Portugal Reisplan: 10 dagen via Lissabon, Porto en Braga

Portugal is lang en mager. U kunt kiezen uit zandstranden om te zonnebaden en rotspartijen voor kustklimmen, een bloeiende ambachtelijke eetcultuur met een gevestigde wijn- en olijfolie-industrie, historische kabelbanen en schilderachtige, charmante stadjes. vooral de Europese versie.

Maar hier is het spectaculaire landschap compleet met Romeinse ruïnes, geplaveide straatjes en middeleeuwse oude steden, zalig onaangetast door de San Andreas-breuk.

Tot slot, gelukkig voor budgetreizigers, is eten, drinken en slapen in Portugal goedkoop, om nog maar te zwijgen van het rondreizen, vooral in vergelijking met de meeste West-Europese landen.

Hier leest u hoe u door het land reist tijdens een 10-daagse roadtrip door Lissabon, Porto, Braga en meer!

Budget Basics: eten, drinken en slapen in Portugal

Verwacht gemiddeld € 50 per nacht voor een eenvoudige hotelkamer met een eigen badkamer en ongeveer € 10 voor een gedeelde slaapzaal in een hostel. Als je graag kookt en vermaakt tijdens het reizen, zijn vakantieappartementen in grotere steden zoals Lissabon en Porto al beschikbaar voor slechts € 40 per nacht, afhankelijk van de tijd van het jaar en de locatie.

Zoek en boek meer dan 14.000 hotels in Portugal

Het lijkt contra-intuïtief, maar in kleinere steden zijn de belangrijkste hotels in het centrum soms duurder en moeilijker te bereiken dan in grote steden als Porto en Lissabon. Zorg ervoor dat u van tevoren hotels boekt in kleinere populaire steden zoals Sintra en Ponte de Lima, vooral als u van plan bent om tijdens de drukke lente- en zomerseizoenen te reizen.

Eten en drinken in restaurants is erg goedkoop, vooral als je buiten de belangrijkste toeristische gebieden eet. Om te besparen, dineer je midden op de dag (12-16 uur), wanneer stevige maaltijden op één bord, pratos de día genaamd, kunnen worden gegeten voor slechts € 5.

Beheers uw drankrekening, kies voor voordelige huiswijn geserveerd in kleine aardewerken kannetjes. Haal de meest verse producten op open markten en de goedkoopste boodschappen bij lokale en Europese ketens zoals Pingo Doce, Aldi en Lidl.

Portugal: aankomst en verplaatsing

Zelfs met alle 10 dagen om te spelen en het meeste uit je tijd in Portugal te halen, kun je het beste naar het zuiden (Lissabon) en het noorden (Porto) vliegen. Als u uw ticket zorgvuldig boekt, zou het hetzelfde of slechts iets meer moeten kosten dan een retourticket vanaf een van de grote internationale luchthavens van het land.

Als je eenmaal op de grond bent, kun je de hoogtepunten bereiken met goedkope treinen en bussen voor € 80-120 en een reis van 10 uur binnen het land.

Als u met een groep reist of gewoon wat onafhankelijkheid wilt, kan het natuurlijk de moeite waard zijn om te investeren in een autoverhuur voor onbepaalde tijd (waarbij u het voertuig op de ene locatie ophaalt en op een andere inlevert). Natuurlijk, dit betekent dat je tijd en geld moet besteden om te tanken en een parkeerplaats te vinden, maar het betekent ook dat je kunt beslissen wanneer en waar je wilt verkennen, in plaats van bus- of treinschema’s. Een auto huren in een groep vanaf ongeveer 20 euro per dag kan je zelfs geld besparen.

Zoek en boek autoverhuur in heel Europa

Zorg ervoor dat u uw internationale rijbewijs (€ 15 van AAA) vóór uw reis ophaalt. Een andere tip van de pro’s is om automatische belastinglezers (Via Verde) in uw huurwoning in te schakelen, waardoor u tijd, moeite en geld bespaart.

Verlaag ook het aantal dagen, en dus de huur- en parkeerkosten, door de auto na uw verblijf in Lissabon op te halen en als eerste in te leveren bij aankomst in Porto.

Onze 10-daagse Portugal reisroute

Op de volgende pagina’s beschrijven we een aanbevolen 10-daagse reis door Portugal. Klik hieronder om te beginnen!

Dag 1 en 2: Lissabon

Dag 3 en 4: Sintra, Cascais en Coimbra

Dag 5 en 6: Valença en Ponte de Lima

Dag 7 en 8: Braga en Guimarães

Dag 9 en 10: Haven