone, Le Gran Rex en Studio 28. Tickets zijn meestal betaalbaar, maar er zijn ook veel manieren om kortingskaartjes en bioscoopkaartjes te krijgen.

Frans theater: Bij tientallen andere optredens in Parijs moet je je Frans opfrissen. Als u een afspraak moet maken, kunt u deze vinden op de website van BilletReduc. Zie een Franse musical in het Mogador Theater, of misschien een andere dans- of operavoorstelling, maar betaal niet de volle prijs. Ik wil een goede beschermheer van de kunsten zijn, maar ik moet ook de huur betalen.

Betaalbare diners ’s avonds laat

Na al die glazen wijn, is het tijd om het te drinken voordat het hooi wordt geperst. Er zijn maar weinig plaatsen in Parijs waar ’s avonds laat eten wordt geserveerd, maar er zijn een paar andere die ik aanbeveel buiten de typische vette kebabs (we zijn er allemaal geweest).

Falafel: Als het nog niet te laat is, ga dan naar L’As du Fallafel voor het beste broodje falafel in de stad in de Marais. Ze zijn meestal open tot middernacht van zondag tot donderdag. Op vrijdag en zaterdag zijn hun concurrenten ook open aan de overkant – de rij is korter, maar laten we eerlijk zijn, het is gewoon niet zo goed.

Ijs: Ga daarna, ook in de Marais, naar Pozetto voor de beste gelato in de stad, die ook tot middernacht open is.

Klassieke Franse gerechten: Voor echte eters op de late avond zijn er niet veel plaatsen in New York City die zoiets bieden als een laat diner. Neem in plaats daarvan plaats in Au Pied do Cochon, een restaurant in Les Halles dat een eeuw geleden hongerige marktarbeiders voedde. Ze bieden Franse klassiekers zoals uiensoep tot het ochtendgloren. La Poule au Pot verderop in de straat is ook geopend van 19.00 uur tot 05.00 uur. van dinsdag tot zondag.

Supermarkt: Houd er ook rekening mee dat Monoprix op de Champs Elysées tot middernacht geopend is, voor het geval u een last-minute late picknick wilt meenemen.

Parijs is ’s avonds erg levendig, maar verwacht geen feest. Maar als je eenmaal weet waar je moet zoeken, ben je goud waard.

Veel plezier!