Onze 10 favoriete lokale bars en pubs in het centrum van Londen

Als je in Londen bent, drink dan zoals de lokale bevolking, toch? Dat betekent natuurlijk een bezoekje aan de kroeg.

In eerdere artikelen hebben we de traditionele pub-etiquette uitgelegd, waar je een geweldige (en betaalbare) Sunday Roast kunt vinden en hoe je kunt besparen op het Londense nachtleven en de cultuur, maar waar moet je zijn voor een authentieke (en niet te dure)? dure) barervaring?

Welnu, hieronder hebben we 10 van onze favoriete bars in Londen geselecteerd. Ze bevinden zich allemaal in het centrum van Londen en worden allemaal ten zeerste aanbevolen voor een welverdiende onderbreking van de drukte van de Londense straten. Dit zijn de bars die populair zijn bij de lokale bevolking vanwege hun geschiedenis, locaties, specialiteiten en natuurlijk de prijzen van de drankjes!

En als je een plek nodig hebt om achterover te leunen na een leuk avondje uit in de stad, kijk dan eens naar deze in het centrum budgethotels in Londen. Je kunt het je tenslotte veroorloven om een ​​extra pint of twee te pakken nadat je hebt gespaard voor huisvesting!

Hier zijn onze top 10 bars in het centrum van Londen. De volgende ronde wacht op ons!

1. Lam en vlag

33 Rose St, Londen WC2E 9EB
Buis: Covent Garden

The Lamb and Flag is de ideale plek om te ontsnappen aan de drukte van Covent Garden. Iets verwijderd van de hoofdstraten, heb je meer kans om met een Londenaar samen te werken (vaak schouder aan schouder als je het druk hebt) dan met een medetoerist.

Het gebouw heeft een grote historie, wat terug te zien is in de uitstraling. Het staat op deze plek sinds 1772. Geliefd bij Charles Dickens, werd het ooit de “emmer met bloed” genoemd omdat het bekend stond om zijn gevechten met blote handschoenen. Nu is het veel leuker, zozeer zelfs dat je een gratis pint kunt krijgen door je aan te melden voor hun mailinglijst.

2. George’s Inn

77 Borough High St, Southwark, Londen SE1 1NH
Metro: London Bridge

Nog een Dickens-aanbeveling: deze pub werd eigenlijk genoemd in Little Dorritt. Het is een prachtig gebouw, een zeldzaam bewaard gebleven voorbeeld van een herberg met galerijen, en de buitenkant dateert uit 1677. Het unieke karakter ervan maakt het een van de duurdere opties op deze lijst, dus we raden aan om een ​​pint te proberen op hun terras in de zon. dag en ga dan verder. We noemden de George Inn onze favoriete traditionele Londense pub voor een historisch drankje.

3. Prinses Louise

208 High Holborn, Londen WC1V 7EP, VK
Buis: Holborn

Prinses Louise is een allround winnaar. Allereerst wordt het gerund door Samuel Smith Brewery, die enkele van de goedkoopste pinten in Londen serveert. Dan is er nog het prachtige Victoriaanse interieur. De ingang is als een stap terug in de tijd – het is verdeeld in kleine secties, elk met slechts een paar mensen, gerangschikt rond een centrale bar. Gespiegeld, matglas en mozaïeken creëren een visueel feest in tegenstelling tot de meeste pubs of bars die je ooit zult bezoeken.

4. Bradley’s Spaanse bar

42-44 Hanway St, London, W1T 1UT, Verenigd Koninkrijk
Metro: Tottenham Court Road

Ondanks de naam is het minder een bar en meer een bar. Maar er zit enige waarheid in de naam, want het serveert een goede selectie Spaans bier en wijn tegen goede prijzen. Deze rustige, leuke maar edgy plek beslaat meerdere niveaus. De topattractie is de geliefde vinyljukebox.

5. Harp

47 Chandos Pl, Londen WC2N 4HS, Verenigd Koninkrijk
Buis: Charing Cross / Leicester Square

Nog een oase van beleefdheid midden in een van de drukste delen van de stad. Achter de charmante glas-in-loodramen van deze pub vind je volop keuze voor bierliefhebbers. De twee smalle verdiepingen maken het moeilijk om erin te persen, maar in de zomer lopen de drinkers buiten in het steegje. Net als de Lamb and Flag wordt het gerund door Fuller’s, dus meld je aan op de website om een ​​gratis drankje te krijgen.

6. Ye Olde Cheshire Cheese

145 Fleet St, Londen EC4A 2BU, VK
Buis: St Pauls

De ingang van de populaire Ye Olde Cheshire Cheese is te vinden in een smal steegje bij Fleet Street. Het zet de toon voor de bar, een doolhof van kamers en gangen die zijn herbouwd na de Grote Brand van Londen. Het is absoluut sfeervol, met donkere hoekjes en open haarden, en beroemde drinkers in het verleden zouden Mark Twain, Sir Arthur Conan Doyle en, ja, zoals veel pubs, Charles Dickens zijn geweest. Net als de Princess Louise is het een pub van Samuel Smith, dus het biedt een aantal van de meest betaalbare drankjes in het centrum van Londen.

7. Scootercafé

132 Lower Marsh, Londen SE1 7AE, Verenigd Koninkrijk
Buis: Waterloo

Scootercaffe is absoluut de minst bar-achtige van alle drankjes die we hebben aanbevolen, maar het is een charmante café-bar, van het soort dat verrassend moeilijk te vinden is in Londen. Hun koffiezetapparaat gaat door tot in de nacht, maar je kunt hier ook genieten van flesjes bier en wijn. Het is een donkere en gezellige plek om te genieten van een paar drankjes.

8. Teksten

37 Great Windmill St, Londen W1D 7LU
Buis: Piccadilly Circus

Op zoek naar een kleine maar perfect gevormde Victoriaanse pub in een druk deel van de stad? The Lyric is het toonbeeld van goed Brits drinken, met een grote selectie ambachtelijke bieren, een open vuur, lekkere hapjes tegen betaalbare prijzen en de kans op een voetbalwedstrijd op de schermen.

9. Lexington

96-98 Pentonville Rd, Londen N1 9JB
Tube: King’s Cross / Angel

De drankselectie van Lexington verschilt van de traditionele Britse boozer doordat het de voorkeur geeft aan bieren en whisky’s uit Amerikaanse flessen. In overeenstemming met zijn rock-‘n-roll-geest, is Lexington een van de beste plekken in de stad om opkomende bands te zien. Het is zelfs een geweldige plek om een ​​middag door te brengen die verandert in een avond, met veel entertainment, van muziekquizzen tot clubavonden. Het voelt decadent genoeg terwijl het toch gastvrij is.

10. Holborn-Whippet

25-29 Siciliaanse Ave, Londen WC1A 2QH
Buis: Holborn

Er zijn een aantal geweldige traditionele pubs in Londen, maar de Holborn Whippet laat zien dat een goed drankje niet gepaard hoeft te gaan met donkere kamers met koperen fittingen. Het is een kleine plaats in de buurt van het British Museum, en hoewel het decor is gestript, stinkt de drank zeker niet. Ze zijn trots op een verscheidenheid aan ambachtelijke bieren – er is ook lekker eten – en het is geliefd bij het lokale personeel. Bij beter weer zie je ze vanuit de pub naar Sicilian Avenue buiten stromen, waar er niet veel betere manieren zijn om een ​​zonnige Londense avond door te brengen.

Gefeliciteerd!