Parijs: 8 fantastische dagtochten in minder dan een uur met de trein

Op zoek naar iets anders om toe te voegen aan je Parijse reisroute? De omliggende regio Ile de France is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer vanuit het stadscentrum en heeft een aantal interessante hoekjes en gaatjes die relatief onaangetast zijn door de toeristische drukte.

Veel attracties liggen op slechts 20-40 minuten van het centrum van Parijs, waardoor het snel en gemakkelijk is om eropuit te trekken en te verkennen. Het is ook erg goedkoop als je de metro of RER-trein neemt, met tickets onder de €5.

Of je nu een nieuwe stad in de buurt wilt verkennen, een indrukwekkende kerk, een oud kasteel wilt bezoeken of wilt genieten van een Franse picknick in een nieuw ontdekt park, hier zijn 8 leuke en betaalbare dagtochten vanuit Parijs.

reizen

Klik hieronder om alles te lezen over onze aanbevolen dagtochten vanuit Parijs. (Geschatte reistijd vanaf het metrostation Chatelet en het RER-station in het centrum van Parijs.)

1. Saint Germain en Laye

Reistijd: 30 minuten.
Hoogtepunten: Middeleeuwse koninklijke residenties.

2. Saint Denis-kathedraal en markt

Reistijd: 25 minuten.
Hoogtepunten: een gotische kathedraal die je zal verbazen.

3. Kasteel van Vincennes en bloemenpark

Reistijd: 20 minuten.
Hoogtepunten: een van de grootste middeleeuwse kastelen en natuurontsnappingen van het land.

4. Malmaison-kasteel

Reistijd: 40 minuten.
Hoogtepunten: Napoleon en Josephine’s “bescheiden” schaking op het platteland.

5. Parc de Sceaux

Reistijd: 25 minuten.
Hoogtepunten: een picknickklaar park, vakkundig ontworpen door Le Notre.

6. Eiland van de impressionisten

Reistijd: 25 minuten.
Hoogtepunten: Banket op het eiland Seine in Renoir.

7. Saint Maur des Fossés

Reistijd: 25 minuten.
Hoogtepunten: Een picknick bij de middeleeuwse ruïnes.

8. Drink, dans en maak een boottocht op de rivier de Marne

Reistijd: 30 minuten.
benadrukt. Dans en drink alsof het de Belle Epoque is.

ik ga daar heen

Aangezien veel lijnen van het metrosysteem zich buiten de grens van Parijs uitstrekken, is een bezoek aan de omliggende gebieden in sommige gevallen net zo eenvoudig als op een metro- of buslijn stappen die naar een andere stad gaat. Metro en bus in de buitenwijken kosten hetzelfde als in Parijs: 1,80 euro per rit.

Een andere snelle ontsnappingsoptie is het RER- of Reseau Express-netwerk, een groep van vijf forenzenspoorlijnen. Bekijk de RER-netwerkkaart.

RER-ticketprijzen

Dit forenzenspoornetwerk wordt vooral gebruikt door de lokale bevolking om naar het werk te gaan in de regio Parijs en is betaalbaar. De stations van het RER-netwerk zijn gegroepeerd in vijf zones (Parijs is zone 1). Hoewel de prijs varieert afhankelijk van de lijn en het vertrekpunt, als je een kaartje koopt van het centrum van Parijs naar een station in zone 2, 3 of 4, betaal je niet meer dan € 5 voor een enkeltje. In zone 5 is je ticket niet hoger dan € 10.

Naast losse tickets bieden de Navigo Découverte-kaart, het dagelijkse Mobilis-ticket, de Paris Visite Pass en de Paris Passlib onbeperkte ritten met zowel de metro als de RER voor een vast bedrag.

Tickets kopen

Om met de RER te rijden, kunt u losse kaartjes kopen bij dezelfde kiosken in het station waar u metrokaartjes koopt. Gooi uw tickets echter nooit weg nadat u ze hebt gebruikt, aangezien u bij veel RER-stations het ticket opnieuw door het draaihek moet halen voordat u naar uw bestemming kunt vertrekken.