Paris Tourist Cards: moet je de nieuwe Paris Passlib’ kopen?

Parijs bezoeken met een beperkt budget is ons ding, en als we het nog niet duidelijk hebben gemaakt, is het vrij eenvoudig om te doen. De stad probeert het nog makkelijker te maken met de nieuwe Paris Passlib’, een verbeterde bezoekerskaart die veel belooft, maar ook waarmaakt?

Laten we de release opsplitsen en proberen het begrijpelijk te maken. Een website in typisch Franse stijl is op het eerste gezicht niet zo eenvoudig, maar een paar variaties zijn niet al te moeilijk.

Wat is Passlib’?

De Paris Passlib is eigenlijk een combinatie van meerdere bestaande Parijse passen in één megapas:

Paris Museum Pass: biedt gratis toegang tot veel van de belangrijkste musea en galerieën van de stad +

Paris Passlib-kaart (nieuwe toevoeging): inclusief boottocht van een uur en een sightseeingtour van een dag met de bus.

Al deze tickets zijn verkrijgbaar in 2, 3 en 5 dagen opties (zie prijzen hieronder).

Er is ook nog een andere optie, Passlib’ Mini exclusief het Paris Museum en Paris Visite-passen, dus het is eigenlijk gewoon een boottocht en een dagtocht met de bus en een kans om de Eiffeltoren te bezoeken (zie hieronder).

Passlib’ prijzen

De prijs van de nieuwe Passlib is afhankelijk van je leeftijd en de lengte van de pas. (Bekijk alle pasopties op de Passlib-website):

Volwassenen:

Paris Passlib Mini – Volwassene: € 40 Paris Passlib 2 Dagen – Volwassenen: € 109 Paris Passlib 3 Dagen – Volwassenen: € 129 Paris Passlib Voor 5 dagen – volwassenen: 155 EUR
+ Eiffeltoren (tweede verdieping): €15 extra

Jeugd: (EU-leden: 12-25; niet-EU: 12-17)

Paris Passlib’ Mini – Jeugd: 35 EUR Paris Passlib’ 2 dagen – Jeugd: 65 EUR Paris Passlib’ 3 dagen – Jeugd: 70 EUR Paris Passlib’ 5 dagen – Jeugd: 90 EUR
+ Eiffeltoren (tweede verdieping): €15 extra

Kinderen (4-11 jaar oud)

Paris Passlib’ Mini – Kind: € 26 Paris Passlib’ 2 Days – Kind: € 35 Paris Passlib’ 3 Days – Kind: € 39 Paris Passlib’ 5 Days – Kind: € 47
+ Eiffeltoren (tweede verdieping): €15 extra

Sla de wachtrij over bij de Eiffeltoren

Naast al deze keuzes kunt u een €15 toeslag om de tweede verdieping van de Eiffeltoren te bereiken zonder in de rij te hoeven staan. Hoewel het er aantrekkelijk uitziet, moet u er rekening mee houden dat er een ander kaartje nodig is om de top van de toren te bereiken, wat een paar euro extra kost.

Toeristen kunnen meestal vooraf een tijdslot reserveren om de toren te beklimmen, maar vaak zijn de data en tijden maanden van tevoren uitverkocht of regent het op de dag van de boeking. Deze add-on met Paris Passlib verandert dat allemaal.

Het vonnis?

Is het echt de moeite waard? Het hangt er van af. Een 2-daags ticket voor volwassenen voor € 109 (exclusief de Eiffeltoren) bevat de volgende items, die normaal gesproken rond de € 117,15 zouden bedragen:

Parijs bezoek: € 18,15/2 d
Editie van het Parijs Museum: 48 €/2 dagen
Excursie met de bus: 32 €/dagexcursie
Boottocht: 14 €/1 uur reis
Parijs Passlib boek: (kaart) kan worden getaxeerd op 5 euro.

Dus je spaart een beetje, maar de echte vraag is, wilde je alles?

Parijs is een beloopbare stad en de meeste toeristen kunnen gemakkelijk een boekje (een boekje met een 10-metrokaartje) in een paar dagen splitsen.

Voor een tweedaagse museumpas zijn zware museumbezoeken lonend, maar wat als het mooi weer is en je gewoon wilt picknicken of wandelen? Bovendien komen kinderen onder de 18 sowieso sowieso gratis in de musea en is een bezoek aan Parijs goedkoper voor hen.

En die busrit? Wil je de hele dag in de bus zitten? Als het de eerste keer is naar Parijs, misschien, maar dan op de boot stappen? Dat is misschien wat overdreven. Kun je € 1,80 uitgeven aan een openbare bus en door de stad reizen als een local?

Het argument voor…

De release brengt echt alles samen in één pakket, en de toevoeging van de Eiffeltoren is aantrekkelijk als te veel mensen niet dezelfde optie kopen.

Als geld geen rol speelt, is een kaartje een betrouwbare manier om je zonder al te veel poespas voor te bereiden op een gezinsuitstapje, terwijl het toch activiteiten voor het hele gezin biedt.

Als geld een probleem is, maar je wilt zoveel mogelijk attracties en bezoeken inpakken, kan de kaart voor je werken als je dienovereenkomstig plant: breng een dag in de bus door en vervolgens twee dagen met de metro door de stad. de duurste musea zijn gratis. Het zou kunnen werken.

Een argument tegen…

Voor budgetreizigers die Parijs echt willen verkennen, kan het ticket stressvol genoeg zijn om tijd te besteden aan dingen die je misschien niet had willen doen. Om waar voor uw geld te krijgen, kunt u afzien van het verkennen van de straten van Parijs ten gunste van musea en vervoer door de stad.

Vergeet niet dat sommige van de beste musea van de stad gratis zijn (Carnavalet, het huis van Victor Hugo) en dat de boot- en busrit te veel kan zijn voor degenen die graag wandelen (of de Velib’ zoals de lokale bevolking). In een stad waar in een café zitten kijken naar de wereld die voorbijgaat mijn boekactiviteit is – en slechts € 2-3 voor een kopje koffie op het terras – is het moeilijk om van een pas een geweldig idee te maken.

Een laatste gedachte

Voor degenen die op zoek zijn naar de structuur en gemoedsrust van een reisticket, kan Pass Parislib het lukken. Zorg ervoor dat je weet waarom je het koopt en wees gerust dat het je zeker de ervaring geeft die je zoekt in Parijs.