Reykjavik bustours naar IJsland

Voor echte prijsbewuste mensen kun je het beste in Reykjavik blijven en bustochten maken naar populaire toeristische plekken. Reykjavik Excursions, hetzelfde bedrijf dat de luchthavenshuttles exploiteert, biedt verschillende tours aan om het prachtige landschap te verkennen.

Opmerking: Dit artikel maakt deel uit van onze budgetreisgids naar IJsland.

Gouden Cirkel-tour

De Golden Circle-tour neemt je in één dag mee naar de populairste attracties van IJsland, waaronder de geothermische regio Geysir, de Gullfoss-watervallen en het Thingvellir National Park. De prijs is niet goedkoop, maar voor 10.500 ISK (ongeveer € 90 USD) kun je de hele dag vier must-see bezienswaardigheden zien. Dat is geen slechte deal als je bedenkt dat alleen gas voor een huurauto een kleine bundel zou kosten.

Noorderlicht Tour

Voor ongeveer € 55 kun je een tour van drie uur boeken om het noorderlicht te zien. De Northern Lights Tour loopt van september tot april, wanneer waarnemingen het meest voorkomen. En als je dit wonder in de lucht mist, kun je een andere tour boeken en het zonder extra kosten opnieuw proberen.

Regionale busvergunningen

Een andere goedkope optie om de natuur in te gaan, is het kopen van een buskaartje. Je hebt niet de flexibiliteit van het hebben van een auto, maar je kunt nog steeds over het eiland reizen en je hoeft je nooit zorgen te maken dat je verdwaalt! Reykjavik Excursions biedt verschillende opties voor buskaartjes.

Onze gids voor budgetreizen in IJsland

Lees meer in onze gids voor sparen in IJsland: