Overstroming in Parijs: oude foto’s

De rivier de Seine in Parijs stond op het hoogste niveau sinds 1982 en zal naar verwachting vandaag een piek van 21 voet bereiken.

Wat betekent dit voor inwoners en toeristen die de stad bezoeken? Langs de Seine werden barrières opgeworpen om het water tegen te houden, en de twee beroemdste kunstmusea van de stad, het Louvre en het Musée d’Orsay, werden gesloten en enkele lagere collecties werden door elkaar geschud om mogelijke schade te voorkomen.

Daarnaast zijn toeristische rondvaarten langs de Seine afgelast omdat de schepen de bruggen niet kunnen ontruimen.

Maar volgens correspondent Bryan Pirolli zijn andere uitdagingen voor toeristen minimaal. “Het verkeer is een beetje lastig omdat de kades langs de rivier gesloten zijn, maar over het algemeen is het business as usual. Als je Sena nog nooit eerder hebt gezien, merk je op het eerste gezicht misschien niet eens dat ze langer is dan normaal.”

De verwachting is dat het waterpeil vanavond zijn hoogtepunt bereikt, maar de komende dagen zal afnemen. We hebben Bryan gevraagd om enkele historische overstromingsfoto’s te delen. Vandaag maakte hij deze foto’s: